Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се срещна с активисти на ГЕРБ във Враца

Снимка: Жоро Александров

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра на регионална среща във Враца кметовете и общинските ръководители на партията от областите Видин, Монтана и Враца. Областните координатори Александър Матеев, Красен Кръстев и Ирена Димова, както и кметът на Враца Калин Каменов и водачът на листата във Видин Росица Кирова седнаха край партийния лидер в местен хотел.

Борисов дойде, за да надъха актива за началото на предизборната кампания. Той каза, че го очаква лесна кампания, най-лесната в политическата му кариера:


"Две години умните и красивите мълчат! Хаос, разруха, застой. Аз не съм имал по-лесна кампания.", това заяви на среща с кметове от Северозапада лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ са били дадени 2 млрд. евро повече. След което са му дали още 200 мл. евро за пътя до Видин. "Две години по-късно - нито стотинка за България!", каза Борисов в емоционално обращение.


"Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална - близо 40%, а на едни стоки - над 1000%. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше. От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, "братски пари". Мълчание! Пълно мълчание! "Мълчанието на агнетата", заяви Борисов.


Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?", попита той.


"Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. Всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите, а ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция, загинаха полицаи, Бог да ги прости. А имаме фантастични момчета граничари. А трябва да отидем в Брюксел с коз - ние пазим границата, затова помогнете - с дооборудване. И няма човек в Европа, който да не каже: Колко искате? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция", отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че войната в Украйна ще "отгледа" нова генерация от организирана престъпност:


"Смятайте какви килъри се отглеждат в момента! Каква организирана престъпност е", заяви още Борисов, коментирайки, че още по време на войната в Югославия се е организирала каналджийската мрежа към Европа.


"Това, което тези причиниха на България, и османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки? Те не искат да има правителство. Разбраха, че са загубили изборите. ПП за 6 месеца паднаха с 10%. ДБ разбраха, че са загубили изборите и сега се събират на буца с ДБ, за да може да се доближат до ГЕРБ. Дори невъзможното да стане, защото сега не могат да крадат с машините, да са малко преди нас. Те, ако спечелят изборите, ще изпаднат в изолация", посочи той. 


"Те са си намислили, че ако вземат София и някой друг град, това ще е началото на края на ГЕРБ. Това го слушам от 15 години, и все край. Сега ни чака тежка ситуация. И тук Радев е прав: ако партиите продължават да се държат страхливо, просто няма нужда от тях", заяви той.


Борисов прогнозира, че при невъзможността за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови. "И хората ще се питат - ами кой ни го причини? - Вдигнатият юмрук".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинският музей представя нови издания

Две нови издания на Регионален исторически музей - Видин ще бъдат показани за първи път на започващото днес в София Международно туристическо изложение "Ваканция и Спа Експо". "Спомени от стария Видин" е книжка с кратки текстове, снимки и гравюри на града. От нея читателите ще могат да научат както за миналото на Видин, така и за бележити негови..

публикувано на 13.03.24 в 09:52

Прекъснат ток възпрепятства подготовката за изборния ден в община Ружинци

Работи се по отстраняването на аварията, която остави част от община Ружинци без ток.  От няколко часа в част от Ружинци, Дражинци, Бело поле, Роглец, Черно поле, Плешивец и Гюргич е прекъснато електроподаването. "Прекъсва захранването в района между Дражинци и Черно поле, локализиран е районът, търси се къде точно се намира повредата, за да бъде..

обновено на 01.04.23 в 15:01

500 полицаи и пожарникари охраняват изборите във Враца

Изборите в област Враца ще бъдат охранявани от 500 полицаи и пожарникари.  Още днес ще бъдат предприети допълнителни мерки, с които да бъдат ограничени последствията от евентуални бомбени заплахи, съобщи началникът на "Охранителна полиция" в областта Иван Коцев. "Допълнително, което ще направим, е тези хора, които ще охраняват нощта, когато..

публикувано на 01.04.23 в 13:25

ЦИК с указания за сгъването на хартиената бюлетина

Гласуващите с хартиена бюлетина да я сгъват два пъти, а за да бъде валидна тя - трябва да има два печата на гърба. Това препоръчително указание направи днес Централната избирателна комисия, разяснявайки к ак да се сгъват хартиените и машинните бюлетини преди да бъдат пуснати в прозрачните урни, за да се запази тайната на вота в утрешния изборен ден...

публикувано на 01.04.23 в 13:07

Предават хартиените бюлетини на СИК-овете днес

Днес Секционните избирателни комисии в област Видин ще получат хартиените бюлетини. Първите бюлетини - 50 000 на брой, пристигнаха в крайдунавския град на 23 март, след което бяха приети за съхрание. Втората част от ценните книжа беше доставена на 27 март. Охранявани са денонощно от полицията. "Идват оттук с Общините и наши представители,..

публикувано на 01.04.23 в 07:50

Над 152 хиляди са гласоподавателите в област Враца

Районната избирателна комисия е готова да посрещне изборите за парламент. В неделя ще се гласува в 325 секционни избирателни комисии в област Враца. Освен стационарните СИК, има 9 допълнителни секции и 25 подвижни – това стана ясно от брифинг на областния управител Георги Митов, в който участваха и представители на РИК – Враца. Машинно ще се гласува в..

публикувано на 31.03.23 в 18:27

"Галъп": Победителят в изборите се решава в последния момент. Интрига и за другите места

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В борба за шанс за достигане на бариерата "в пакет" са "Български възход" с 3,5% и "Левицата" с 3,3%...

публикувано на 30.03.23 в 14:34