Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Деян Каменов - Дидо: Ходете навреме на зъболекар

Снимка: Полина Тодорова

Ходете на зъболекар, мийте зъбите си и не пушете. Този съвет даде в "Час при зъболекаря" музикантът и основател на групата DeeStoned Деян Каменов - Дидо. Той си спомни за първия път, когато е посетил зъболекарския кабинет, и разказа:

"Първия път, когато бях на зъболекар, сериозно, който помня, имах едно зъбче, което беше тръгнало да израства върху друго зъбче, през венеца, а другото не искаше да пада. Трябваше да ми бият упойка и да ме натиснат почти с крак в главата, за да ми извадят този зъб, защото не искаше да мръдне. Така че, моят съвет е навреме да се ходи на зъболекар и да не се разчита на приятели за избиване на млечните зъби. Ходете на зъболекар, мийте зъбките и не пушете."По публикацията работи: Стефка Павлова
Вижте още

Мадлен Аспарухова: Всичко, което исках, е в 2023-та

  "Всичко, което искахме"  - втората книга на видинската писателка Мадлен Аспарухова , излезе от печат и ще бъде представена на Софийския международен панаир на книгата. В нея са събрани 44 разказа, писани в продължение на десетилетие. Книгата излиза 13 години след "Пътечка през шубраците" - сборник, който авторката издава още на 17-годишна възраст...

публикувано на 07.12.23 в 12:44

Шофьори: Събирането на глоби на границата ще затрудни трафика

От началото на седмицата шофьорите, напускащи страната получават предупреждение от граничните власти, ако имат неплатени глоби. Освен това пътници в превозните средства също могат да бъдат проверявани за невръчени фишове. Причината да се премине към акцията е, че голяма част от глобите никога не се събират, обясни премиерът Николай Денков...

публикувано на 07.12.23 в 12:40

Враца посреща 14-ото издание на "Рок до края на света"

На 16 декември Враца ще бъде домакин на традиционния младежки рок фестивал "Рок до края на света". Събитието е част от зимния културен календар на Младежкия дом в града под Околчица и тазгодишното му 14-о издание е чакано с нетърпение от рок феновете в Северозападна България. Идеята на организаторите е да се дава възможност за сценична изява на..

публикувано на 07.12.23 в 12:00

Спорт с кауза: Турнир помага на две деца от Враца

Коледен благотворителен турнир  по минифутбол ще се проведе в рамките на три дни във Враца. Първоначалната идея на спортната проява е да се съберат средства в подкрепа на Гергана Петрова от Враца, която е с диагноза "Остеосарком", вследствие на която губи единия си крак. В процес на организация на събитието, парите за протеза на Гери вече са..

публикувано на 07.12.23 в 11:15

В "Музикална зона" на 07 декември 2023 слушаме Иля Серов

Той е американски джаз тромпетист и певец от младото поколение, обявен за най-добър нов изпълнител на Международните награди за развлечения в Холивуд през 2014 г. Музиката му дава нов живот на позните популярни песни и джаз стандарти. Авторските му композиции вече звучат по радиостанциите в световен мащаб. Ангажиран е с новите поколения слушатели,..

публикувано на 07.12.23 в 09:00

Видинчани: По булевард "Панония" се работи, но бавно

Ремонтът на бул. "Панония" е възобновен, но строителните работи вървят много бавно. Това казаха видинчани , които работят край главната градска артерия или често я използват. Трафикът е изключително натоварен заради временната организация на движението, като ситуацията значително ще се усложни при падането на първия сняг, коментираха още жители на..

публикувано на 06.12.23 в 17:16

Арт инсталации създават празнично настроение във Видин

Коледни арт инсталации , изработени от елхови клонки, красят част от улица "Търговска" във Видин . Една от тях изобразява дълга празнична рокля, друга - широкопола шапка, но всъщност е обърната елха. До тях предстои да бъдат поставени камина, коледно джудже и още герои и предмети, допринасящи за уюта и празничната атмосфера в коледните дни. Автор на..

публикувано на 06.12.23 в 15:23