Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Моноспектакълът "Вкусът на живота" на видинска сцена

Моноспектакълът на Наталия Цекова "Вкусът на живота" ще бъде представен тази вечер във видинския драматичен театър. Наталия Цекова е първата ромка, завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство и гостува за първи път във Видин.


Моноспектакълът е създаден миналата година, разказа актрисата:


"С моноспектакъла ще занимаем публиката с емоциите на една шеф готвачка, която разказва за най-вкусните гозби от детството си – например най-вкусните кюфтета на баба, най-вкусните манджи и през тези гозби всъщност разказва за историите, които са я формирали като човек... Главната готвачка е ромка, каквато съм и аз... Каня видинската публика да се насладят на едно представление, което ще ги усмихне, ще ги накара да се замислят, малко ще ги натъжи, но накрая отново ще им подейства одухотворяващо..."


Автор на представленеито е Здрава Каменова, режисьор е СветльоТомов. Музика - Павел Терзийски, сценографията е на Стефания Колева.


Моноспектакълът "Вкусът на живота" е от 19:00 ч. в Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов". Входът е свободен.


На 1 април от 11:00 ч. в хотел "Нептун" във Видин ще бъде излъчен и документалният филм „My gypsy road” („Моят цигански път”) на Вилма Карталска, който проследява историята на Наталия Цекова. Актрисата ще присъства лично и ще остане след прожекцията на филма за дискусия с публиката.


БНР подкасти:

Вижте още

Етнофестивал "Дунав и Тимок ни свързват" се провежда в Капитановци

Традиционният събор и етнофестивал " Тимок и Дунав ни свързват " в  Капитановци  започва днес от  17:00 часа .  На откритата сцена в центъра на видинското село ще излязат състави от региона, както и гости от Румъния, каза кметът на населеното място  Десислава Иванова : "Програмата ще започне в 17:00 часа, като в утрешния ден гостуват 15..

публикувано на 10.06.23 в 15:21

Община Враца развива обучението на деца и ученици по метода Монтесори

Над 650 деца и ученици във Враца се обучават по метода на д-р Мария Монтесори . През настоящата учебна година възпитаниците на 3 яслени групи работят по иновативната методика, като от септември обхванатите груби ще са шест. Разширяването на метода включва и 18 целодневни групи, както и 4 паралелки от начален етап. Заместник-кметът Петя..

публикувано на 10.06.23 в 14:54

Силвия Бонкина представя изложба в Чипровци

Самостоятелна изложба на Силвия Димова Бонкина, представя Историческият музей в Чипровци . Експозицията ще включва над 50 платна с произведения от различни стилове, каза за Радио Видин авторката: "Тук ще покажа почти от всички жанрове, които имам, не знам само дали донесох - туш и рапидограф, защото с тях работя едни миниатюри, които няма как..

публикувано на 10.06.23 в 14:30

Община Лом издаде разрешително за строеж на магазин

Проектът за магазин на една от най-големите вериги за хранителни стоки в страната  в Лом вече е на следващ етап, информират от местната общинска управа.  Компанията, която е собственик на имота, планира изграждането на свой магазин,  а Общината е издала разрешително за строеж Според инвестиционното предложение на компанията, обектът ще се..

публикувано на 10.06.23 в 13:07

Фолклорен ансамбъл Ситница представя спектакъла "Историята на Калина" в Монтана

Премиера на спектакъла "Историята на Калина", ще представи фолклорен ансамбъл "Ситница", на сцената на Драматичен театър "Драгомир Асенов"- Монтана . Сюжетът описва историята на красива българка, обясни за Радио Видин,  Христо Иванов -  главен художествен ръководител на ансамбъла: "Сценаристи са всъщност танцьорите от ансамбъла, това е тяхно..

публикувано на 10.06.23 в 13:00

Библиобус популяризира четенето сред подрастващите във Враца

Стартира съвместната инициатива на местната администрация и Регионална библиотека „Христо Ботев", съобщи заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева. "Това събитие стартира вчера. В полза на учениците е. Библиобусът тръгна на посещение във всяко едно училище. Вече беше в "Козма Тричков" и "Отец Паисий" Целта провокиране на интереса към четенето сред..

публикувано на 10.06.23 в 09:00

Враца ще зарадва децата с празник

За поредна година местната администрация организира празник за най-малките жители на Враца .  Творчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата на празник „Усмивка“ . На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на..

публикувано на 10.06.23 в 09:00