Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петков: Здравето е най-важното нещо в живота

Снимка: Личен архив

Редовното посещение на зъболекарския кабинет е изключително важно за всеки човек. Това каза в рубриката „Час при зъболекаря“ талантливият и многообещаващ актьор от Видин Ивайло Петков. Той стана популярен с ролята си на полицая Ивайло Тенев от сериала "С река на сърцето", а сега се върна години назад, за да си спомни и разкаже за първите си посещения при зъболекаря:

„Когато бях съвсем малък, бях ужасен още при мисълта, че трябва да отида на зъболекар. Беше ме много страх, ужасявах се от звука, който издаваше машинката, беше ме страх от самата атмосфера, която имаше в зъболекарския кабинет. Самата миризма, която ме лъхваше при влизането, ме вцепеняваше, и за мен беше истинско изпитание. Затова, тъй като по онова време бях много суеверен, когато трябваше да ходя на зъболекар, взимах с мен цял куп вещи и вехтории, които бях определил за мои талисмани, които ми носят позитивна енергия и по някакъв начин късмет, който да допринесе за благоприятното протичане на прегледа при зъболекаря. Например, взимах със себе си монетите и късметите, които съм изтеглили от баницата и питката по коледните празници. Също така влизах в зъболекарския кабинет окичен с гривни и разни часовници до лактите. Това бяха все неща, които съм определил като късметлийски за мен. Със сигурност съм изглеждал много нелепо, но това по някакъв начин ми помагаше да се престраша, да седна на зъболекарския стол и да отворя широко уста. Сега вече съм зрял човек, не ходя така при зъболекаря, но за да съм честен с вас, въпреки че съм правил много по-рискови и опасни неща, все още ходенето на зъболекар не е от най-приятните за мен. Но знам, че то е много важно. Знам, че то трябва да бъде важно и за вас, и за всички останали хора. Устната хигиена е много важна, вашите зъби са много важни и въобще - здравето ви като цяло е много важно, то е може би най-важното нещо в живота ви. Затова, грижете се за себе си, грижете се за това да ходите редовно на зъболекар и бъдете здрави.“



По публикацията работи: Стефка Павлова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона" на Велики четвъртък слушаме произведения от разнообразни автори

Седмицата на Христовото страдание, както и последващото Възкресение са вдъхновение за редица композитори. Преди да чуем музиката, инспирирана от евангелската история обръщаме поглед към класическия композитор и виртуозен виолончелист  Луиджи Бокерини . Следват  Жан Батист Люли  и  Te Deum ,  Йохан Себастиан Бах  -  Air ,  Йозеф Хайдн  с  ораторията..

публикувано на 02.05.24 в 09:00

Видинският художник Петър Дарковски показва свои творби във Великденска изложба в Орешак

Видинският художник Петър Дарковски участва със свои творби във Великденска изложба на Плевенското дружество на художниците, подредена в една от залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Макар че живее и работи във Видин, Петър Дарковски е част от творческата организация на художниците в Плевен. За..

публикувано на 01.05.24 в 16:26
Археологът Ваня Ставрева изнася беседа пред посетители на Исторически музей

Археолог: Промените в праисторията са свързани с промени в труда

Намираме повод в  Международен ден на труда -1 май, за да се върнем към самото начало на тази основна човешка дейност и да разберем как се е променяла и какъв е приносът ѝ за човечеството. Тръгваме от онова далечно минало, за което няма никакви писмени данни, а според някои хипотези по това време трудът бил чисто женска дейност. Това каза археологът..

публикувано на 01.05.24 в 15:00

Шоу с дронове за Ботевите дни във Враца

Спектакъл с дронове, вечерни концерти и десетки събития са част от програмата на Ботеви дни 2024 година. За врачани поредицата от празнични дни са нещо повече от традиция и това си проличава от програмата за честването им през тази година. Тазгодишната програма на Ботеви дни е изключително богата - в нея влизат 38 събития, които са от основната..

публикувано на 30.04.24 в 16:37

Ученичка от Монтана спечели Национално състезание по предприемачество

"Носии на бъдещето" е името на най-добрата бизнес идея в Националното състезание по предприемачество, провело се в  Свищов, която спечели първо място. Създател на идеята е дванадесетокласничката  Катерина Домб и от Финансово-стопанската професионална гимназия "Васил Левски"  в Монтана и нейните съотборници от ПГ по икономика в Русе, Хасково и..

публикувано на 30.04.24 в 15:20

Видинчани със забележки към заграденото пространство за кучета

Две са поставените пейки в заградено пространство за разходка на кучета в парка "Владикина бахча". На тях могат да сядат стопаните, дошли с любимците си. Потърсихме мнението на ползващите пространството, за да разберем имат ли забележки или предложения за него: "Моето мнение, че заграждението не е направено като хората. Част от..

публикувано на 30.04.24 в 14:20

Кога ще се ремонтира пътя Връшка чука - Киреево

В много лошо и дори опасно състояние е третокласният път, който води от ГКПП "Връшка чука" към село Киреево. Пътят води към Е79 до Димово и Белоградчик. Опасни са банкетите и канавките, които са доста дълбоки и създават опасност от пропадане на леки коли. Проблемният участък е с дължина  около 4 км.  Оказва се, че лошото състояние на..

публикувано на 30.04.24 в 12:50