Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моноспектакълът "Вкусът на живота" на видинска сцена

Моноспектакълът на Наталия Цекова "Вкусът на живота" ще бъде представен тази вечер във видинския драматичен театър. Наталия Цекова е първата ромка, завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство и гостува за първи път във Видин.


Моноспектакълът е създаден миналата година, разказа актрисата:


"С моноспектакъла ще занимаем публиката с емоциите на една шеф готвачка, която разказва за най-вкусните гозби от детството си – например най-вкусните кюфтета на баба, най-вкусните манджи и през тези гозби всъщност разказва за историите, които са я формирали като човек... Главната готвачка е ромка, каквато съм и аз... Каня видинската публика да се насладят на едно представление, което ще ги усмихне, ще ги накара да се замислят, малко ще ги натъжи, но накрая отново ще им подейства одухотворяващо..."


Автор на представленеито е Здрава Каменова, режисьор е СветльоТомов. Музика - Павел Терзийски, сценографията е на Стефания Колева.


Моноспектакълът "Вкусът на живота" е от 19:00 ч. в Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов". Входът е свободен.


На 1 април от 11:00 ч. в хотел "Нептун" във Видин ще бъде излъчен и документалният филм „My gypsy road” („Моят цигански път”) на Вилма Карталска, който проследява историята на Наталия Цекова. Актрисата ще присъства лично и ще остане след прожекцията на филма за дискусия с публиката.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Кула е с най-висок среден доход за видинска облат

Община Кула е с най-висок среден доход на глава от населението за предходната 2023-та година. По статистически данни община Кула е с население от около 3 860 души и е трета по големина в областта след Видин и Белоградчик, но по доход тя надминава двата по-големи града, каза за Радио Видин кметът д-р Владимир Владимиров : "Това се получава с висока..

публикувано на 15.06.24 в 11:05
Протест срещу преминаване на тирове на разклона за Вършец.

Жители на Берковица, Враца, Бързия и Благово не искат тирове на Петрохан

Протестиращи затвориха пътя за "Петрохан". Така те изразиха недоволството си от намерението на Пътната агенция от понеделник да пренасочи тежкотоварния трафик през прохода.  Близо 150 жители на Берковица, Враца и селата Бързия и Благово затвориха пътя за прохода "Петрохан", в местността "Чапраза" ,на разклона за Вършец. Това стана при засилено полицейско..

публикувано на 15.06.24 в 09:00

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

Днес ще бъде спрян за изпълнение на планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ „Козлодуй” поради констатирани в процеса на експлоатация неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор, съобщават от централата. Количеството на..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

30 търговци и производители ще участват във фермерски пазар във Враца

Традиционен фермерски пазар ще се проведе днес, 15 юни, във Враца . Жители и гости на града ще могат да опитат и закупят ръчно изработени и био продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и да се запознаят с автентични занаяти. Идеята е да се насърчи българското производство, каза Николай Николов , експерт "Връзки с обществеността" към Общината: "В..

публикувано на 15.06.24 в 08:00

"Дунавски ритми" ще завладеят Видин

Народно читалище "Цвят 1870" във Видин организира дванадесетото издание на събора за автентичен фолклор "Дунавски ритми" . Над 400 участници от 15 фолклорни и певчески групи към читалищата в областта са включени в проявата, която е ежегодна. Целта на събора е съхраняване на фолклорните традиции, казва Любомир Илиев , секретар на НЧ "Цвят 1870":..

публикувано на 15.06.24 в 07:30

Снимката на 14 юни 2024 година

Тържествена церемония по връчването на дипломите за завършено средно образование се състоя в двора на видинската математическа гимназия.   Общо 76 ученици от ППМГ "Екзарх Антим Първи" получиха своите дипломи.  Видин изпраща четирима депутати , като ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ПП-ДБ и ДПС получават по един мандат. От Монтана също са четирима,..

публикувано на 14.06.24 в 18:00

Държавен архив Видин отбеляза Международния ден на архивите

Държавен архив Видин отбелязва Международния ден на архивите, 9 юни. На тържествена церемония бяха наградени и приятели, дарители и читатели на институцията за изминалата 2023 година. Светлана Кръстева, директор на видинския архив: " Българските  архивисти и архивистите от цял свят се грижим да съхраним  ценните исторически  документи, за да..

публикувано на 14.06.24 в 17:45