Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нова социална услуга ще помага на хора в нужда от община Видин

Снимка: Кирил Кирилов

Над 300 души в община Видин ще получат подкрепа по проект „Грижа в дома“, който предстои да бъде реализиран. Той е продължение на програмата „Патронажна грижа +“, каза заместник-кметът Борислава Борисова:


"Не спираме до тук. Дава се възможност и Общината отново, съвместно с Общинското предприятие "Социални дейности", кандидатства по последващ формат "Грижа в дома", който ще продължи напред и ще продължи да полага грижи за нашите съграждани, които имат нужда с цел подобряване качеството им на живот. Ще бъдат назначени минимум 60 социални асистенти. В момента сме получили финансиране, оформят се договорите от страна на Община Видин и всеки момент сме на прага на реализацията на този проект."


Набирането на потребители по проекта се очаква да започне скоро, като информацията ще бъде оповестена публично, каза Борислава Борисова.


Общо 223-ма души са ползвали услугата „Патронажна грижа + в Община Видин“, която продължи малко над 2 години и ще приключи на 25 февруари. Стойността на проекта е над 1 500 000 лева, каза още заместник-кметът Борислава Борисова:


"Чрез проекта "Патронажна грижа" бе дадена възможност за предоставяне на помощ на хора в напреднала възраст в тяхната домашна среда. Услугите се осъществяваха по график от специалисти, диспечери, медицински сестри, фелдшери, социални работници, домашни помощници, изпълнител, психолог и специалист "Социални дейности"."


Общо 75 души са били назначени по проекта, обясни Борислава Борисова.


Вижте още

Снимката на 5 декември 2023 година

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното управление и благоустройството Андрей Цеков. Напълно реалистично е до 2030 г. да имаме изградени 5  магистрали,..

публикувано на 05.12.23 в 18:00

Административният съд прекрати делото за избора на председател на Общинския съвет във Видин

Административният съд във Видин остави без разглеждане жалбата на Светослав Славчев срещу заповедта на областния управител Иво Атанасов, с която е върнато за ново разглеждане решението за избор на председател на Общинския съвет във Видин. На заседание на Общинския съвет на 24 ноември Славчев беше избран за председател, но според областния..

публикувано на 05.12.23 в 17:07

Спешните екипи и доброволци проведоха съвместно учение във Вършец

Със съвместно учение във Вършец бе отбелязан  Международният ден на доброволеца . Представители на пожарната служба, полиция, Спешна помощ и доброволците на община Вършец демонстрираха уменията си за ликвидиране на пожар в спортната зала и евакуиране на пострадали, каза комисар Венцислав Райков , директор на Районната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 05.12.23 в 16:10

Културен център "Жул Паскин" във Видин се радва на голям туристически интерес

Над 8000 туристи е посрещнал Културен център "Жул Паскин" във Видин след своето откриване в началото на септември. Това стана ясно при представяне на резултатите от проекта за адаптацията на видинската синагога като туристически обект. След реставрацията, сградата допринася за обогатяване на туристическия продукт във Видин, коментира Цецка Цокова ,..

публикувано на 05.12.23 в 15:56

Засилен интерес към санирането на жилищни сгради отчетоха във Видин

Голям интерес към програмата за мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, отчетоха от Областен информационен център - Видин (ОИЦ - Видин) . Интерес имаше и в малките общини, обясни Мариела Савкова ,   управител на ОИЦ: "Многофамилните жилищни сгради, които се намират на територията на   по-малките общини също са допустими за..

публикувано на 05.12.23 в 15:47

Очаква се удължаване на срока за ремонт на пешеходната зона във Видин

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Той допълни, че информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното управление и благоустройството Андрей Цеков. "Министър Цеков на срещата на "24 часа" с кметовете..

публикувано на 05.12.23 в 15:30

Грейна коледната елха в Кула

Децата от пети клас при СУ „Васил Левски“ в Кула , с ръководител Светлана Стоянова, помогнаха на кмета на града Владимир Владимиров да запали 10-метровата коледна елха на централния площад.  “Пожелавам на всички да бъдат здрави, силни и горди и през следващата година да направим много добри неща, с които да прочуем своя град...

публикувано на 05.12.23 в 13:40