Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Враца ще зарадва децата с празник

За поредна година местната администрация организира празник за най-малките жители на ВрацаТворчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата на празник „Усмивка“.

На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на гипсови фигури. За най-сръчните ще има рисуване на стъкло, квилинг и декупаж и изработване на цветя от хартия. В помощ на децата ще са по-големи ученици и учители, доброволци и читалищни работници. Други интересни занимания са рисуване на лица, фигури от балони, подреждане на пъзели.


За първа година на една от шатрите специалисти от Народно читалище „Развитие-1869” ще покажат на малчуганите как да си изработват маски и работа с вълна, а на друга Сдружение „Книгини“ ще покажат как се рециклира хартия. Освен това малчуганите ще могат да разгледат пожарен автомобил и библиобус, книжно колело, вишка. Малките художници ще могат да рисуват на платната на Моно Петра, в 11.30 ч. започва шоу с големи сапунени балони. Кулминация на празника ще бъде машината за пяна.


Събитието ще се днес на 10 юни, събота, от 10:00 часа пред сградата на Община Враца.


БНР подкасти:

Вижте още

Враца е домакин на Европейско състезание по картинг

Над 200 състезатели от 17 държави дадоха началото на Европейското състезание по картинг във Враца.  Състезание от този ранг се провежда за първи път в града и събира 37 отбора от Стария континент.  Това е възможно, благодарение на добрата съвместна работа между общинската управа и Картинг писта Враца. Преди 8 години имаше друг наемател на..

публикувано на 30.09.23 в 14:21

Удължиха приема за заявления по важен проект във Враца

Продължава приемът на заявления за подмяна на отоплителни уреди , съобщиха от общинската управа на Враца. До момента над 500 домакинства са подали необходимите документи за участие в проекта за подмяна на старите отоплителни уреди. Поради големия интерес към програмата срокът за подаване на заявления се удължава до 13 октомври.  Офисът на..

публикувано на 30.09.23 в 13:33

В село Дъбова махала се изгражда водопроводна мрежа

Водопроводна мрежа на стойност над 1 милион лева се изгражда в село Дъбова махала, община Брусарци. Средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е единственото село в общината, останало без водоснабдяване, казва кметският наместник Цеко Цеков: "Преди няколко години, когато се правеше ремонта се..

публикувано на 30.09.23 в 13:28

Ловците трябва да предават проби за изследване от отстреляните диви свине

Във връзка с откриването на сезона за групов лов на дива свиня в неделя, 1 октомври, Българската агенция по безопасност на храните напомни на ловците , че е задължително предаването на проби за изследване за заболяванията Африканска чума по свинете и трихинелоза.  Вирусът на Африканска чума по свинете не засяга здравето на хората, но..

публикувано на 30.09.23 в 14:05

Подписка за референдум за националния празник започна във Видин

Подписка за референдум за запазване на 3-ти март като национален празник стартира във Видин с гостуване на проф. Искра Баева, обявиха от местна политическа формация. Според професор Баева, с предложението за промяна на националния празник на България  от 3-ти март на 24-ти май се отклонява вниманието от по - важни теми. "Мисля, че това..

публикувано на 30.09.23 в 10:30

С книжен базар продължава фестивалът "Враца - книжен град"

Продължава петото издание на литературния фестивал "Враца - книжен град", организирано от Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца. Програмата на фестивала съчетава събития както за малките читатели, така и за възрастните почитатели на литературата. Тази вечер на фестивала ще гостува писателят Галин Никифоров. Днес отворя врати..

публикувано на 30.09.23 в 08:40

Възстановка край Берковица пресъздава героични събития от Междусъюзническата война

Историческа възстановка на събития от Междусъюзническата война ще бъде представена днес в местността Стежи край Берковица . Организатори на родолюбивата проява са Община Берковица и проф. Иван Гаврилов. Подобно събитие се организира за пръв път в Берковица, обясни експертът в общинската администрация Бойка Попова , която разказа за..

публикувано на 30.09.23 в 08:10