Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 17 хиляди са гласувалите в област Монтана към 11 часа

Снимка: Любо Андреев


Избирателите в област Монтана най-активни в страната към 11 часа.

Вотът върви нормално, без сериозни нарушения.

14.09 % е била избирателната активност в област Монтана към 11 часа. Към този момент тя е най-висока в страната. 

„Всички 297 секции са отворили на време", каза говорителят на РИК Монтана Петко Петков

"Изборният ден протича спокойно, няма постъпили жалби и сигнали за сериозни нарушения. Сериозни проблеми с машините не е имало, които да водят до преустановяване на машинното гласуване".

Към 11 часа са гласували 16 688 жители на област Монтана от имащите право над 118 000. 

Най-активни са били жителите на общините Чипровци и Георги Дамяново над 20 %. Най-слабо върви вотът в Лом и Берковица около 11-12 %. 

Ивайло Любенов е председател на 21-ва секция в Монтана с 545 души.

"За момента всичко е нормално, няма проблеми. Всички избиратели гласуват - някои с бюлетини, други с машини".

В секцията гласуват и хора с увреждания.

"Преди малко дойде жена с придружител, гласуват без проблем, нямат проблеми".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" неутрализираха престъпна група, източвала банкови сметки . Задържани са 11 души, участници в схемата, успели да прехвърлят към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лева от 12 клиенти на банки. Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Софийската градска..

публикувано на 06.06.24 в 14:48

Среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин (снимки)

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев , председател на Общобългарския комитет "Васил Левски": "Горя от нетърпение да видя какво вие сте направили и като гледам как..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Откриха близо 60 000 парфюма, скрити между буркани, на Дунав мост 2

Общо 58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция..

публикувано на 06.06.24 в 14:10

Враца взима над 7 милиона лева за асфалтиране и строителни дейности

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци , които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години.  Кметът Калин Каменов подписа споразумение в регионалното министерство, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града...

публикувано на 06.06.24 в 11:32

Кола удари възрастна пешеходка във Видин

Лек автомобил, при движение на заден ход, е бутнал 86-годишна пешеходка във Видин . Инцидентът е станал вчера, 5 юни, около 17:00 часа, на паркова алея пред ресторант в района на Крайдунавския парк във Видин. Възрастната жена е паднала и е ударила ръката си. 31-годишният шофьор е откарал пострадалата в Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците са..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Обновиха две детски градини във Враца

С обновени и енергийно ефективни сгради са още две детски градини във Враца, съобщиха от общинската управа.  Завърши ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградите на детските градини "Радост" и "Слънце".  Дейностите в базите на детските заведения включваха - изолация на сградите, подмяна на дограмата, ремонт на покривите и нови..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Зарибиха с балканска пъстърва край Враца

Зарибиха реките във Враца с балканска пъстърва, съобщиха от общинската управа.  С 3 000 бройки от вида балканска пъстърва бяха зарибени речни корита във Враца и региона. Инициативата е на кмета Калин Каменов, Сдружение "Заедно за яз. Дъбника" и Мухаро-Спининг клуб "Огоста".  Рибите бяха пуснати в коритото на река Лева, в квартал "Бистрец", във..

публикувано на 06.06.24 в 09:00