Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за усмивки раздават във Видин

Снимка: Радио Видин

През 2022 година видинчани започнаха да се усмихват по-често, а Видин стана по-усмихнат град. Това твърди Едуард Тодоров, който провежда собствена инициатива, насърчаваща работещите в сферата на общественото обслужване да са дружелюбни и да се усмихват повече на клиентите си:


"Аз все по-често виждам служители, които се усмихват, поздравяват клиентите и създават едно приятно настроение. През тази година наградих четирима души  - Теодора, Рая, Диана и Юлияна. Всички те имат няколко неща, които са сходни - даряват сърдечни усмивки, прекрасно обслужване и доброта на клиентите, които посещават техните магазини."


Диана Димитрова, която има собствено ателие за подаръчни кошници, е поредният участник, получил подарък в знак на благодарност за доброто отношение.


"Всеки път, когато посетя нейното ателие, тя е усмихната, позитивно мислеща и излъчва доброта. Аз се чувствам много по-добре и съм сигурен, че не съм само аз, всички клиенти се чувстват по-радостни, когато напуснат магазина."


От своя страна Диана Димитрова смята, че инициативата на Едуард е доста смела за град със застаряващо население, какъвто е Видин:


"Доста смела, защото знаете, че преобладаващите хора са над 40- годишни, на които им е било доста трудно. Но ставам свидетел как все повече млади хора се завръщат във Видин. Това са хора, които искат да се развиват тук, които искат да работят тук, които искат да имат повече свобода на действие. И когато се появи един човек като Едуард , който показва, че това се вижда отстрани, напълно непознат го е видял, наблюдавал го е и идва да те стимулира  и да ти каже "Браво", това е безценно, повече от всички награди и материални поощрения, които той предлага, защото показва, че си струва това, което правиш и си на прав път. Желая му успех! Нека намира повече такива хора и нека се говори повече за усмивки и за радост!"


Списъкът на усмихнатите хора, които заслужават награда, става все по-голям. Затова инициативата Видин да се превърне в най-усмихнатия и сърдечен град ще продължи и през 2023 година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година.  15 са профилираните паралелки, 29 са..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

 11 -ът Ивайло Георгиев от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как",  а отборът на  Ивайло и Светослав  Цветков се нарежда  на второ място в страната.  В момента сме..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм "Свети Димитър", джамията на Осман Пазвантооглу, Стамбол капия, Баба Вида,  църквите в Димово, в Ново..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на учениците от 7 до 19-годишна възраст, изнесе Даниела Божинова, която е главен експерт в здравната..

публикувано на 22.04.24 в 17:41

Психолог: Разводът е изпитание основно за децата

В рубриката "Децата на фокус"  ще обсъдим една тема, която за жалост, става все по-актуална в нашето общество. Разводът предизвиква изключително неприятни емоции, особено за децата, които се нуждаят от време и подкрепа, за да се адаптират към новия живот след раздяла.  Всяко решение за развод влияе върху децата, които често реагират..

публикувано на 22.04.24 в 16:00