Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

343-ма с право на глас за пръв път в община Видин

Снимка: Радио Видин


На 103 години е най-възрастният избирател в община Видин. 

Това е Севда Младенова от село Въртоп, която е родена през октомври 1919 година. 

343-ма жители на общината ще имат право да гласуват за първи път. 

Сред тях е Изабела Тодорова, която навършва пълнолетие и придобива право на глас днес.

За първи път ще гласува и 11-класничката Гергана Йовчева от Гимназията с преподаване на чужди езици във Видин. 

"Ще гласувам за първи път, но съм подготвена, защото в часовете по гражданско образование, което изучаваме в училище, нашата учителка ни помага да навлезем по-лесно в света на възрастните. Обясни ни се защо е важно да бъдем активни граждани".

11-класничката ще гласува за стабилно управление на страната. 

"Когато разговарях със съучениците ми, те казаха, че искат по-стабилно и утвърдено управление, да има по-качествена външна и вътрешна политика".

От новите народни представители ученичката очаква да работят повече за Видин и за връщането на младите хора в града. 


Вижте още

Снимката на 4 октомври 2023 година

Продължават посещенията на мобилната библиотека на  Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  в кварталите на град Видин  и малките населени места на областта. Днес библиобусът беше в ж.к. "Гео Милев", пред блок 13. Слаб е интересът на жителите от област Монтана към ваксинирането срещу COVID-19 . Общо 92-ма монтанчани са поставили..

публикувано на 04.10.23 в 18:00

Общинският съвет в Кула се събра на извънредно заседание

Общинските съветници в Кула на извънредно заседание гласуваха предоставянето от собствени приходи на общината на 60 хиляди лева като временен безлихвен заем за авариен ремонт на покрива на НЧ "Просвета-1882" в града. Предоставените средства ще бъдат възстановени на Общината на равни месечни вноски от 420 лв. месечно за срок от 12 календарни години...

публикувано на 04.10.23 в 17:24

Слаб е интересът към ваксината срещу COVID-19 в Монтанско

Слаб е интересът на жителите от област Монтана към ваксинирането срещу COVID-19 .  Общо 92-ма монтанчани са поставили адаптираната ваксина срещу новия вариант на COVID-19. Имунизацията стартира преди седмица. От тях само 8 са предпочели да го направят при личния си лекар, а останалите са използвали услугите на медицински център в Монтана...

публикувано на 04.10.23 в 16:12

Концерт събира безработни хора в Криводол

В Криводол организират събитие, чиято цел е да привлече вниманието на безработните млади хора , съобщиха от Бюрото по труда. Трудовата борса и общинската управа в града са организатори на мероприятието, което е озаглавено "Да работиш е ЯКО!". То се финансира по Програма “Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020 и е съфинансирано от Европейския..

публикувано на 04.10.23 в 15:22
Снимката е илюстративна

Откриха 180 000 евро в товарни автомобили при Оряхово и Дунав мост 2

Общо 180 000 евро откриха митнически служители от Териториалната дирекция в Русе при проверки на Дунав мост 2 и ферибота в Оряхово . На граничния пункт по Дунав мост при Видин са открити 110 000 евро в товарен автомобил с турска регистрация. Още 70 000 евро са намерени при проверка на турски тир в Оряхово. Съставени са актове по Валутния закон. 

публикувано на 04.10.23 в 14:58

платена публикация
Във видинско село се учат на тъкачество

Приключва реализацията на проект "Сръчни като баба-шарени черги тъчем" на НЧ "Мито Марков - 1912" село Макреш, Видинска търговско-промишлена палата и община Макреш. През последната една година НЧ "Мито Марков - 1912" село Макреш в партньорство с Видинска търговско-промишлена палата и община Макреш, спечелиха и реализираха проект "Сръчни като..

публикувано на 04.10.23 в 12:30

Посещенията на мобилната библиотека в кварталите на Видин продължават

Продължават посещенията на мобилната библиотека на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" в кварталите на град Видин и малките населени места на областта . Днес библиобусът беше в ж.к. "Гео Милев", пред блок 13 . Всяка сряда мобилната библиотека посещава по график различен квартал на града, обясни библиотекарят Мануела Миткова : "Във всяка..

публикувано на 04.10.23 в 12:06