Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни прояви събраха близо 9000 лева за Сими от Видин

Снимка: Радио Видин



Близо 9 000 лева събраха благотворителните концерт и базар във Видин, които бяха в подкрепа на 4-годишния Сими, който е диагностициран с детски аутизъм. В акциите се включиха стотици хора, състави, изпълнители, приятели, познати и непознати на семейството. Специален гост на концерта беше Ивайло Гюров, който дава и идеята за провеждане на инициативата.


"Искам да благодаря и да се поклоня пред всички вас, че отделихте от времето си, отделихте от средствата си и въобще да ви благодаря, че имате толкова големи сърца. Видин си е Видин! Благодаря и на всички, които се включват в този концерт - те също са с големи сърца. Благодаря от сърце" - така се обърна певецът към всички присъстващи, зрители и участници, малко след началото на представлението. 


Ивайло Гюров изпя част от най-емблематичните песни в репертоара си, както и едни от най-обичаните български песни, познати на малки и големи. Деца от различни възрасти и състави танцуваха и пяха на една сцена и в различни стилове. 


В края на вечерта, очаквано, най-развълнувани бяха родителите на 4-годишния Симеон.


"Концертът от началото до края беше просто една приказка, още часове преди да започне беше. Сърцето ми прелива от щастие. Беше прекрасно! Всички го видяхме. Видях лицата на хората, видях децата... Благодаря с цялото си сърце и душа за всичко, за всяко едно кексче, което беше на този базар, за всяко едно билетче. Дори и на тези хора, които не дойдоха, а купиха билети. Всеки допринесе с нещо, нямам думи просто" - коментира за Радио ВИДИН майката на Сими Лора Занова.


Общата сума, която инициативите събраха е 8972 лева. Днес средствата са преведени по банковата сметка на момчето, обясни Ралица Славчева, представител на Видински фонд "Читалища".


"Снощи видях толкова много усмихнати хора, готови да помогнат. Всеки, който идваше, минаваше първо през базара, след това влизаше. Имаше много хора, които не успяха да влязат понеже нямаше билети. Голяма част от тях влязоха правостоящи. За тях не беше проблем, че ще стоят прави, просто искаха да се включат в каузата, да попият емоцията от това хора и най-вече деца да помагат на деца. Накрая на концерта отново всички минаваха и вземаха това, което е останало. Продадохме абсолютно всичко."


Необходимата сума за лечението на Сими е 40 000 лева, до момента са събрани 24 549,82 лева. Желаещите да дарят средства могат да го направят и по банкова сметка:


Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG35BUIN95611000712504
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Сими
Средства могат да се дарят и на следната платформа: https://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-simi?fbclid=IwAR2Pjcz10CEIisd9qamQ0Cihp9gRoQNqQpwwjEUaalWrwhvz20y2MoHZuMw


Повече по темата може да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

31-вата Антарктическа експедиция през погледа на д-р Снежана Русинова

Фотоизложба "От Антарктида до биотехнологията в България" е подредена в Народно читалище "Постоянство-1856" в град Лом. На нея са показани 27 фотографии от участието на гл. асистент д-р Снежана Русинова в 31-вата Национална антарктическа експедиция и част от експерименталната ѝ работа след експедицията.  "Изложбата отразява няколко..

публикувано на 27.06.24 в 16:24

Как Северозападно държавно предприятие- Враца ще помага за възстановяване на лешоядите

Консорциум с участието на Северозападно държавно предприятие /СЗДП/ - Враца ще изпълнява редица дейности за възстановяване на популацията на черните и брадатите лешояди в България. Ивайло Ангелов е координатор на проекта от страна на СЗДП. Водещата организация са "Зелени Балкани", които имат традиции в работата по възстановяване на видове...

публикувано на 27.06.24 в 16:18

Първото екоучилище във Враца е "Никола Войводов"

СУ "Никола Войводов" стана първото екоучилище в град Враца. Учебното заведение получи зелен флаг- символ за отлични екологични показатели. Главният учител Дафина Сарафска разказа, че през годините са се включвали в подобни инициативи, свързани с опазване на околната среда и това са дейности, които децата вършат с желание. "До финала на..

публикувано на 27.06.24 в 16:08

Музеят във Враца предлага занимания за децата през лятото

Множество активиности за деца организира това лято Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца. Интерактивно-образователните игри започват от юли месец. Част от тях включват "Кюар код приключение", "На лов за стари сгради и забележителности във Враца", "В обувките на археолога", "Търсачи на загадки и артефакти", обясни за Радио ВИДИН Тихомир..

публикувано на 27.06.24 в 14:00

Увеличава ли се интересът към настолните игри?

Настолните игри преживяват ренесанс през последните години, завладявайки вниманието на хора от всички възрасти и социални прослойки. Те са се превърнали в популярна форма на забавление, специализация и обучение.  Този тип игри има дълга история, която започва още в древността. Игрите, като шаха например, са съществували още преди хиляди..

публикувано на 27.06.24 в 10:45

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри" във Видин днес, 27 юни. Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към..

обновено на 27.06.24 в 10:38

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват днес, 27 юни, от Видин. Повече за отбелязването на годишнината в града разказа за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава,..

обновено на 27.06.24 в 10:34