Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дискусия за насърчаване на заетостта се проведе във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Как да бъде насърчена заетостта обсъдиха на кръгла маса във Видин. Дискусията под надслов "Всички сме равни пред хляба" бе организирана от Сдружение "Агенция за регионално развитие и Бизнес център-Видин" (АРРБЦ) в партньорство със Сдружение "СОЦИУС". След проведения форум предстои да бъде изпратен доклад до "Агенцията по заетостта" и Министерството на труда и социалната политика, обясни за Радио ВИДИН Камелия Лозанова от организаторите:

"Мисля, че вече го постигаме да активизираме гражданскиq сектор да повлияе за подобряване на политиките за насърчаване на заетостта. И то с конкретика да се развиват по-добре в населените места, където имат по-голяма нужда от финансиране по програмите и проектите на Министерството на труда и "Агенция по заетостта". Ще изпратим до всички заинтересовани страни включително централната администрация на "Агенция по заетостта" и Министерството на труда и социалната политика доклад, с който ще покажем състоянието на пазара на труда и мнението на хората от региона относно развитието на политиките по заетост на местно ниво..."

На срещата присъстваха представители на местната власт, различни институции, неправителствени организации и др. Инициативата е финансирана по програма "Добро управление“, съфинансирана от Европейския Съюз.

Вижте още

В Кошава се оплакват от липса на контрол при улова на риба в Дунав

Жители на видинското село Кошава твърдят, че няма контрол при улова на риба в река Дунав. Въпреки забраните, продължава неконтролираният улов, а заради замърсяването на реката, количеството и видовото ѝ разнообразие драстично е намаляло. Дни преди Никулден, Левчо Кирилов , с