Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гост-лектори изнесоха урок по танци и сценично поведение пред видински деца

Снимка: Радио Видин

Открит урок  за балетното и танцово изкуство проведоха днес в танцова школа за модерен балет "Суинг"-Видин гост лекторите Николина Въкова, организатор на танцови фестивали и дъщеря й Александра Михова-станала осма в света на междуароден танцов фестивал. Според Николина Въкова децата от малките градове тряба да бъдат мотивирани по всякакъв начин за да се развиват, сподели тя за Радио ВИДИН.


"В малките населени места няма много хора, които да работят с тях. Няма хора, които да са отдадени на децата, които да ги развиват като личности-много малко са тези хора. Защото младите хора са концентрирани основно към големите градове или извън пределите на страната."

 

Осново действащо лице в днешния урок бе 12-годишната Александра, която предаде знанията и уменията си на видинските деца.


"Искам да ги стимулирам, да продължават. Ако си мислят, че това, което те в момента правят е трудно, ще им каза, че има и по-трудно. Никога не трябва да спират. Идеята ми е да ги мотивирам, да ги стимулирам да продължат с танците."


През новата година се очаква да има още подобни посещения в танцовата школа, каза и ръководителят Елена Венелинова, по думите на която децата трябва да учат както в залата, така и извън нея, посредством подобни инициативи.

Вижте още

Снимката на 3 октомври 2023 година

В Монтана разиграват ситуация на станало  земетресение .  То е част от международно полево учение за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз. Часове преди конституционната парламентарна комисия да обсъди на първо четене предложените от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС конституционни промени членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) предупредиха за..

публикувано на 03.10.23 в 18:05

Посещенията в пещерата Магура са по нов график

През два часа са посещенията за групи в пещерата Магура през есенния и зимния период. Новият график е от началото на октомври. В почивните дни, когато има повече туристи, посещенията са през час, каза специалистът "Образование и туризъм" в общинската администрация в Белоградчик Ива Александрова : "Посещенията винаги са били на определен час, тъй..

публикувано на 03.10.23 в 17:15

Международно учение за спасители и пожарникари се провежда в Монтана

В Монтана разиграват ситуация на станало земетресение. То е част от международно полево учение за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз. Над 250 пожарникари и спасители от Австрия, Гърция, Турция, Унгария и България ще извършват спасителни дейности.  „Ситуацията е същата, като тази с голямото земетресение в Турция“,..

публикувано на 03.10.23 в 16:47

Клиентите на БДЖ ползват намаления за музея във Враца

Българските държавни железници (БДЖ), Фондация „Америка за България“ и Регионалният исторически музей във  Враца провеждат съвместна кампания за популяризиране на града като атрактивна туристическа дестинация. За целта всички пътуващи по направлението между София и Видин могат да запазят билета от своето пътуване с влака, срещу който ще получат отстъпка..

публикувано на 03.10.23 в 15:58

Специалист по вътрешни и белодробни болести изнесе лекция във Видин

Среща, посветена на здравето на белия дроб и дихателната система на човека се проведе във видинската библиотека. Лектор бе специалистът по вътрешни и белодробни болести д-р Иво Илиев . Той запозна присъстващите с устройството и ролята на белия дроб, с превенцията на белодробните заболявания и грижата за здравето като цяло.  "Говорихме за това как..

публикувано на 03.10.23 в 15:40

74-годишен шофьор загина при катастрофа в Лом

74-годишен водач от Лом е починал на място при пътнотранспортно произшествие в крайдунавския град, съобщават от полицията в Монтана. На 2 октомври около 09,20 ч.  на ул. "Пристанищна" 74-годишен ломски жител при управление на лек автомобил, движейки се в посока от Видин към жп гара Лом, изгубил контрол над волана, излязъл вляво извън пътното..

публикувано на 03.10.23 в 12:04

Мъж и 15-годишно момче от Карбинци загинаха при катастрофа

Мъж на 32 години и 15-годишно момче загинаха при катастрофа по пътя Ружинци–Дреновец, при разклона за с. Роглец . Сигналът за инцидента е подаден тази нощ в 00:49 часа на тел.112.  Според първоначалните данни лекият автомобил, шофиран от мъжа,  излязъл от пътя и се преобърнал в дере. На място са загинали водачът и 15-годишен пътник, двамата от с...

публикувано на 03.10.23 в 09:51