Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят пътя от Черно поле към Смирненски

Снимка: Александър Александров

В община Ружинци се проведе заседание на кризисния щаб във връзка с водостока при село Черно поле в посока село Смирненски.

"Още едно буре се откъсна от водостока. Пътя е около 3 метра, по който може да се преминава с автомобил и е много опасно и рисково от срутване", каза кметът Александър Александров.

Преминаването вече е опасно за бусове и леки коли, поради тази причина пътят ще бъде затворен за неопределено време. В понеделник учениците няма да бъдат извозвани до училище, допълни Александър Александров:

"Хлябът днес е пристигнал, получили са го, то бусът е тръгнал сутринта рано. За понеделник сме се разбрали, че хлябът ще се получи от кметския наместник и ще се пренесе на ръка. По- късно ще пристигне и топлия обяд. Но, за учениците понеделнишкият ден ще бъде неучебен. Транспорт няма да има."

Кметският наместник на селото следи състоянието на водостока и докладва лично на общинския кмет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Белоградчик се готви за Фолклорния фестивал "От Тимок до Искър"

Традиционният фолклорен фестивал "От Тимок до Искър" ще се проведе в град Белоградчик тази събота, 22 юни. Той е организиран от Общината. Фестивалът бележи началото си от 1965 година, като е прекъсвал единствено по време на епидемията от ковид, каза за Радио ВИДИН кметът Боян Минков : "Интересното е, че тази година фестивалът ще е на лятното..

публикувано на 18.06.24 в 16:37

Подготвя се изграждане на център за енергетика и високи технологии във Враца

Министерството на образованието и науката подкрепя мащабен проект за създаване на Център за енергийно развитие и нови науки (ЦЕРНН) във Враца , съобщават от ведомството. Предвижда се да бъдат изградени технологична гимназия, университетски корпус, център за развойна дейност и кампус с общежития. Днес проектът бе официално представен в Народното..

публикувано на 18.06.24 в 16:22

В две видински села ще има частични кметски избори

В две населени места от област Видин ще се гласува за кмет на 23 юни. Във видинското село Слана бара ще гласуват отново за кмет, след като Административен съд - Видин обяви за недействителен проведения там избор. Причината е, че при повторното преброяване на всички бюлетини в съдебната зала се установи, че действителните и недействителните бюлетини..

публикувано на 18.06.24 в 16:10

Над 600 седмокласници ще се явят на национално външно оценяване във Видинско

Национално външно оценяване по български език и литература и математика за седмокласници ще се проведе на 19-и и 21 юни. Очаква се да се явят 625 ученици в 25 училища за област Видин, информира Веселка Асенова , началник на Регионалното управление на образованието: "Българският език и математиката протичат в две части, като първата част..

публикувано на 18.06.24 в 16:10

„Бабина душица“ събира кулинарни майстори в Монтана

Фестивалът на народната кухня „ Бабина душица “ ще се проведе на 22 юни ( събота ) в Монтана , съобщават от местната администрация. Той е част от програмата за празника на града - Свети Дух и се организира от Община Монтана. И тази година заедно с писателката Ели Лозанова – инициатор на събитието, в Градската градина ще готвят творци на..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

Видински ученици представиха паметници от региона в изложба

В Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин бе представена изложба "Бдинци, лъвове, титани" по проект на Министерството на образоването и науката. Ученици с профилиращ предмет "История" представиха своите разработки върху различни паметници от Видин и областта. Валя Александрова , учител по История и цивилизация:..

публикувано на 18.06.24 в 15:38

Ученици станаха адвокати и съдии за ден във Видин

Единайсетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин участваха в симулативен съдебен процес в Административния съд в града. Учениците ще придобият ценен опит, каза Юлия Найденова , психолог в учебното заведение. Тя влезе в ролята на съдебен секретар: "Това включване в този симулативен процес, те са от..

публикувано на 18.06.24 в 15:01