Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Киров от Монтана стартира втори на писта „Хасково"

Снимка: Любо Андреев

Добро каране направиха пилотите от Монтана Румен Киров и Диман Георгиев на писта „Хасково" първи кръг на затворен маршрут. 

В клас „Макси" на първата тренировка Киров от Старт М /Криводол/ даде първо време следван от Пламен Камбуров от Премиум Рейсинг Тийм с Митсубиши Ево 9. Трети е Илия Царски от Автоцар Рали Сервиз с Митсубиши Ево 9. Четвърти завърши заместник кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев със Субару Импреза от Старт М. 

На втората тренировка само първите двама си размениха позициите. 

Така на финала при най-бързите коли днес ще стартират Пламен Камбуров, Румен Киров, Илия Царски, Диман Георгиев, Камен Василев и Владимир Василев – Рижия. 

В клас „Лада" на финала на първите три места са: Крум Крумов /Сърбия/, Дончо Донев и Владимир Ганев от Жикомоторспорт /Видин/. Цветелин Велков от Старт М е осми. 

Финалите в неделя на писта „Хасково" започват в 10.30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Никол от Видин вече е трикратна републиканска шампионка по самбо

Никол Николова спечели златен медал от Държавното първенство по самбо, което се провежда в Панагюрище. Това е трета поредна титла от републиканско първенство по самбо за талантливата видинчанка. Възпитаничката на многократната световна и европейска шампионка Цветелина Цветанова от СК "Борба, самбо, джудо" заслужи безапелационно титлата. В категория до 30..

публикувано на 25.05.24 в 13:24

"Ботев" Враца с последен домакински мач в елита

Последният мач на "Ботев" Враца в елита ще бъде ръководен от надзирателя в бургаския затвор Валентин Железов . Домакинството срещу "Берое" ще се играе тази вечер и започва от 20:30 часа на градския стадион. Помощник-съдии ще бъдат Станимир Илков и Васил Шавов.  Ситуацията на врачани, които са 15-и в класирането с 30 точки, е тежка и само при успех..

публикувано на 25.05.24 в 11:00

Национален шампионат по драг рейсинг се провежда край Видин

Бившето видинско летище до село Иново отново е домакин на Националния шампионат по драг рейсинг за мотоциклети. Вторият кръг от надпреварата започна тази сутрин, като през целия ден ще има свободни тренировки. Самото състезание в различните класове мотори ще е утре. В него ще участват топ пилоти от страната и съседните държави Румъния, Сърбия, Гърция..

публикувано на 25.05.24 в 10:48

"Монтана" завърши с победа Втора лига

"Монтана" победи с 2:0 при гостуването си "Добруджа" Добрич в среща от последния 34 кръг на Втора лига. Монтанци диктуваха играта на терена през по-голямата част от мача. В началните минути пропуски направиха Кевин Беманга и на два пъти Филип Ежике. В 52-та минута Денис Динев с глава засече центриране от корнер на Димитър Буров и порази мрежата на..

публикувано на 25.05.24 в 10:00

Започва Велообиколката на Северозападна България

Първият старт на четвъртото издание на Велообиколка на Северозапада ще бъде даден в 9 часа от центъра на Чипровци. В него ще се пуснат участниците в най-дългата дистанция от 165 км. По-късно, в 11 ч., е масовият старт и за колоездачите във всички останали дисциплини – 45, 75 и 105 километра. Финалът е в китното селце Митровци, където ще бъде..

публикувано на 25.05.24 в 08:24

"Бдин" Видин приключи сезона с победа в мач със 7 гола (СНИМКИ)

"Бдин" Видин победи с 4:3 "Спортист" Своге в среща от последния кръг на Втора лига. Головете за домакините отбелязаха Цветомир Тодоров на два пъти, Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза. За гостите две попадения реализира Калоян Стефанов, името си сред голмайсторите записа и Радослав Живков. Въпреки че изходът от срещата нямаше значение за крайното..

публикувано на 24.05.24 в 21:16

Трима мездренски атлети ще бягат на Балканиадата в Турция

Трима от най-изявените състезатели на Спортен клуб ”Атлет” Мездра са включени в националния отбор на България за Балканиадата по лека атлетика, която ще се проведе тази събота и неделя в Измир, Турция. Това са Милица Мирчева, Иво Балабанов и Мартин Балабанов, които работят с треньора Йоло Николов. Тримата ще бягат в по две дисциплини. Милица..

публикувано на 24.05.24 в 17:10