Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ROCKY в света на диджейството

Снимка: колаж на РАДИО ВИДИНДнес се срещаме с една творческа личност. Тя е певица, продуцент, DJ и модел. Тръгва по артистичния си път още от малка – започва да учи пеене и балет в първи клас, а средното си образование завършва в Националното музикално училище "Панайот Пипков" в София с поп и джаз пеене. През 2019 година участва в "Гласът на България", а година по-късно дефилира на модния подиум на Седмицата на модата в Милано


Нейната хип-хоп и R&B персона вече е позната в почти всички популярни клубове в страната с артистичния псевдоним ROCKY.  Владилена Тодорова живее в столицата, но е идвала няколко пъти да пуска музика на партитата във Видин. Влади се занимава с много неща, но днес се фокусираме върху диджейството. Питам я защо избира артистичния псевдоним ROCKY?


"ROCKY идва от една дълга част от моя живот, в която бях част от много рок групи, като фронтмен, включително в Подуене блус бенд  съм записвала албуми и така доста дълго време смятах, че рокът е моето нещо, преди хип хопа... Минала съм от всякъде - джаз, блус и сега сме тук."


През последните години жените диджеи не са рядкост. Откога в България е популярна професията диджей за нежния пол?
"Аз понеже вече от година и половина, може би, се занимавам с това и се изявявам като такава. Още не мога да свикна с идеята да се приемам така, но съм много горда да съм представител точно на женския пол диджейки, защото има доста интересни жени, които аз срещнах в последствие...които се занимават дори от доста дълги години. Аз не бях запозната с това преди това, така че не съм сигурна колко време имаме такива представители тук, но определено последната година, година и половина, две дори, доста жени изявяват интерес към нашата професия..."


Всички сме виждали поне веднъж доста статични диджеи и ROCKY определено не е от тях. Тя има магнетично влияние върху публиката, зарежда я много. Признава, че контактът с публиката е важен за нея.


"Определено това е най-важното качество за всяка една сфера на артистите, защото именно контактът с публиката е ключът и аз благодарение на танците и на това, че съм на сцена от много ранна възраст, съм почти преодоляла всякакъв страх от изяви и съм доста разчупена и просто ми доставя огромно удоволствие и самата музика, която пускам, и това как хората реагират на нея. Така че смятам, че това е определено първото нещо, което трябва да направите, ако решите да ставате диджей - без сценична треска!"
ROCKY говори с любов и ентусиазъм за професията си, което е знак, че тя ѝ дава много. Какво всъщност ѝ дава?


"Диджейството е много широко разпространено вече в България. Най-хубавото е, че освен, че можем да пътуваме постоянно, дори не само у дома, се срещаме с много хора- всякакви и на различни възрасти. При мен лично идват много дами, които ми споделят, че винаги са имали желание да правят нещо подобно и аз определено винаги ги насърчавам, защото когато видя че наистина им носи нещо, което и на мен - това е ключът, както казах. И ако наистина усещате музиката... понеже на мен музиката ми заема доста голяма част от живота... дори всъщност първоначалната идеята, заради която започнах да се занимавам и с това, беше че аз пиша музика и това е главното нещо, което искам да правя в този живот... Смятам, че ми дава много точно това, че се срещам с много хора и мога да пътувам и много скоро да представям и своята музика. Така че, на всякакви нива ми дава много и се чувствам много пълноценна, въпреки липсата на сън..."


2021 година ROCKY издава първия си сингъл и му дава името -  Ain't Gonna Wait.
Тук можете да последвате ROCKY -  Instagram / Facebook / You Tube 


Чуйте целия разговор в прикачения файл

БНР подкасти:

Вижте още

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през септември

В поредното издание на "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин през септември. От фондацията посрещнаха  партньори от Сърбия, а хората, които ползват услугите в Центъра за социална рехабилитация и интеграция посетиха дневния център към сдружение за лица с умствени затруднения. Отправиха се на еднодневна..

публикувано на 29.09.23 в 16:45

101 радиоапарата от цял свят ще бъдат показани във Враца

Колекция от над 100 радиоапарата представя във Враца Петър Тодоров. По професия той е пожарникар и живее в Згориград , но преди около 15 години съвсем случайно се заражда страстта му към старите радио апарати.  Историята на Петър започва след като става свидетел на пожар, в който почти изгаря частен имот, собственост на негов познат. Едни от..

публикувано на 29.09.23 в 16:33

"Програма достъп до информация" връчва годишните си награди

За 21-ви път  Фондация "Програма достъп до информация" ще връчи годишни награди за принос в областта на свободата на информация. Така организацията отбелязва 28 септември - Международния ден на правото да знам. Вече над 26 години фондацията следва мисията си да спомага за упражняването на правото на информация. От своето създаване през 1996..

публикувано на 28.09.23 в 13:02

За книжен фестивал се готвят в Челопек

Първото издание на Фестивал на книгата, добрините и традициите  ще се проведе на 30 септември и 1 октомври в известното като първото българско село на книгата -  Челопек . Организатори на проявата са Сдружение „Книгини“ и Народно читалище „Огнище - 1930“, с. Челопек, в партньорство с Кметство Челопек, с подкрепата на Община Враца и Общински..

публикувано на 28.09.23 в 12:19

В "Музикална зона" на 28 септември 2023 слушаме Four80East

Те се двама експериментатори от канадския град Торонто, студийни музиканти, изявяващи се напоследък все по-често на живо и по клубните сцени с най-добрите съвременни джаз изпълнители. Класифицирането на музиката не им е присъщо, но в тяхното творчество могат да намерят място понятия като ню джаз, електро джаз, фънк, ейсид джаз. Страхотно..

публикувано на 28.09.23 в 09:00

Краевед с призив: Да създадем карта на времето на Северозапада

Датата 27 септември 1837 година е приета за начало на организираната краеведска дейност в България и се отбелязва като Ден на краеведа. Свързва се с писмото на Юрий Венелин до Васил Априлов, написано на този ден преди 186 години, в което той предлага да се организира събирането на краеведски материали - песни, стари ръкописи и др. В наши дни..

публикувано на 27.09.23 в 15:10

Танцов клуб в Монтана обновява костюмите си със средства по национална програма

Клубът по модерни танци "Дъга" към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ОДК) "Ние, врабчетата" в Монтана спечели финансиране по Националната програма на Министерството на образованието и науката "Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците",  с максимален резултат от 100 точки. Проектът на..

публикувано на 26.09.23 в 15:10