Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици във Видин учиха за идентичността

6
Снимка: радио Видин

Комбиниран урок „Нашата идентичност - всеки ученик е важен, неповторим и ценен“ се проведе в IV "а" клас в ОУ „Иван Вазов“ във Видин. Ученици от майсторски клас за изобразителни таланти от училището гостуваха на четвъртокласниците. Преподавателят Даниела Джонова проведе урока. Темата беше сложна, но поднесена по разбираем начин. 


Урокът се подготвя по Национална програма „Училища за пример" на Фондация „Заедно в час“, за включваща среда и подкрепа на многообразието в училището, разказва преподавателят Даниела Джонова:


"Урокът е част от професионалната общност „Индивидуална и групова идентичност“ в училището... Свързвам темата със знания по предметите "Компютърно моделиране" и "Изобразително изкуство". Ние, учителите, сме тук, за да направим сложните теми лесни и разбираеми... Затова търся нестандартни начини за преговаряне на наученото и приложението на наученото в живота, стимулирам мисленето на децата чрез технологиите... Подтиквам учениците към любопитство. Показах на децата колко важно е приятелството. Целта на урока беше да обхвана всички сфери в нашата идентичност."


Четвъртокласниците показаха знания за дигитална и физическа идентичност, разказаха за жанровете в изобразителното изкуство и техниките в живописта:


"Физическа идентичност това е  нашият пол, къде живеем... Дигитална идентичност е нашият аватар, нашата парола и потребителско име. Внимавам с кой говоря и с кой си пиша... Написаха за мен, че съм добър, весел, красив... Всеки трябва да обича себе си такъв, какъвто е... Аз не искам да се променям, но искам да не се страхувам да изказвам мнението си пред другите. Разбрах, че трябва да бъдем по-добронамерени."


Урокът завърши с изпълнение на песен за добрината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Михаил Найденов: Карането на колело е свобода и спокойствие

На 12 април 2018 г., по време на сесия на ООН в Ню Йорк, повече от 190 държави-членки одобряват 3 юни като Международен ден на велосипеда. Резолюцията за Световния ден на велосипеда признава колко уникално транспортно средство е колелото.  Той е доказал своите предимства през вековете като достъпно и надеждно средство за развитие на..

публикувано на 03.06.24 в 15:00

Роберто Николов: Новото име в музикалната индустрия у нас

ROBI е псевдоним, който звучи познат на мнозина в българската музикална индустрия. Но не са малко и тези, на които това име не говори нищо. Роберто Николов е родом от Монтана и е талантлив музикант. Младият и амбициозен изпълнител успява да създаде свое собствено студио в София, като открива и развива едни от най-известните сред..

публикувано на 03.06.24 в 14:00

Предизвикатeлство на колела- 80 км с велосипед за седмица

Всеки, който разполага с велосипед, да слезе от автомобила поне за час и половина в следващите дни и да се постарае да натрупа до края на седмицата минимум 80 км, въртейки педалите. Това предизвикателство отправи в Световния ден на велосипеда - 3 юни,  инструкторът по физическа активност Тони  Георгиев. Самият той е голям почитател на колоезденето..

публикувано на 03.06.24 в 13:55

Да черпим от Живата вода – Словото Божие

Днес, на Петата неделя след Пасха, Христовата Православна църква ни припомня разговора на Господ Иисус Христос със самарянката. "Иисус и отговори и рече: всякой, който пие от тая вода, пак ще ожаднее; а който пие от водата, която Аз ще му дам, той вовеки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която..

публикувано на 02.06.24 в 08:00

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през май

На 5 май отбелязахме един от най-светлите християнски празници - Великден. Преди това за посещаващите двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- за деца и за пълнолетни, беше организирана беседа за смисъла на празника. Гостуваха младежи от селата Ружинци и Раковица, заедно със своите придружители..

публикувано на 31.05.24 в 17:25

"Vivo Montana"- 15 години музика и страст

Днес в "Професия хоби" ще ви срещна с една група, която не се нуждае от представяне - бандата "Vivo Montana" . Поводът- днес навършват 15 години.  Групата се състои от 9 младежи, които изпълняват балканска и ъндърграунд музика с иновативно звучене. В техния репертоар присъстват елементи от български фолклор, етно, джаз, фънк и поп. Те..

публикувано на 31.05.24 в 17:09

Ученичка от Враца създаде новото лого на парк "Леденика"

Зорница Каменова е възпитаник на Профилирана езикова гимназия "Йоан Екзарх" със специалност " Графичен дизайн".  Тази година тя завърши 12-ти клас. Нейна е заслугата Развлекателен парк "Леденика" да има ново лого.    Зори споделя, че рисуването е нейна страст и хоби още от детската градина:  "Посещавала съм кръжоци и извънкласни дейност,..

публикувано на 31.05.24 в 15:56