Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдиха преразпределение на първокласници във Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН

Обществено обсъждане за преразпределение на район на закрито учебно заведение се проведе във Видин. От местната власт предложиха децата, които ще бъдат първи клас и са в обсега на нефункциониращото вече Основно училище "Отец Паисий" в града да бъдат пренасочени към СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Св. Климент Охридски". Предложението е обсъдено на работна среща с директорите на образователните институции, обясни заместник-кметът Борислава Борисова:


"На работната среща директорите на двете училища приеха така направеното предложение за разпределението на района на нефункциониращото вече Основно училище "Отец Паисий". Важно е да подчертая, че останалите прилежащи райони за всички училища, които очакват първокласници, остават непроменени. С така предложените изменения и допълнение се цели равномерност при разпределението на обхвата в районите на посочените две училища. Освен това в територията на двете училища остава по равен брой детски заведения. Смятам, че така предложената промяна ще даде възможност за правилно насочване на първокласниците. Знаете, че грижата за децата на Видин винаги е била приоритет пред общинското ръководство."


Началникът на Регионалното управление на образованието Галя Павлова посочи, че направеното разпределение е много добро. Въпроси и възражения по време на общественото обсъждане не бяха отправени. Предложението за новото разпределение ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Около 700 килограма капачки събра днес кампания във Видин

Около 700 килограма пластмасови капачки и 40 килограма алуминиеви кенчета бяха събрани само за няколко часа във временен пункт във Видин . Сред най-малките доброволци беше Деница : "Гледам бебето, помагам с капачките, пиша грамоти - така помагаме на много деца и други хора. Бих казала на хората да продължават да събират капачки и да се включат в..

публикувано на 20.04.24 в 15:32

Стогодишен юбилей отпразнува Любка Иванова от Станево

100-годишен юбилей отпразнува Любка Иванова от ломското село Станево . Поздравления и подаръци рожденичката получи от кмета на общината Цветан Петров , който уважи юбилея на баба Любка. Освен от градоначалника юбилярката получи поздравления и от  кмета на Станево Милен Милчов, както и от общинската дирекция „Социални дейности и програми за..

публикувано на 20.04.24 в 13:02

Фестивал "Занаяти и култура" се провежда във Видин

Двудневният фестивал "Занаяти и култура" стартира днес във Видин. Откриването се състоя в 11:00 часа във вътрешния двор на крепостта "Баба Вида". От двете страни на пешeходната алея до крепостта са разположени шатрите на занаятчии, кулинари и творци, които вземат участие в събитието. Освен жители на града, щандовете привличат и туристи:..

публикувано на 20.04.24 в 12:56

Назначиха служебно РИК във Враца

Централната избирателна комисия определи състава на РИК във Враца, която ще проведе изборите за европейски и национален парламент на 9 юни. Това стана по служебен път, след като в неделя консултациите между политическите партии и коалиции, проведени при областния управител Надя Донкинска не дадоха резултат. За председател е определен юрист Лора..

публикувано на 20.04.24 в 10:05

Конкурс събира творби на тема "Спомени от детството"

Конкурс на тема "Спомени от детството" организира младежкият Интеракт клуб - Видин . Конкурсът е в три категории - рисунка, фотография и поезия, обясни председателят на Интеракт клуб Лора Лозанова : "Идеята за конкурса дойде от вицепрезидента на клуба Светлозара. Избрахме темата за детството, защото според нас е по-обширна и всеки я вижда по..

публикувано на 20.04.24 в 10:00

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус"

Днес в АЕЦ "Козлодуй" ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от американската компания "Уестингхаус", предназначено за V блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното министерство и поясниха, че е поканен и министър-председателят Димитър Главчев.  В края на 2022 г.  атомната..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05