Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Козлодуй посреща Национален мотосъбор

Снимка: Личен архив

Козлодуй ще бъде домакин на 16-и Национален мотосъбор, който ще се проведе от днес, 2 юни до 4 юни в "Ботев парк" край града. Организатор на проявата е Мотоклуб "Ядрените", съобщи президентът на клуба Калин Цветков.

"Предвиждаме рок концерти, стънт шоу, много забавления и програма от професионални пилоти. Тази година няма да провеждаме стартови отсечки, което е свързано с безопасността и войната по пътищата. Взехме общо решение с органите на МВР да не провеждаме такава, тъй като напоследък има доста пътни инциденти ежедневно. Имаме планирано и посещение на кораба "Радецки" с изнесена беседа. В петък ще има концерт на славната група от Сърбия NEW DEAL, в събота ще са две групи- едната е СТРЕС, а другата GLOCK"- каза Калин Цветков

Вижте още

Снимката на 26 февруари 2024 година

Кога и изобщо дали ще приключи ремонтът на булевард "Панония" във Видин?  Този въпрос си задават видинчани вече седми месец - толкова време продължава да е затворено за движение едното платно на булеварда, което се ремонтира. От днес на обекта отново се появиха работници и техника, които, по думите на видинския кмет, разполагат с броени дни, за да..

публикувано на 26.02.24 в 18:00

Монтана посреща 3 март с военен ритуал и концерт

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнато националното знаме на 3 март в Монтана, съобщават от общинската администрация. Церемонията ще започне в 10:00 ч. на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към Народно читалище “Разум 1883”. Приветствено слово по повод..

публикувано на 26.02.24 в 17:27

Депутат пита за забавеното строителство на ГКПП Салаш - Ново корито

Народният представител от партия "Възраждане" от Видинския регион Вера Александрова е отправила въпроси към министъра на регионалното развитие и благоустройството за отварянето на граничния контролно - пропускателен пункт (ГКПП) при българското село Салаш и сръбското Ново корито. Напомни, че споразумението за изграждането на пункта е отпреди..

публикувано на 26.02.24 в 17:07

Село Моравица е готово да посрещне 3 март

Кметството и читалището в мездренското село Моравица са готови с програмата за националния празник 3 март .  На 2 март в салона на Народно читалище "Светлина 1926"от 18:00 часа ще има презентация на тема "Освобождението на България". От  18:15 ч. е прожекцията на български филм за историческото събитие.  Програмата за 3 март започва с..

публикувано на 26.02.24 в 16:25

Върховният административен съд потвърди избора на председател на Общински съвет - Видин

Върховният административен съд остави в сила определението на Административния съд във Видин , с което е прекратено производството по делото срещу избора на Светослав Славчев за  председател на Общинския съвет в града. Делото беше образувано по жалба на областния управител. Определението не подлежи на обжалване, посочват от Административния съд..

публикувано на 26.02.24 в 16:11

Обновиха детския покрит басейн във Враца

Завърши цялостният ремонт на детския басейн във Враца . В момента се правят необходимите проби, като след завършването им - обектът ще бъде официално открит. това съобщи кметът кметът Калин Каменов на пресконференция. Градоначалникът припомни, че подобен ремонт не е правен от десетилетия, а басейнът е работил последно през 2005 година...

публикувано на 26.02.24 в 15:58
Любен Иванов, народен представител

Любен Иванов: Приключва процедурата по прехвърлянето на крепостните стени за управление от Община Видин

Министерски съвет взе решение, с което управлението на крепостта "Кастра Мартис" в град Кула бе прехвърлено безвъзмездно на Община Кула за срок от десет години. Приключва и процедурата за прехвърляне на управлението на част от крепостната система "Калето" на Община Видин, съобщи народният представител Любен Иванов : "Процедурата за прехвърлянето..

публикувано на 26.02.24 в 15:40