Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Океан от любов в Лом

Анна Любенова /вдясно/ и нейният екип усмихват хората от Лом.
Снимка: Океан от любов в град Лом


Фейсбук страница за изненади усмихва и просълзява от радост хората от Лом и близките населени места. "Океан от любов в град Лом" е създадена от Анна Любенова – пловдивчанка, която от 15 години е омъжена и живее в дунавския град. Там стопанисва магазин за цветя, а идеята за фейсбук страницата се заражда от любовта на хората и желанието им да зарадват своите близки.

"Това се случи чрез любовта между хората, които са в чужбина и близките им тук... Те изпитват носталгия към близките, не могат да присъстват на техните поводи... Много хора се обаждат, понякога отказвам, защото не мога да поема всички изненади... Търсят ме дори от Финландия... Извън Лом ще стигна до 100 километра за изненада, иначе ми е далече - звънят от Бургас, от Варна, от много далечни точки, но не успяваме, още сме в самото начало и нямаме такава голяма организация... Не очаквах, че ще се получи така - толкова много обич...“

Изненадите носят положителни емоции и зареждат и двете страни, разказа още Феята на любовта. Обикновено идеите за тях са от нея, затова винаги се старае да предложи нещо интересно и различно за конкретния случай. 

Всички изненади се заснемат и публикуват във Фейсбук страницата "Океан от любов в град Лом".

Кои са жените, които правят хората усмихнати, щастливи и раздават своята любов - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година.  15 са профилираните паралелки, 29 са..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

Ивайло Георгиев от 11 клас на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как",  а отборът на  Ивайло и Светослав  Цветков се нарежда  на второ място в страната.  В момента..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм "Свети Димитър", джамията на Осман Пазвантооглу, Стамбол капия, Баба Вида,  църквите в Димово, в Ново..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на учениците от 7 до 19-годишна възраст, изнесе Даниела Божинова, която е главен експерт в здравната..

публикувано на 22.04.24 в 17:41

Психолог: Разводът е изпитание основно за децата

В рубриката "Децата на фокус"  ще обсъдим една тема, която за жалост, става все по-актуална в нашето общество. Разводът предизвиква изключително неприятни емоции, особено за децата, които се нуждаят от време и подкрепа, за да се адаптират към новия живот след раздяла.  Всяко решение за развод влияе върху децата, които често реагират..

публикувано на 22.04.24 в 16:00