Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани: Ако националният интерес е над личния, бъдещето може да е по-добро

Снимка: Радио ВИДИН


Основният приоритет пред следващата власт трябва да бъде по-качественото здравеопазване. 

Около това мнение се обединяват част от жителите на Видин преди да се отправят към урните. 

Ще гласуват, защото все още вярват, че може да се осигури по-добро бъдеще за бъдещите поколения. 

Младите, макар и разочаровани, отново ще упражнят своето право на глас.

"Аз съжалявам, че пак няма да могат да направят правителство... Аз съм оптимист, очаквам да се случат хубави работи за народа, да се увеличат и преизчислят пенсиите, цените ги вдигат постоянно... Дали ще тръгнем напред ще се види съвсем скоро - до 1-2 седмици... Трябва да има консенсус между партиите, аз просто не разбирам защо не се разбират... Много се надявам да тръгнем напред, признавам си, че аз искам да остана в България, искам тук да работя, искам да бъда с близките си хора, това е причината да ида да гласувам, надявам се на промяна... Ще гласувам, защото искам да се подобри качеството на живот... Много е важно наистина да се гласува, всеки трябва да гласува... Лъгани сме много, българският народ е свикнал винаги да е излъган, винаги имаме очакване за по-добро, а дали ще стане - това е друга тема... Що се касае до здравеопазването, нещата са доста тегави... Много неща искам да се променят, просто да стане по-добро място страната ни... Гласуваме с мисъл за по-добро... Има огромно желание за промяна, има огромна страст за промяна, за по-добро... Аз не мисля, че ще има съществена промяна, но ще гласувам, защото искам баланс в следващия Парламент... Нямам големи позитивни изгледи, но аз надявам на промяна, но изборът не е много голям... Имам голямата надежда най-сетне промяната да се случи... Поставете националният интерес над личния... Проблемите са много, всички са належащи, но здравеопазването и образованието са най-наболелите проблеми".

Изборният ден продължава до 20 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна ремонт на видинския филиал на Русенския университет

Стартира ремонтът на сградата на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин . Договорът с фирмата изпълнител на обществената поръчка е сключен на 24 април. Сключен е договор и за надзор на ремонтните дейности. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 126 дни. Стойността на договора е 600 000 лева, като средствата са осигурени от..

публикувано на 06.06.24 в 15:41

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" неутрализираха престъпна група, източвала банкови сметки . Задържани са 11 души, участници в схемата, успели да прехвърлят към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лева от 12 клиенти на банки. Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Софийската градска..

публикувано на 06.06.24 в 14:48

Среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин (снимки)

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев , председател на Общобългарския комитет "Васил Левски": "Горя от нетърпение да видя какво вие сте направили и като гледам как..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Откриха близо 60 000 парфюма, скрити между буркани, на Дунав мост 2

Общо 58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция..

публикувано на 06.06.24 в 14:10

Враца взима над 7 милиона лева за асфалтиране и строителни дейности

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци , които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години.  Кметът Калин Каменов подписа споразумение в регионалното министерство, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града...

публикувано на 06.06.24 в 11:32

Кола удари възрастна пешеходка във Видин

Лек автомобил, при движение на заден ход, е бутнал 86-годишна пешеходка във Видин . Инцидентът е станал вчера, 5 юни, около 17:00 часа, на паркова алея пред ресторант в района на Крайдунавския парк във Видин. Възрастната жена е паднала и е ударила ръката си. 31-годишният шофьор е откарал пострадалата в Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците са..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Обновиха две детски градини във Враца

С обновени и енергийно ефективни сгради са още две детски градини във Враца, съобщиха от общинската управа.  Завърши ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградите на детските градини "Радост" и "Слънце".  Дейностите в базите на детските заведения включваха - изолация на сградите, подмяна на дограмата, ремонт на покривите и нови..

публикувано на 06.06.24 в 09:30