Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Видин и Враца посрещат Национален поход за мир

2
Снимка: Радио Видин

Национален поход за мир се провежда днес в 33 населени места на страната, сред които са Видин и Враца. Организатори са Български национален съвет за мир, "Свободна и мирна България“, НС "Свети Георги Победоносец", Обединение 29 и "Българският род обединен за децата". Във Видин бе инициирана подписка, а исканията на организаторите, които са няколко сдружения, са неполитически и са за това България да бъде зона на мира, да не участва с хора, оръжия, боеприпаси или резервни части в нито една война. Това каза Тошко Витанов, представител на организаторите в крайдунавския град.

"Гражданска инициатива е това. Поканени са абсолютно всички партии, но тези които са в парламента въобще не участват."

Видинчани изказаха мнения относно исканията на Националния поход за мир:

"България искаме да е зона на мира и "не" на войната ... Аз също съм против всякаква война и против ескалация на всякакво напрежение."

Във Враца Националният поход за мир ще започне в 14.00 часа пред сградата на Областната администрация.


Галерия

Вижте още

Снимката на 8 декември 2023 година

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета, съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника. Административният съд отхвърли жалбата на  Лозина Николова  срещу решението на Общинската..

публикувано на 08.12.23 в 18:00

Коледна елха ще грейне в село Кутово

Празнична програма за запалване на светлините на коледната елха организират във видинското село Кутово . Тържеството ще е на 9 декември, от 15:00 часа, на площада в селото, каза специалистът "Гражданска регистрация" в кметството Елена Тодорова . "Ще има много изненади. Дядо Коледа ще пристигне по необичаен начин, заедно със Снежанка. Дали ще..

публикувано на 08.12.23 в 16:15

Съдът потвърди прекратяването на правомощията на видински общински съветник

Административният съд отхвърли жалбата на Лозина Николова срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) във Видин за прекратяването на пълномощията ѝ като общински съветник от листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България". Припомняме, че причината за решението на ОИК е констатирана несъвместимост, тъй като Лозина..

публикувано на 08.12.23 в 15:59

Доброволчески отряд от Румъния посети Лом

Румънски доброволчески отряд за действия при кризисни ситуации гостува в Лом и сключи споразумение за сътрудничество с местния доброволческия отряд. Визитата на румънското формирование, което е държавна структура, е дейност по проект "Превенция на горските пожари в Окръг Долж, Румъния и Община Лом", финансира от Европейския съюз чрез Програмата..

публикувано на 08.12.23 в 15:41

В ход е процедурата за ремонт на филиала на Русенския университет във Видин

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета , съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника:  "Днес е 8 декември, имаме възможността да честитим празника на видинските студенти, защото Видин от 2016..

публикувано на 08.12.23 в 15:18

Три нови елхички за Коледната гора на гимназията във Владимирово

Три елхички са закупени тази година в професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в село Владимирово. Те ще красят класните стаи, след което ще бъдат засадени в коледната елхова горичка в двора на училището, която е създадена миналата година,  каза директорът Цецка Карчева: "В навечерието на Коледа продължаваме нашата традиция -..

публикувано на 08.12.23 в 14:00

Врачанският театър радва децата с постановката „Коледна неразбория“

При голям интерес премина премиерата на най-новата постановка за деца на врачанския театър „Коледна неразбория“ , на 7-ми декември в Камерна зала, съобщават от културния институт. Спектакълът е под режисура на Дарко Ковачовски, а в детското представление участват актьорите Юлия Колова, Анна Ахчийска, Капка Пеняшка и Анастас Жайгаров. Зрители на..

публикувано на 08.12.23 в 12:06