Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Кула отложи заседанието си поради липса на кворум

Снимка: Наско Цанов

Насроченото за вчера, 22 август, извънредно заседание на Общинския съвет в Кула не се проведе заради липса на кворум. Общинските съветници трябваше да гласуват връщането на отстранения от длъжност председател на Общинския съвет Димитър Георгиев, издигнат от ГЕРБ. В мотивите на заповедта е посочено, че решението, взето на 25 юли, е незаконосъобразно и нецелесъобразно. Кметът на община Кула Владимир Владимиров посочва, че след извършен преглед на документите и становищата по дадения казус, приетото решение е незаконосъобразно. В искането за отстраняването на председателя липсват и мотиви за приемането на такова решение. То бе на част от общинските съветници поради неизпълнение на задълженията му. В 30-дневен срок трябва да бъде избран нов председател на Общинския съвет. Предложението на групата от БСП е за председател да бъде избран Андрей Андреев. Вчера бе внесено и ново искане за свикване на извънредно заседание за избор на председател на местния парламент в Кула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Голямото хоро" за осми път във Видин

За осма поредна година голямото хоро , организирано от Фолклорна студия "Северняци" събра десетки жители на Видин. Малки и големи, хванати за ръце, заедно изтанцуваха днес близо 20 познати хора в Крайдунавския парк на града. Проявата е жест на приемственост към местните и почит към народните песни и танци, сподели една от участничките. "На такива..

публикувано на 18.05.24 в 12:56

Във Видин продължават събитията за Европейската нощ на музеите

Във Видин продължава програмата, посветена на Европейската нощ на музеите. В крепостта "Баба Вида" се провежда второто издание на фестивала "Видин- градът на три крепости", който съвпада и с международния ден на музеите - 18 май. В програмата от 13 часа днес е включена демонстрация на средновековна кухня. Идеята е да се представи вкусът на различното..

публикувано на 18.05.24 в 08:35

Продължават акциите срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци по пътните артерии във Враца

Продължават съвместните акции на Инспектората, полицията и държавната автомобилна администрация срещу водачи на тежкотоварни превозни средства, които нерегламентирано изхвърлят отпадъци в района на околовръстния път на Враца. След проведените превантивни кампании в участъците вече са поставени табели на няколко езика, указващи, че е забранено..

публикувано на 18.05.24 в 08:21

Във Враца ще отбележат Деня на българския спорт

Враца ще отбележи с разнообразна програма Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството. Днес, от 10:30 часа, на централния площад в града ще се проведе празника "Спортувай активно". В инициативата участие ще вземат спортните клубове, които ще направят демонстрации по карате, стрийт фитнес, баскетбол, аеробика, скейтборд, стрелба,..

публикувано на 18.05.24 в 07:52

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана.  Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци. След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на..

публикувано на 17.05.24 в 18:38

Снимката на 17 май 2024 година

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала  "Видин - градът на трите крепости".  Събитието съвпада с Международния ден на музеите. Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на тази година нараства с близо 19% и достига 2840 лв. , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 17.05.24 в 18:10

Врачанка е библиотекар на годината

Врачанката Владислава Иванчева беше удостоена с наградата „Библиотекар на годината" за 2023 година.  Главният библиотекар на библиотеката при НЧ „Развитие -1869" – Враца получи престижното отличие по време годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация.  Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките...

публикувано на 17.05.24 в 16:25