Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца и възрастни разгадават тайните на грънчарството в Монтана

Снимка: Младежки дом Монтана, Архив

Грънчарското ателие отвори врати в средата на лятото. Деца и възрастни ще могат да се запознаят с вълшебството на глината и възможностите да се създават разнообразни предмети от нея, казва Тодор Тодоров, председател на сдружението "Младежки порив за бъдещето" Монтана.

"Роди се идеята грънчарско студио "Бързия" да е по-близо до хората в областния град Монтана. За това решихме да поставим две грънчарски колела, в  офиса на организацията, който се намира в Общински младежки дом - Монтана. Идеята е всякакви възрасти и интереси да се срещнат най-вече като отношение и възможност как се работи с глина..." 

Грънчарското ателие ще работи всеки работен ден от 9:30 до 12:00 и от 13:30 до 17:00 ч в Младежки дом - Монтана.

 Успоредно с него продължава работа грънчарско студио "Бързия" в Берковица в сградата на училището, допълни Тодор Тодоров. .

По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

148 години от гибелта на Ботев отбелязват с митинг - заря във Враца

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-та годишнина от подвига на Христо Ботев и четата му . Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев.  Денят на почит ще започне с панихида за Ботев и четата му във възрожденския храм "Св. Възнесение".  Десетки възпитаници на врачанските детски градини ще преминат кратък..

публикувано на 01.06.24 в 09:30

Откриха Дикоилиевите празници в Монтана

В Монтана откриха Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев" . Днес и утре на сцената на централния площад "Жеравица" ще се изявят 18 формации от България и Румъния. Събитието се организира от община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България. Под звуците на духови оркестри официалните..

публикувано на 01.06.24 в 08:31

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15

40% от територията на България са "демографска пустиня"

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. “Демографските пустини” са територии с изключителна ниска плътност на населението - под 10 души на кв. км., а в България те нарастват много бързо. Почти в 217 от 265 общини има ядра на..

публикувано на 31.05.24 в 17:15

Панорама на средното образование в област Монтана

В Монтана се проведе традиционната "Панорама на средното образование". Акцентът на инициативата е кариерното развитие и представяне на седмокласниците възможностите за професионално образование в учебните заведения в областта. Организатори на проявата са РУО – Монтана и Център за подкрепа на личностното развитие ОДК „Ние, врабчетата". "Изборът..

публикувано на 31.05.24 в 16:42

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе в Брегово

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе тази вечер в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Брегово.   Темата е "Образованието в трансформационното общество", каза директорът на учебното заведение Илияна Кръстева:  "Ние сме посланици на доброто в петия открит урок на проф. Венелин Терзиев. Ще представим IT академия, "Дигитален и..

публикувано на 31.05.24 в 16:00

Във Видин започва "Лято с Библиотеката"

Традиционната инициатива „Лято с Библиотеката” ще бъде открита официално в Деня на детето - 1 юни, във Видин. По време на събитието ще бъде представена лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", а децата ще имат възможността да получат информация за всички клубове по интереси. Това каза ръководителят на Детския..

публикувано на 31.05.24 в 15:34