Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Награди за усмивки раздават във Видин

Снимка: Радио Видин

През 2022 година видинчани започнаха да се усмихват по-често, а Видин стана по-усмихнат град. Това твърди Едуард Тодоров, който провежда собствена инициатива, насърчаваща работещите в сферата на общественото обслужване да са дружелюбни и да се усмихват повече на клиентите си:


"Аз все по-често виждам служители, които се усмихват, поздравяват клиентите и създават едно приятно настроение. През тази година наградих четирима души  - Теодора, Рая, Диана и Юлияна. Всички те имат няколко неща, които са сходни - даряват сърдечни усмивки, прекрасно обслужване и доброта на клиентите, които посещават техните магазини."


Диана Димитрова, която има собствено ателие за подаръчни кошници, е поредният участник, получил подарък в знак на благодарност за доброто отношение.


"Всеки път, когато посетя нейното ателие, тя е усмихната, позитивно мислеща и излъчва доброта. Аз се чувствам много по-добре и съм сигурен, че не съм само аз, всички клиенти се чувстват по-радостни, когато напуснат магазина."


От своя страна Диана Димитрова смята, че инициативата на Едуард е доста смела за град със застаряващо население, какъвто е Видин:


"Доста смела, защото знаете, че преобладаващите хора са над 40- годишни, на които им е било доста трудно. Но ставам свидетел как все повече млади хора се завръщат във Видин. Това са хора, които искат да се развиват тук, които искат да работят тук, които искат да имат повече свобода на действие. И когато се появи един човек като Едуард , който показва, че това се вижда отстрани, напълно непознат го е видял, наблюдавал го е и идва да те стимулира  и да ти каже "Браво", това е безценно, повече от всички награди и материални поощрения, които той предлага, защото показва, че си струва това, което правиш и си на прав път. Желая му успех! Нека намира повече такива хора и нека се говори повече за усмивки и за радост!"


Списъкът на усмихнатите хора, които заслужават награда, става все по-голям. Затова инициативата Видин да се превърне в най-усмихнатия и сърдечен град ще продължи и през 2023 година.Вижте още

Невена Цонева: Препоръчвам редовното ходене на зъболекар

Редовна грижа за зъбите у дома и профилактични посещения при зъболекар е рецептата за красива усмивка на певицата Невена Цонева. В "Час при зъболекаря" красивата изпълнителка сподели личния си опит и си спомни за първото си посещение в зъболекарския кабинет: „Първо, искам да ви кажа колко е важно, от личен опит знам, да се грижим за зъбите..

публикувано на 20.03.23 в 16:52

Министерството на финансите предлага 940 лева минимална заплата от следващата година

940 лева да  минималната работна заплата (МРЗ) от 2024 година. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за тази година. Новината съобщи министърът на финансите Росица Велкова. Увеличението на минималната заплата е стъпка в правилната..

публикувано на 20.03.23 в 14:16
Силвия Велинова, остеотерапевт

Какво е остеопатия

Остеопатията е холистична наука, която се занимава с откриването и решаването на проблема. Докато конвенционалната медицина разглежда проблема като локален, то холистичният подход е глобален и обширен. Това обясни остеотерапевтът Силвия Велинова и поясни при кои заболявания се прилага този лечебен метод: "Терминът произхожда от..

публикувано на 20.03.23 в 14:10

Видин се обединява в подкрепа на 4-годишния Симеон

Днес ви запознаваме с историята на 4-годишния Симеон от Видин. Той се ражда нормално, растежът и развитието му са нормални до поставянето на многокомпонентна детска ваксина, която предизвиква отлагането на много тежки метали в неговия организъм, разказва майката на момчето Лора. След множество консултации със специалисти се установява, че детето..

публикувано на 20.03.23 в 14:02

Седем нови социални услуги ще разкриват в Ружинци

Законът за социалните услуги за първи път въведе планиране на социалните услуги, финансирани от държавния бюджет, като водещи ще са общинските администрации. Националната карта на социалните услуги е обвързана с преброяването на населението и трябва да бъде приета до 12 месеца от публикуването на резултатите. За да бъде изготвена тази карта,..

публикувано на 20.03.23 в 10:40

"Неделник" от 19 март 2023 година

Много вкусни и забавни неща има в този "Неделник".  "Животът е вкусен, когато е забавен!". Цитирам колежката от Радио България, Миглена Иванова, която ни срещта с "Готварска книга за големи деца" . В нея ще намерите 28 сладки и солени рецепти… в комикси. Необичайната книга е дело на Аля Маркова , обединила в нея двете си големи страсти –..

публикувано на 19.03.23 в 13:57

Да бъдем достойни кръстоносци

Неделята, в която се намираме днес е Трета на Великия пост, посветена на Кръста Христов. Кръст, на Който бе разпънато тялото на нашия Спасител и Господ Иисус Христос. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Братя и сестри! Днес настъпи третата неделя на Великия пост. Този неделен ден се нарича Неделя Кръстопоклонна . Вие всички..

публикувано на 19.03.23 в 08:00