Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия за насърчаване на заетостта се проведе във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Как да бъде насърчена заетостта обсъдиха на кръгла маса във Видин. Дискусията под надслов "Всички сме равни пред хляба" бе организирана от Сдружение "Агенция за регионално развитие и Бизнес център-Видин" (АРРБЦ) в партньорство със Сдружение "СОЦИУС". След проведения форум предстои да бъде изпратен доклад до "Агенцията по заетостта" и Министерството на труда и социалната политика, обясни за Радио ВИДИН Камелия Лозанова от организаторите:

"Мисля, че вече го постигаме да активизираме гражданскиq сектор да повлияе за подобряване на политиките за насърчаване на заетостта. И то с конкретика да се развиват по-добре в населените места, където имат по-голяма нужда от финансиране по програмите и проектите на Министерството на труда и "Агенция по заетостта". Ще изпратим до всички заинтересовани страни включително централната администрация на "Агенция по заетостта" и Министерството на труда и социалната политика доклад, с който ще покажем състоянието на пазара на труда и мнението на хората от региона относно развитието на политиките по заетост на местно ниво..."

На срещата присъстваха представители на местната власт, различни институции, неправителствени организации и др. Инициативата е финансирана по програма "Добро управление“, съфинансирана от Европейския Съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00

Дете на 6 години падна от третия етаж на блок във Враца

Шестгодишно момиченце е паднало от третия етаж на жилищен блок във Враца . Детето е със счупен крак и натъртвания и няма опасност за живота му. Незабавно е оказана медицинска помощ. Инцидентът е станал тази сутрин. Детето е полетяло от девет метра височина през кухненския прозорец. По случая работят от полицията и социалните служби и все още се..

публикувано на 20.06.24 в 12:10

Видинската симфониета представя операта "Вълшебната флейта" в Лом и София

Видинската симфониета ще гостува с операта "Вълшебната флейта" в Лом и в столицата . Солисти са студенти на проф. Иванка Нинова, преподавател в Националната музикална академия. "Репетициите, които правим в момента са на "Вълшебната флейта". На 25 юни в Лом и на 26 юни в София ще играем "Вълшебната флейта", което ще бъдат дипломни спектакли на..

публикувано на 20.06.24 в 11:17

ВиК-Монтана призова да се ограничи поливането с питейна вода

От ВиК-Монтана призоваха питейната вода да се ограничи за поливане на селскостопански градини и миене на коли. Заради летните жеги консумацията се увеличава. От водоснабдителното дружество в Монтана отправиха апел към жителите на областта да ограничат ползването на вода от чешмите за поливане на селскостопански насаждения и миене на..

публикувано на 20.06.24 в 09:31

Празник на народната носия ще има в Неговановци

Празник на народната носия подготвят във видинското село Неговановци, община Ново село. Той е насрочен за събота, 22 юни, от 17.30 часа. "Да заповядат всички любители на фолклора. Нека покажат разнообразието от автентични народни носии на своето населено място. Право на участие имат абсолютно всички жители, самодейци, читалищни танцови групи, школи,..

публикувано на 20.06.24 в 09:02

Почитаме Св. Наум Охридски

На 20 юни Българската православна църква почита паметта на един от най-изявените ученици на Свети Кирил и Методий Наум Охридски. "За него се знае, че бил българин от благороден произход. Знаем, че оставил всичко и е последвал Св. Кирил и Св. Методий в Моравия и в Рим. В Рим папа Адриан II го ръкополага за свещеник и след смъртта на Св. Методий..

публикувано на 20.06.24 в 07:56

Започва астрономическото лято

В 23 часа и 50 минути довечера започва астрономическото лято и лятното слънцестоене. За първи път от повече от два века тази година ще има не един, а два най-дълги дни. 21 и 22 юни ще са с еднаква продължителност - 15 часа и 19 минути, поясняват от Българската академия на науките.  За днес е в сила жълт код за опасно горещо време в цялата страна...

публикувано на 20.06.24 в 07:45