Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват палеж на барака във видински парк

Снимка: Радио Видин

Видинските криминалисти разследват умишлен палеж на барака в Крайдунавския парк в града. Сигналът за пожара е подаден на 3 юни, събота, в 17:47 часа. Екип на пожарната е потушил огъня и предотвратил разпространението на пламъците към инвентара на близката каравана. Унищожени били листосъбирач, спален дюшек, един кв.м дървена стена и опушени около 10 кв.м стени. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, разследващите констатирали данни за умишлен палеж. По случая е образувано досъдебно производство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кампания набира храни в помощ на нуждаещи се хора от Северозапада за Великден

Благотворителна великденска кампания подеха от сдружението "Прави добро, бъди добър". Целта е в навечерието на Великден да бъдат подкрепени 560 крайно нуждаещи се хора основно от Северозападна България, каза Мая Методиева , която е сред доброволците в сдружението: "Продуктите, които събираме са обичайните, както във всяка една друга наша..

публикувано на 29.03.24 в 14:50

Враца се подготвя за Маратон на четенето 2024

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца обяви програмата си за тазгодишното издание на Маратон на четенето 2024 г. , който се провежда в града за деветнадесети път, в дните от 2 до 23 април , съобщават от културната институция. Началото на Маратона ще даде детската писателка Петя Александрова , която ще бъде специален гост в..

публикувано на 29.03.24 в 14:26

Финалният етап на националния конкурс "Малкият принц" ще се състои в Селановци

Вторият, заключителен етап на Националния конкурс за малките философи "Малкият принц" ще се проведе на 30 март, събота, в Селановци . Врачанското село организира проявата за 11 поредна година. Участниците във втория етап на съревнованието са ученици от цялата страна, които се включиха в първата част на конкурса и писаха на тема "Пустинята е хубава,..

публикувано на 29.03.24 в 14:00
Снимката е илюстративна.

Близо 130 000 къса нелегални цигари откриха на Дунав мост 2

Почти 130 000 къса цигари , скрити между хранителни стоки, откриха митническите служители  при проверка на товарен автомобила в района на Дунав мост при Видин . Митническите инспектори са извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По документи в камиона са били превозвани хранителни стоки за Германия, Нидерландия..

публикувано на 29.03.24 в 10:32

Психично болен мъж нанесе побой на майка си във Видин

На 28 март на тел.112 постъпил сигнал за нанесен побой на жена от 38-годишния ѝ син в апартамента им в областния град, съобщават от полицията във Видин . Полицейски екип незабавно посетил адреса. Мъжът бил задържан и отведен в районното управление, след което незабавно е настанен в психиатричното отделение на МБАЛ-Видин. Пострадалата жена – с..

публикувано на 29.03.24 в 10:03
Николай Евгениев, ученик в 11 клас на ППМГ

Ученик от Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по математика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" се класира за националния кръг на олимпиадата по математика. Той е единственият представител на Северозападна България, достигнал до националния етап, а в групата на единайсетокласниците от 20 допуснати математици е с шести резултат. Николай Евгениев е възпитаник на..

публикувано на 29.03.24 в 10:03

Със собствен бюджет ще разполага Клубът на инвалида в Белоградчик

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Белоградчик проведе своето годишно отчетно-изборно събрание. Румяна Асенова от организацията запозна всички присъстващи с дневния ред, който включваше изпълнение на бюджета и отчет за дейността на Клуба на инвалида през отминалата 2023 година, определяне на бюджета за 2024 година и..

публикувано на 29.03.24 в 09:55