Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са задържани при акция в Арчар

| обновено на 20.01.23 в 17:26
5
Снимка: Радио ВИДИН

Двама жители на Арчар са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността във видинското село днес. Служителите на реда са иззели 45 кубика немаркирани дърва, канабис, предмети с белези на културно-исторически ценности и металотърсачи при акцията. 


Образувани са три досъдебни производства: в дома на 29-годишен разследващите открили и иззели 13 керамични предмета, носещи белези на културно-исторически ценности и два металотърсача; от 19-годишен младеж криминалистите иззели топчета зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест; 25 кубика дърва без контролна горска марка установили проверяващите в двора на 78-годишен жител на селото. При проверки на други пет адреса полицейските служители открили и иззели още 20 кубика дърва без контролна горска марка. По случаите са образувани предварителни проверки. Общото количество на иззетата немаркирана дървесина в хода на акцията възлиза на 45 кубика.


При извършената контролна дейност в селото и района униформените проверили 105 моторни превозни средства и 128 лица (17 от криминалния контингент), а за констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата съставили един акт и 24 фиша. Полицейските служители съставили 17 предупредителни протокола и връчили 7 електронни фиша.


В проверките бяха включени екипи на Пътна, Охранителна, Икономическа и Криминална полиция, както и на Жандармерията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 29 май 2024 година

Допълнителни 65 000 лева ще бъдат предоставени за провеждане на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета" . Днес премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в родолюбивата инициатива и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщават от правителствената пресслужба.  Исторически момент за АЕЦ "Козлодуй" – така енергийният министър..

публикувано на 29.05.24 в 18:00

Премиерът поздрави участниците в похода „По стъпките на Ботевата чета“

Допълнителни 65 000 лева ще бъдат предоставени за провеждане на Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. Днес п ремиерът Димитър Главчев поздрави участниците в родолюбивата инициатива и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщават от правителствената пресслужба.  Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни,..

публикувано на 29.05.24 в 16:44

Третират срещу плевели около жп линията в община Видин

Предстои третиране срещу плевели по жп линии на територията на община Видин. Писмото е от Железопътна секция Враца (ЖПС Враца), с цел уведомяване на собствениците на пчелини.  От железопътната компания уточняват, че хербицидът (препарат НАСА ТАФ) срещу плевели не е токсичен за пчели. В периода 08.06- 19.06 по съответен график ще..

публикувано на 29.05.24 в 15:53

Празник за рождения ден на детска градина "Звънче" в Лом

Детска градина №12 "Звънче" в Лом отбелязва своя 45-ти рожден ден. Настоящи и бивши възпитаници на детската градина зарадваха многобройните гости в Народно читалище "Постоянство 1856" с музикално-поетичен спектакъл под наслов  "С България в сърцето" .  Директорът Анжела Борисова благодари на колектива на учебното заведение за всеотдайната..

публикувано на 29.05.24 в 15:12

43 касети с ново ядрено гориво са заредени в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

Исторически момент за АЕЦ "Козлодуй" – така енергийният министър Владимир Малинов определи края на процеса по внедряване на първото алтернативно ядрено гориво на 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". В изпълнение на свяота програма за диверсификация на ядреното гориво, Централата сключи договор с "Уестингхаус илектрик" - Швеция за доставка на гориво. Първата..

публикувано на 29.05.24 в 13:52

Министърът на икономиката е поискал оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е поискал оставките на ръководството на млекопреработвателното предприятие "Ел Би Булгарикум". Ще се работи и за увеличаване на заплатите на служителите с до 30%, се посочва в съобщение на сайта на министерството. Днес е проведена среща със служители на дружеството, които предприеха протестни..

публикувано на 29.05.24 в 13:21

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат, съобщават от пресцентъра на МВР.  Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално , така..

публикувано на 29.05.24 в 12:31