Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на 2 км от пътя Криводол - Девене

Снимка: Радио ВИДИН

От утре – 13 юли, ще започне възстановяването на близо 2-километровия участък от път II-13 през село Девене, в област Враца, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Строителните дейности в селото са започнали през 2021 г., но не са завършени и сега продължават. При добро време, без дъждове, се очаква ремонтът да приключи за около 20 дни.


Трасето на път II-13 е един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 тона, при спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра – Лютидол. Интензивният транзитен трафик по второкласния път в последните седмици налага да се предприемат мерки за завършване на започналия преди две години ремонт, за да се повиши безопасността и на жителите на селото, и на всички пътуващи, посочват от АПИ. При изпълнение на довършителните дейности временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, а след това по път I-1 Враца - Монтана.


По време на ремонтните дейности в с. Девене през с. Осен ще преминава само локален трафик. За повишаване безопасността на движение в Осен, както бе съобщено през миналата седмица, по молба на Агенция „Пътна инфраструктура“ Областната дирекция на МВР-Враца осигури патрулиращи автомобили в селото. Полицейските служители и Областно пътно управление – Враца работят в тясно сътрудничество, за да се гарантира безопасността. Както вече беше публично оповестено, АПИ има готовност да изгради и изкуствени неравности (легнали полицаи) за допълнително ограничаване на скоростта на движение в селото. За целта инициативата трябва да е на Община Криводол, с която да предприеме мерки за намаляване на скоростта на движение в с. Осен и осигуряване на безопасността на жителите му. Такива стъпки от страна на местната власт до момента не са предприети, посочват още от АПИ.


Кметът на Криводол Христо Доков и кметският наместник на с. Осен Петя Петрова писмено са уведомени за процедурата. В кореспонденцията са посочени и стъпките, които и общината, и АПИ трябва да предприемат в кратък срок. Процедурата изисква инициатива от Община Криводол за сформиране на комисия, в която участват представители на сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР-Враца, община Криводол и Областно пътно управление – Враца. Комисията трябва да направи оглед на място и да определи местата за изграждане на изкуствените неравности в село Осен. Такава комисия до момента не е сформирана от Община Криводол. Днес директорът на ОПУ-Враца инж. Веселин Николов е разговарял с кмета на Криводол Христо Доков и той го е уверил, че предстои свикване на комисия в понеделник – 17 юни. АПИ е в готовност да изгради изкуствените неравности до 5 дни след заключенията на комисията и изготвен от Общината проект.


Припомняме, че второкласния път II-13 Крапчене - Криводол - Осен - Девене - Борован е един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 т след спирането на движението в участъка Мездра – Лютидол за извършване на строителни работи. След приключването им шофьорите ще могат да пътуват по-бързо, безопасно и комфортно по нов път. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение. Спирането на движението по първокласния път и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути създава неудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места, но мярката е наложителна, съобщават от пътната агенция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал напълни хотелите във Враца

Свършиха местата в хотелите във Враца за почивните дни. Организацията на големия християнски фестивал „Мост на Небесата“ , който се провежда днес и утре /7 и 8 юни/ в местността Божия мост край село Лиляче напълни до краен предел местата за спане. Липсват места не само в хотелите, но и в къщите за гости. Първите резервации, които могат да се..

публикувано на 07.06.24 в 10:05

Стадион "Христо Ботев" във Враца ще има нова лекоатлетическа писта

Новината съобщи кметът на общината Калин Каменов, който уточни, че за обновяването на съоръжението са осигурени над 2 300 000 лева.  Очаква се реалните дейности да стартират след избора на изпълнител. "Съвсем скоро градът ни ще има модерна тренировъчна база, на която да се провеждат престижни турнири", обеща кметът Каменов. Мечтата във Враца да бъде..

публикувано на 07.06.24 в 08:19

Нов случай на коклюш в област Монтана

10-годишно дете от Лом е диагностицирано с коклюш. Случаят е регистриран тази седмица. Това е осми случай на коклюш в област Монтана за тази година.10-годишното дете от Лом е с редовни имунизации. Насочено е за изследване от личния лекар.  „Заболяването преминава леко, с кашлица, без висока температура", уточни Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 07.06.24 в 07:12

Снимката на 6 юни 2024 година

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски". Общо 15 души са установени като участници в схема за  източване на..

публикувано на 06.06.24 в 18:00

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Общо 15 души са установени като участници в схема за източване на пари чрез интернет банкиране на клиенти на български банки, съобщиха от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). При акция в няколко града в страната, както и в монтанското село Медковец, са задържани 13 души. Те са успели да прехвърлят към свои сметки над 800 000..

обновено на 06.06.24 в 16:09

Започна ремонт на видинския филиал на Русенския университет

Стартира ремонтът на сградата на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин . Договорът с фирмата изпълнител на обществената поръчка е сключен на 24 април. Сключен е договор и за надзор на ремонтните дейности. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 126 дни. Стойността на договора е 600 000 лева, като средствата са осигурени от..

публикувано на 06.06.24 в 15:41

Среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин (снимки)

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев , председател на Общобългарския комитет "Васил Левски": "Горя от нетърпение да видя какво вие сте направили и като гледам как..

публикувано на 06.06.24 в 14:26