Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обявеният за издирване видинчанин е открит

| обновено на 07.02.23 в 09:55
Ивайло Пеков
Снимка: ОДМВР-Видин

Обявеният за общодържавно издирване 38-годишен видинчанин се е върнал в дома си, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

Ивайло Пеков е снет от издирване, след като майката тази сутрин е уведомила полицията за завръщането му. 

Мъжът се е прибрал в семейното жилище тази нощ. Той беше обявен за общодържавно издирване вчера, 6 февруари, след като беше в неизвестност от 19 януари, когато е напуснал дома си. Вижте още

С книжен базар продължава фестивалът "Враца - книжен град"

Продължава петото издание на литературния фестивал "Враца - книжен град", организирано от Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца. Програмата на фестивала съчетава събития както за малките читатели, така и за възрастните почитатели на литературата. Тази вечер на фестивала ще гостува писателят Галин Никифоров. Днес отворя врати..

публикувано на 30.09.23 в 08:40

Възстановка край Берковица пресъздава героични събития от Междусъюзническата война

Историческа възстановка на събития от Междусъюзническата война ще бъде представена днес в местността Стежи край Берковица . Организатори на родолюбивата проява са Община Берковица и проф. Иван Гаврилов. Подобно събитие се организира за пръв път в Берковица, обясни експертът в общинската администрация Бойка Попова , която разказа за..

публикувано на 30.09.23 в 08:10

Снимката на 29 септември 2023 година

Стотици видински деца и младежи се включиха в Европейския ден на спорта в училище.  От днес започва предизборната кампания за изборите за общински съветници и за кметове, които ще се проведат на 29 октомври. Краят ѝ е в полунощ на 27 октомври.  От днес до 6 ноември ще е активна денонощна телефонна линия в МВР за подаване на сигнали..

публикувано на 29.09.23 в 17:42

Разпространяват подписка за референдум за 3-ти март във Видин

Подписка за референдум за запазване на 3-ти март като национален празник стартира във Видин с гостуване на проф. Искра Баева, обявиха от местна политическа формация. Според професор Баева, с предложението за промяна на националния празник на България  от 3-ти март на 24-ти май се отклонява вниманието от по - важни теми. "Мисля, че това..

публикувано на 29.09.23 в 17:30

Школа по шахмат откриват във видинското читалище "Цвят"

Видинското читалище "Цвят" отваря врати за началото на новата учебна и творческа година. Младите самодейци ще могат да развиват своите умения в 11 школи , обясни секретарят на културната институция Любомир Илиев .  "Детска езикова школа по английски език - след първи клас, школа по народни танци, школа по народно пеене, школа по изобразително..

публикувано на 29.09.23 в 16:25

Правят преход във Враца

Община Враца се присъединява към инициативата на Природен парк „Врачански Балкан“ за организирането на преход до природни забележителности по повод Световния ден на туризма, съобщиха от местната управа. Те организират и проява. Туристическият маршрут включва местността Таушаница - водопад "Женската вода" - местността Медковските криви -..

публикувано на 29.09.23 в 16:24

Близо 3000 дози ваксини срещу COVID-19 в Монтана

Поставянето на новата ваксина срещу COVID-19 започна в Монтана . Регионалната здравна инспекция (РЗИ) проведе разяснителна кампания. Ваксината е предназначена за лица над 12-годишна възраст, поясни Елена Тодорова , главен инспектор в Дирекция ''Надзор на зараните заболявания'' в РЗИ: "Очаква се доставка и на ваксини за деца между 6 месеца и..

публикувано на 29.09.23 в 15:04