Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха каса с 60 хиляди лева край Врачанско

Снимка: Радио ВИДИН

Крупна кражба е извършена от къща във врачанското село Остров. По данни на областната дирекция на МВР вчера в 4.58 часа в полицията в Оряхово е получено съобщение от жителка на село Остров, която е заявила, че за времето от 18 часа в петък до 3 часа в събота някой е разбил входната врата, влязъл е в дома й в село Остров и е извършил кражба на самоделно направена метална каса, намираща се на пода в една от стаите. Касата не е била застопорена или фиксирана.

По данни на собственика в касата е имало 60 000 лева, 4 златни пръстена, златно ланче детска златна гривна и документи.

Образувано е досъдебно производство по описа на районното управление на полицията в Оряхово. Работата по случая продължава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трима души пострадаха при катастрофа в Ломско

Трима пътници от лек автомобил са пострадали, след като лек автомобил самокатастрофирал в община Лом , съобщават от полицията в Монтана. На 2 юни около 20,40 ч. при движение от град Лом към град Козлодуй 29-годишен водач на лек автомобил с врачанска регистрация на прав участък от пътя губи контрол над волана, навлиза изцяло в лентата за насрещно..

публикувано на 03.06.24 в 11:21

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

Под ръководството на Районна прокуратура - Враца се води разследване по досъдебно производство, първоначално образувано за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие. Мъж на 38 години от Враца не е изпълнил заповедта, с която бил задължен да се въздържа от домашно насилие към съпругата си. Било му забранено да я приближава на разстояние..

публикувано на 03.06.24 в 11:11

Полицията залови 17 нелегални мигранти край Враца

През вчерашния ден край Враца е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от 29-годишен водач от София. В автомобила са установени 17 души без документи , определящи се за граждани на Сирия  и Ирак . По случая е образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.06.24 в 10:56

Село Връв остана без сирени на 2 юни 

Вчера, на 2 юни, когато отбелязахме Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в село Връв , община Брегово не е била задействана сиренно-оповестителната система . Това се случва за първи път и е предизвикало възмущение у жителите на населеното място. За ситуацията ни информира Галя Маринова от село Връв: "Всички сме..

публикувано на 03.06.24 в 10:47

Дружество за отпадъци във Врачанско отчете печалба за 2023 година

Дружеството, което събира и депонира отпадъците на общините Мездра и Враца – „Екопроект“ е с 4 060 лева годишна печалба за 2023-а. Това стана ясно на последното заседание на местния парламент в града под Околчица, на което беше гласувано поведението на врачанския представител на форума. Той ще подкрепи баланса на дружеството, който ще бъде..

публикувано на 03.06.24 в 10:05

Възстановка на битката при Рашов дол ще се проведе в Мездренско

В Рашов дол , близо до Рит­лите, на 21 май (ст. ст.)/ 3 юни 1876 г. са обградени и избити в неравна битка 12 Ботеви четници , предвождани от Георги Апостолов - член на щаба на Ботевата чета и двете овчарчета Петко и Герго. В горната част на стръмна поляна е запазена автен­тичната кошара, край която се е водило сражението. До нея е изграден малък..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Паметник на Васил Левски ще бъде издигнат в Лом

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета на общината Цветан Петров за изграждането на бюст-паметник на Васил Левски в града. Предвижда се мемориалът да бъде поставен на площад "Свобода“, северно от сградата на НЧ "Постоянство 1856“. Предстои процедура по одобряване на проекта от Министерството на културата. Градоначалникът сподели, че с..

публикувано на 03.06.24 в 08:30