Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Деян Каменов - Дидо: Ходете навреме на зъболекар

Снимка: Полина Тодорова

Ходете на зъболекар, мийте зъбите си и не пушете. Този съвет даде в "Час при зъболекаря" музикантът и основател на групата DeeStoned Деян Каменов - Дидо. Той си спомни за първия път, когато е посетил зъболекарския кабинет, и разказа:

"Първия път, когато бях на зъболекар, сериозно, който помня, имах едно зъбче, което беше тръгнало да израства върху друго зъбче, през венеца, а другото не искаше да пада. Трябваше да ми бият упойка и да ме натиснат почти с крак в главата, за да ми извадят този зъб, защото не искаше да мръдне. Така че, моят съвет е навреме да се ходи на зъболекар и да не се разчита на приятели за избиване на млечните зъби. Ходете на зъболекар, мийте зъбките и не пушете."По публикацията работи: Стефка Павлова
Вижте още

Повечето българи имат проблем със съня - защо спим по-малко?

76% от българите споделят, че имат проблеми със съня си. Всеки трети се разсънва повече от два пъти на вечер, става прекомерно рано сутрин и рядко се усеща отпочинал. Най-честите аргументи за това са стрес (69%), изтощеност (46%), липса на физическа интензивност и напрежение на работното място (32%). Това показаха преди дни данните от..

публикувано на 30.03.23 в 17:00

Зимите не са това, което бяха

Защо зимите не са това, което бяха и защо тазгодишната зима е била най-топлата в България? Отговор дава климатологът Симеон Матев - част от авторския екип на научно-популярната платформа "Климатека". Изминалата зима в нашата страна е най-топлата откакто се правят метеорологични наблюдения.  В Европа изминалата зима е с положителна аномалия..

публикувано на 30.03.23 в 16:31

Доброволци почистиха път между мездренски села

Доброволци почистиха пътя между мездренските села Лик и Дърманци . В инициативата на кметство Лик участват близо 20 местни жители, сред които и деца. Събрани са около 80 чувала отпадъци. Акцията е организирана с обява в социалните мрежи и на място в селото. Община Мездра е съдействала с консумативи и извозването на чувалите с отпадъци, обясни..

публикувано на 30.03.23 в 14:55

Кърлежите - нежеланите предвестници на пролетта

Заедно с високите температури и хубавото настроение, което носят, няма как да не отбележим и появата на нежеланите паразити, каквито са кърлежите. Пръскането срещу тях вече започна в някои градове.  Във видинското спешно отделение има много малко регистрирани пациенти с ухапвания от кърлеж за тази година, но тепърва се очакват, обясни д-р..

публикувано на 30.03.23 в 13:35

Полезен ли е за потребителите сайтът с цените на храните

Електронна платформа предоставя информация за цените на основните храни у нас. На държавния сайт foodprice.bg освен мониторинг на цените на продуктите от малката потребителска кошница може да бъде направена справка и за контролните дейности, извършвани от държавните органи. Това е много полезен инструмент за всяко правителство, за да следи за..

публикувано на 30.03.23 в 11:37

В "Музикална зона" на 30 март 2023 слушаме Луи Прима

От всички музикални гиганти от дните на големите суинг-бендове и диксиленд джаза има един, който се отличава от всички тях с най-големия си принос към съвременната музика и курса, който е поел и това е Луи Прима. Той е смел, талантлив и амбициозен. Всичко започва, когато рязко стартира от малкия клуб на известната 52-ра улица, намираща се между..

публикувано на 30.03.23 в 09:00

Портал и сборник с архивни документи ще бъдат представени във Видин

Портал за споделяне на архивни документи от и за периода на Българското възраждане и сборникът "Българските земи в архивите и документите от XVIII-XIX век: Модерност и традиция" ще бъдат представени във Видин. Създадени са по научен проект, чиято цел е да даде възможност на институциите да споделят информация за съхраняваните от тях..

публикувано на 29.03.23 в 17:21