Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Враца показва изложба на Найден Петков по повод 105 години от рождението му

Снимка: ХГ "Иван Фунев"-Враца

Изложба-живопис и рисунки на Найден Петков по случай 105 години от рождението му ще бъде открита днес, 2 март, в малката зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ във Враца. Какво включва изложбата, съобщи завеждащият на галерията Христо Божков:

"В малката зала на Художествената галерия "Иван Фунев" при Регионален исторически музей-Враца сме подредили творби по повод 105 години от рождението на професор Найден Петков и както го нарича врачанската общественост "Бачо Найден", тъй като той е бил тук 70-те години на миналия век във връзка с рисуването в Козлодуй на Първа атомна. В нашата зала има подредени 13 живописни платна и 4 рисунки. От творбите на бачо Найден Петков се излъчва една светлина, дори и от тези, които са със земни багри, а повечето от неговите творби са в кафяво. Тази светлина озарява цялата му творческа природа."

Официалното откриване е в 11 часа, като експозицията ще остане един месец.


Вижте още

Снимката на 8 декември 2023 година

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета, съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника. Административният съд отхвърли жалбата на  Лозина Николова  срещу решението на Общинската..

публикувано на 08.12.23 в 18:00

Коледна елха ще грейне в село Кутово

Празнична програма за запалване на светлините на коледната елха организират във видинското село Кутово