Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанка е балканска вицешампионка по джудо

Снимка: личен архив

Състезателката на видинския клуб със старши треньор Пламен Петров Захария Георгиева спечели сребърен медал от Балканиадата по джудо за момичета и момчета до 13 години.

В румънския град Сибиу видинското момиче победи в 3 срещи представителки на Румъния, Турция и Босна и Херцеговина, като малко не ѝ достигна да стане шампион. 

Захария е шампионка на България в категория до 48 килограма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Кула 04" е новият шампион

Отборът на "Кула 04" спечели Областната футболна група на Видин, Сезон 2023/2024. В последния кръг на първенството възпитаниците на треньора Пенко Йончев разгромиха с 10:1 като гости "Рациария" Арчар и заслужиха шампионската купа. В друга среща от кръга настоящият шампион "Ботев" Грамада изненадващо отстъпи като домакин на "Тимок" Брегово с 2:3 и завърши..

публикувано на 12.05.24 в 20:57

Видинските математици са вицешампиони на България по лека атлетика

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I" Видин постигнаха огромен успех на финалите от ученическите игри по лека атлетика при юношите 11-12 клас. В Сливен възпитаниците на Анелия Димитрова спечелиха половин дузина медали в индивидуалните дисциплини, което ги изкачи на почетната стълбичка в отборната надпревара в генералното класиране със сребърните..

публикувано на 12.05.24 в 19:37

Видинчанка заслужи медал от силен международен турнир в Словения

Талантливата състезателка на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова прибави още един медал към богатата си колекция. Тя спечели бронз от силния международен турнир по джудо "Аполон" в Марибор, Словения. В състезанието участваха близо 1000 джудоки от 117 клуба от цяла Европа. След турнира Никол ще остане на тридневен тренировъчен лагер в..

публикувано на 12.05.24 в 19:27

Днес ще стане ясен шампионът на област Видин

Днес ще стане ясен шампионът на Областната футболна група на Видин. Преди мачовете от последния кръг на първенствата "Кула 04" е начело в класирането с 34 точки - две повече от настоящия носител на титлата "Ботев" Грамада. За да си гарантират купата, играчите от Кула трябва да победят "Рациария" Арчар като гости. В същото време "Ботев" ще е домакин на..

публикувано на 12.05.24 в 16:14

Бивши футболисти на "Монтана" с грижа за децата

Бившите футболисти на "Монтана" Сергей Георгиев и Иван Михов вече работят са най-малките деца от града. Школата им се казва „Active Kids". Целта е да дадат нужната двигателна култура на малчуганите деца на възраст от 4 до 8 години. "Идеята се роди спонтанно. Решихме да направим нещо малко по-различно за града. Вече доста година живеем тук и като..

публикувано на 12.05.24 в 15:48

"Локомотив" Мездра и "Севлиево" не успяха да си отбележат

0:0 приключи в Мездра дербито между  „Локомотив” и едноименния тим на Севлиево в 27-ия кръг на Северозападната Трета лига. Получи равностоен и изпълнен с напрежение мач, в който герои бяха вратарите на двата отбора.По един по- сериозен момент имаше пред двете врати през първото полувреме. Кристиян Димитров пропиля шанс за домакините в 28-ата минута,..

публикувано на 12.05.24 в 15:41

Младежки национал от Враца посреща рождения си ден в клиника в Барселона

Врачанинът Георги Николов посреща днес 22-рия си рожден ден в Барселона. Той се възстановява в местна клиника след операция заради скъсани кръстни връзки и менискус на коляното. Младежкият национал, който до преди месец беше водещ реализатор на родната Първа футболна лига, ще догледа мачовете до края на сезона по телевизията. Престоят му в Барселона е..

публикувано на 12.05.24 в 15:37