Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден за размисъл преди парламентарните изборите

Снимка: Радио ВИДИН

Днешната събота е ден за размисъл преди предсрочния парламентарен вот утре. 

Предизборната агитация не се допуска. 

Съгласно Изборния кодекс, не е позволено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден на 2 април в 20 часа. 

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, Вайбър, Ютюб и други доставчиците на медийни услуги. 

Изборният ден започва в 7 часа утре, 2 април. 


Вижте още

Етнофестивал "Дунав и Тимок ни свързват" се провежда в Капитановци

Традиционният събор и етнофестивал " Тимок и Дунав ни свързват " в  Капитановци  започва днес от  17:00 часа .  На откритата сцена в центъра на видинското село ще излязат състави от региона, както и гости от Румъния, каза кметът на населеното място  Десислава Иванова : "Програмата ще започне в 17:00 часа, като в утрешния ден гостуват 15..

публикувано на 10.06.23 в 15:21

Община Враца развива обучението на деца и ученици по метода Монтесори

Над 650 деца и ученици във Враца се обучават по метода на д-р Мария Монтесори . През настоящата учебна година възпитаниците на 3 яслени групи работят по иновативната методика, като от септември обхванатите груби ще са шест. Разширяването на метода включва и 18 целодневни групи, както и 4 паралелки от начален етап. Заместник-кметът Петя..

публикувано на 10.06.23 в 14:54

Силвия Бонкина представя изложба в Чипровци

Самостоятелна изложба на Силвия Димова Бонкина, представя Историческият музей в Чипровци . Експозицията ще включва над 50 платна с произведения от различни стилове, каза за Радио Видин авторката: "Тук ще покажа почти от всички жанрове, които имам, не знам само дали донесох - туш и рапидограф, защото с тях работя едни миниатюри, които няма как..

публикувано на 10.06.23 в 14:30

Община Лом издаде разрешително за строеж на магазин

Проектът за магазин на една от най-големите вериги за хранителни стоки в страната  в Лом вече е на следващ етап, информират от местната общинска управа.  Компанията, която е собственик на имота, планира изграждането на свой магазин,  а Общината е издала разрешително за строеж Според инвестиционното предложение на компанията, обектът ще се..

публикувано на 10.06.23 в 13:07

Фолклорен ансамбъл Ситница представя спектакъла "Историята на Калина" в Монтана

Премиера на спектакъла "Историята на Калина", ще представи фолклорен ансамбъл "Ситница", на сцената на Драматичен театър "Драгомир Асенов"- Монтана . Сюжетът описва историята на красива българка, обясни за Радио Видин,  Христо Иванов -  главен художествен ръководител на ансамбъла: "Сценаристи са всъщност танцьорите от ансамбъла, това е тяхно..

публикувано на 10.06.23 в 13:00

Библиобус популяризира четенето сред подрастващите във Враца

Стартира съвместната инициатива на местната администрация и Регионална библиотека „Христо Ботев", съобщи заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева. "Това събитие стартира вчера. В полза на учениците е. Библиобусът тръгна на посещение във всяко едно училище. Вече беше в "Козма Тричков" и "Отец Паисий" Целта провокиране на интереса към четенето сред..

публикувано на 10.06.23 в 09:00

Враца ще зарадва децата с празник

За поредна година местната администрация организира празник за най-малките жители на Враца .  Творчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата на празник „Усмивка“ . На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на..

публикувано на 10.06.23 в 09:00