Единственото държавно предприятие за млечни продукти, чиито производствени мощности са позиционирани във Видин, обвини търговските вериги за драстичното поскъпване на продукцията им.
Цената на суровината няма как да не се отрази на крайния продукт, но не толкова значително, защото цената е горе-долу балансирана. Тя има спадове, има повишения, но не е тя причината за тези големи надценки и съответно крайната цена в търговските вериги...
Около 60 % от нашата продукция се реализира от търговските вериги. Разбира се, имаме доставка и към малките магазини – т.нар. „разнос“. Ние зареждаме и малки квартални магазини...
Заради тези надценки в търгавските вериги със сигурност има отдръпване на пазара и при нас. Хората започват по-малко да купуват, защото е непосилно за тях...
Цените на млякото в момента падат. Когато аз поех "Ел Би" в началото на декември миналата година, цената беше над 1.50 лв. Сега е между 1 лв. и 1.30 лв. Това обаче не означава, че цената в търговската мрежа ще падне. Това в нашите магазини и в „разноса“ би могло да се случи, но при търговските вериги, решават те.
Мерки за нормализирането на цените трябва да бъдат взети от регулаторните органи, държавата има своите механизми. Това са Комисията за защита на потребителите, Комисията за защите на конкуранцията, Министерството на икономиката и индустрията.
Сигнализирали сме министър Стоянов. Самият премиер Донев неотдавна обяви, че започва борба с надценките и свръхпечалбите на търговските вериги и аз вярвам, че държавата със своите расурси ще успее да постигне такъв баланс, който да е изгоден и за потребителя, и за самия инвеститор - търговските вериги...“
Дружеството е в състава на Държавната консолидационна компания, която е с принципал Министерството на икономиката. Предприятието е единственото държавно в сектора с две производствени бази - в София и във Видин. Служителите в предприятието, позиционирано във Видин, са изцяло от този регион. Те са между 50 и 60 души.
Общо 57 млн. лева безвъзмездна помощ ще получи Община Видин за реализирането на 11 проекта за цялостна модернизация на образователната инфраструктура, обновяване на детски градини и жилищни сгради, създаване на нови социални услуги за хора с увреждания и възрастни, реставрация на значими културни обекти и развитие на туристическата инфраструктура...
20 октомври се отбелязва като Световен ден за борба с остеопорозата - заболяване, свързано с прогресивно намаляване на костната маса и плътност. Целта на световната инициатива е да насърчи изследванията, тъй като остеопорозата засяга милиони хора по света. Според статистиката всяка трета жена и всеки пети мъж над 50-годишна възраст са със..
Миналия месец вече говорихме за есенните тенденции, а днес ще се фокусираме върху това как да подготвим гардероба си за зимата . Тази зима цветовете са смели и изразителни - от наситено зелено и електрик синьо до класическо бордо и кремави нюанси . Добре комбинираните ярки тонове могат да придадат настроение на студените дни, а за..
Видин се подготвя да посрещне своя празник - Димитровден, ден, в който не само почитаме свети Димитър, покровителя на града, но и си припомняме хората и делата, оставили светла следа в духовния и културния живот на Видин. По този повод си спомняме едно значимо събитие, което обединява вярата, музиката и любовта към храма - създаването на..
В Международния ден на главните готвачи ви срещаме с Даниел Йорданов от Видин - човек, който вече десет години творчески се разгръща в кулинарния свят . Историята му обаче започва доста необичайно - първоначално Даниел дори не е имал намерение да се занимава с готварство. Пътят му към кухнята започва по време на студентските години, когато..
На 15 октомври се състоя специалната предпремиерна прожекция на най-новия филм на италианския режисьор Антонио Пизу - "България Amore mio" . Събитието събра екипа на продукцията, партньори и приятели на киното. Специално от Италия присъстваха продуцентите Маурицио Паганели и Андреа Ричепути , които стоят в основата на сюжета. Комедията..
На 20 октомври отбелязваме Деня на главния готвач – празник на хората, които умеят да готвят с душа и да подправят дните ни с усмивка. А тази година ви каним на едночасово музикално кулинарно пътешествие , в което ще опитаме аромати от цял свят – от Италия и Франция, през Гърция и Испания, чак до нашата България. В Италия ще усетим аромата на..