Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комеди Клубът е на турне в Северозапада

Снимка: личен архив



Северозападът ще бъде залят рязко от хумористична вълна тази седмица, защото Комеди Клубът е на лятно турне във Видин, Монтана и Враца. Това е първото им посещение в нашия регион. Комеди Клубът е първият и единствен клуб за стендъп комедия в България. Създаден е през 2015 г. от продуцента и комедиант Иван Кирков. Вече 8 години това е независима сцена, от която са започнали кариерите на всички техни комедианти и продължава да дава възможност за изява на младите таланти. 
Стендъп комедията у нас става все по-популярна. Турнетата, които Комеди Клубът организира редовно, дават възможност да се срещат с фенове в цялата страна, така че всеки да може да се докосне до магията на това изкуство. Кой ще ни разсмива тази вечер във Видин? Те са трима от най-добрите комедианти - Иван Кирков, Емо Йоцов и Мишо Димитров.

Иван Кирков е резидент на Комеди Клуба и един от първите професионални стендъп комедианти в България. Той е създател на продуцентската компания Комеди. БГ, Комеди Клуба, Фестивал на комедията, Комеди Клуб Подкаст. Благодарение на него у нас са идвали някои от най-известните имена в световната стендъп комедия като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард, Джон Клизй от Монти Пайтън, Даниел Слос и други. 


"Всяко такова начинание човек го започва с много ентусиазъм, много зареден, много надъхан и си мисли, че за две-три години ще достигне едва ли не световни величини, пък всъщност времето, което е необходимо да стане човек добър е доста повече... Aз имам 15 професионални комедианти и доста полупрофесионални и в годините съм работил с всеки един от тях, и за мен най-важното е да им помогна да открият собствен стил, а не да преповтарят стила на останалите, от тези, които са преди тях. Процесът е такъв, че винаги препоръчвам на нашите комедианти да говорят за това, за което им пука, без значение как звучи, без значение колко грандиозна или минимална е темата - ти трябва да говориш за неща, за които ти пука и да ги направиш наистина смешни", разказва Иван.

Емо Йоцов е от Видин и е сред талантливите млади комедианти на Клуба. Стартира през 2019 година, като досега е участвал в шоута на сцената на Зала 1 в НДК, Комеди Клуба и турнета в страната. 



"Ако си забавен в компанията, можеш да си останеш забавен само там. Истинският тест си е оупън майк-а, аматьорските шоута дето се провеждат, в Комеди Клуба ги правим два пъти в месеца. Отиваш на аматьорско шоу, готов материал, правиш шегите пред непозната публика и след това вече разбираш по реакцията на публиката забавен ли си, не си ли. Днес стават четири години от първият ми оупън майк и беше наистина много страшно. Това е може би най-големият стрес, където съм изпитвал и сценичната треска, и въобще много много неща ми минаваха през главата. На всичкото отгоре бях и последен от 20 участници, напрежението ме размазваше. Но интересното наистина беше, че в момента, в който се качих и казах първите неща, и получих реакция, всичко се стопи, изчезна и си влязох горе-долу в някакъв си мой ритъм..."


Мишо Димитров е третият комедиант, който ще разказва своите забавни истории. Той е сред новите попълнения на Комеди Клуба. Започва през 2021 година, като днес вече има редовни участия на сцената на Клуба.

Лятното турне на Комеди Клуба започва от Видин, тази вечер, 10 юли, от 20:00 часа, в Драматичен театър "Владимир Трандафилов". Следващата спирка на комедиантите е в Монтана, утре, часът също е 20:00, мястото е Драматичен театър "Драгомир Асенов". И последната им дестинация е Враца, на 12 юли, от 20:00 часа, в читалище "Развитие"

Чуйте повече по темата в прикачения файл


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Историята зад песента "Твърде лично" и връзката с Видин

"Твърде лично" e най-новата R&b песен на видинчаните Християн Христов, по-познат като IMP и Божидар Пардонов, с псевдоним в рап средите PMC . Питате се защо ви я представям днес и отговорът е много прост - изпълнителите посветиха най-новата си песен на Видин, на тези, които живеят в града и на онези, отдавна напуснали пределите му...

публикувано на 10.05.24 в 17:00

Радослав Рангелов за ползата от тренировките за мобилност

Треньорът по мобилност и създател на зала за движение "Мотивити" в София Радослав Рангелов проведе занимания във видинския клуб "Аеробикс тайм". По професия той е икономист. Преди 12 години започва да се занимава с движение и оттогава се стреми да помага на хората да са по-здрави и по-осъзнати. Желанието му е да покаже различна гледна точка за..

публикувано на 10.05.24 в 16:53

Вокалистът Рони Ромеро гостува на "Мездра рок фест 2024"

Днес, 10 май, Мездра посреща поредното издание на рок фестивала "Мездра Рок". Началото на събитието бе поставено през 2011 година и след кратко прекъсване традицията продължава. Тази година организаторите вдигат летвата доста високо и на сцената на фестивала в железничарския град ще излезе голямата звезда Рони Ромеро, заедно с група ЕРИДАН...

обновено на 10.05.24 в 14:25
Борислав Каменов, преподавател по физическо възпитание и треньор по баскетбол

Борислав Каменов, треньор: Хора, движете се!

Днешният 10 май е обявен за Световен ден на физическата активност с решение на 55-ата Световна здравна асамблея през 2002 г. Мотото на деня е: "Движението - това е здраве" . Основната цел е насърчаване на физическата активност сред всички групи от населението и отговорност на всеки за утвърждаване на здравословен начин на живот, който..

публикувано на 10.05.24 в 14:00

Какви са ползите от членството в Евросъюза за развитие на сектор "Строителство"

Всички държави членки на Европейския съюз имат полза от това да са част от единния пазар и да се справят заедно с общите предизвикателства, свързани с миграцията, тероризма и изменението на климата, както и от по-конкретни неща, като по-добра транспортна инфраструктура, модернизирани и цифровизирани обществени услуги и авангардно медицинско лечение...

публикувано на 09.05.24 в 14:32

Цветана Василева от Железна - за любовта към музиката и килимарството

Цветана Василева от чипровското село Железна гостува в "Думата имат старейшините". Тя е на 84-годишна възраст, пяла е повече от 50 години и спокойно може да се каже, че музиката е в кръвта ѝ. Дълго време е ръководила местната певческа група "Здравец", която има успехи на международни и национални фестивали. За жените във формацията казва, че са..

публикувано на 09.05.24 в 14:00

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края..

публикувано на 09.05.24 в 13:00