Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" загуби от лидера в мач с два автогола и спорна дузпа

11
Снимка: Радио Видин

"Бдин" Видин загуби домакинството си на "Септември" София с 1:2 в среща от 8-ия кръг на Втора лига. Айкут Рамадан даде преднина за гостите с попадение от дузпа, Мартин Ачков и Георги Иванов вкараха в собствените си врати. Домакините имаха сериозни претенции към отсъжданията на съдийската тройка.


Мачът на стадион "Георги Бенковски" започна динамично, с открит футбол. Гостите от София владееха повече топката и с многоходови атаки опитваха да превземат вратата на "Бдин", който се бранеше компактно и разчиташе на контраатаки. В 13-ата минута капитанът на гостите Асен Георгиев насочи с хубав удар от пряк свободен удар топката под напречната греда, но стражът на домакините Иван Василев изби. Бдинци също имаха един точен удар през първата част. В 35-ата минута организираха хубава атака, топката премина през Белоти, Николай Цветков, Александър Соколов и Цветомир Тодоров, който я насочи в долния десен ъгъл на противниковата врата. Вратарят на "Септември" Димитър Шейтанов изби, топката попадна в Ушагелов, но страничният съдия му вдигна засада.


Всичко по-интересно се случи през второто полувреме. 6 минути след подновяването на играта Айкут Рамадан падна в наказателното поле на "Бдин" и главният съдия Мариян Гребенчарски посочи бялата точка, което предизвика гнева на домакините, според които нарушение нямаше. Спорното отсъждане бе превърнато в преднина за гостите. Точен от дузпата бе Рамадан за 0:1 в 52-ата минута. Бдинци се вдигнаха на щурм. Натиснаха гостите и две минути по-късно Мартин Ачков бе принуден да върне топката към вратаря. Пасът му с глава обаче прехвърли Шейтанов и се озова в мрежата за 1:1. В 60-ата минута Цветомир Тодоров бе съборен на границата на наказателното поле на гостите. Този път главният съдия остана безмълвен. Футболистите на "Септември" се възползваха и организираха контраатака. Стигна се до центриране, при което влезлият като резерва след почивката Георги Иванов засече топката в собствената си врата в стремежа да избие пред нахлуващия нападател на гостите Здравко Димитров.


В 73-ата минута Тодоров стреля от близка дистанция два пъти, но топката се отбиваше в противников играч, рикошетът попадна у Белоти, изстрелът му мина над вратата. Минута по-късно двама нападатели на гостите излязоха на чиста позиция, но ударът отблизо бе във вратаря на "Бдин". В 75-ата минута Белоти стреля от малък ъгъл, Шейтанов обаче изби. Удар на Ивайло Иванов с глава срещна страничната греда на "Септември" в 79-ата минута. Две минути по-късно Георги Динков прехвърли вратата на "Бдин" с изстрел от два метра пред голлинията след центриране. Последваха удари към вратата на гостите на Иванов и Станимиров, но без резултат. Здравко Димитров можеше да увеличи преднината на "Септември", но ударът му от десетина метра бе в обсега на вратаря. След края на мача публиката на "Бдин" изпрати с освирквания съдийската тройка.


С днешната победа отборът на Красимир Балъков запазва лидерската си позиция в класирането, а "Бдин" остава в зоната на изпадащите.


"Този мач явно беше предрешен предварително, дотук ни стигат силите да се борим срещу много неща. Видяхте какво стана в мача, не искам да коментирам и да ме наказват допълнително, не мисля, че има полза. Гавра е някаква, това е гавра, гавра с човешки съдби! Опитваме се да превъзмогнем доста неща. Знаем кои сме, какво сме, но... Отбор на първо място след две загуби - явно беше предрешено да си тръгнат с победа. Не мисля, че е нужно такава помощ да се оказва на този отбор в тази група. Ние бяхме предвидили тяхната игра, но как да направим ситуация, след като има изстрел към вратата, а се свири засада на човек, който излиза зад гърба на защитата. Правим атака - фал в центъра, пропуска се. Отива се на два жълти картона на двамата ни централни защитници - това е", коментира след мача старши-треньорът на "Бдин" Венцеслав Иванов.


"Много съм доволен от отбора, защото всички мачове във Втора дивизия нямат нищо общо с мачовете в Първа. Ние имаме много добри футболисти, но трябва да разберем, че когато играем срещу такива отбори, които имат амбиции, борят се, влизат здраво на терена, ние трябва да правим същото. Днес най-важното беше да спечелим мача след двете нелепи загуби, които направихме. Доволен съм, че спечелихме. От играта има много да се желае, ние сме в началото на първенството, има какво да се надгражда, но когато един отбор търси да играе футбол, а другият не играе, а само я рита напред и играе за първа и втора топка, което е нормално - не е лесно да се играе. Но поздравявам "Бдин", защото, особено след първия гол, се активираха момчетата, дадоха всичко от себе си, както се казва, оставиха всичко на терена, но все пак нашият отбор има класа. Във Втора лига всички мачове са трудни, заради това трябва да сме много мотивирани, във всеки мач трябва да влизаме като за финал, ако искаме да влизаме в Ефбет лига, а ние искаме. Искам да поздравя и видинската публика. Много я обичам - такава публика да има на всеки мач, бяха уникални, защитават си отбора, което е най-нормалното нещо. Поздравявам тази уникална публика. Ако винаги така подкрепя отбора си, "Бдин" ще има успех!", каза наставникът на "Септември" Красимир Балъков.


"Бдин" Видин: 33. Иван Василев; 29. Николай Дичев(ЖК); 5. Ивайло Иванов (ЖК); 8. Калоян Цветков - кап./71. Радослав Захариев; 14. Александър Соколов (ЖК)/21. Георги Станимиров; 77. Винисиус Белоти; 44. Владимир Айтов/88. Кристиян Йошов (ЖК); 99. Кристиян Вълков (ЖК)/20. Георги Иванов; 7. Николай Цветков; 10. Цветомир Тодоров; 23. Тома Ушагелов/9. Валдемар Лашков


"Септември" София: 21. Димитър Шейтанов; 5. Асен Георгиев - кап.; 15. Георги Динков; 8. Захари Атанасов/19. Митко Митков (ЖК)/10. Димитър Костадинов; 11. Мартин Ачков; 17. Мартин Стоянов; 13. Йордан Йорданов; 7. Айкут Рамадан; 23. Йоан Гаврилов (ЖК)/4. Иван Арсов; 24. Борислав Маринов/22. Здравко Димитров; 9. Ивайло Михайлов/26. Самб Елиън Бадара.


Предстои пауза в първенството на Втора лига. Следващата неделя, 10 септември, "Бдин" организира честване на 100 години организиран футбол във Видин. В 18 часа на стадион "Георги Бенковски" ще се изиграе контролна среща с елитния "Ботев" Враца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена ще ръководи срещата между дубъла на ЦСКА 1948 и "Бдин"

Кристина Георгиева бе определена за главен съдия на срещата между втория отбор на ЦСКА-1948 и "Бдин" Видин тази събота. Асистенти ще й бъдат Асен Крумов и Иван Иванов. Четвърти съдия е Валентин Стефанов, а съдийски наблюдател - Стефан Иванов. Началото на срещата е от 18.00 часа, на 18 май, като двама играчи на "Бдин" Видин ще пропуснат мача поради..

публикувано на 16.05.24 в 12:59

Наказаха трима за мача "Локо" /София/ - "Ботев" /Враца/

Футболистът на врачанския "Ботев" Клери Сербер, който получи два жълти картона в последния мач на своя тим, ще пропусне следващата среща. Освен, че ще гледа по телевизията гостуването в София на "Локомотив", франзуцинът ще бъде глобен и с 400 лева – толкова е имуществената санкция, която му наложи дисциплинарната комисия на БФС след срещите от 32-ия..

публикувано на 16.05.24 в 08:29

Елитен рефер за дербито на стадион "Огоста"

Ивайло Стоянов бе назначен за главен съдия на дербито "Монтана" – "Септември"/София/ от 33-ия кръг на Втора лига. На елитния рефер ще му помагат Костадин Тановчев и Венелин Иванов.   Четвърти съдия е Иван Иванов.  За делегат от Спортно-техническата комисия на БФС изпращат Цветан Георгиев. Мачът на стадион "Огоста" е в понеделник от 15 часа.

публикувано на 15.05.24 в 12:04

Определиха съдиите за мача на "Ботев"

Никола Попов получи наряд да ръководи гостуването на "Ботев"/Враца/ на "Локомотив" в София. Двубоят от 33-ия кръг на Първа футболна лига е в петък и ще започне от 17.45 часа на стадиона в квартал "Надежда". На главния съдия ще помагат Георги Тодоров и Георги Минев, а наряд за четвърти рефер получи Мариян Гребенчарски. За спорните моменти ще отговарят..

публикувано на 15.05.24 в 11:34

Кимия Ализаде със златен медал от европейското по таекуондо

Натурализираната иранка Кимия Ализаде донесе първи медал за България.  Придобилата БГ-паспорт и станала врачанка състезателка стана европейски шампион по таекуондо в Белград.  В сръбската столица Ализаде направи фурор и спечели 10 рунда. Тя беше безупречна в категория до 62 кг при жените и заслужено се окичи със златния медал. Родената в Иран..

публикувано на 14.05.24 в 07:05

Ботев (Враца) все по-близо до спасението

Ботев /Враца/ спечели важни 3 точки по пътя към спасението си в елита, след като победи с 1:0 Хебър в мач от 32-ия кръг на Първа футболна лига.  Единственото попадение реализира Марко Мажуга в 33-та мин. Той реализира след асистенция на най-добрия за домакиите на терена Клери Сербер.  Французинът можеше и да се превърне в антигерой за своите, след..

публикувано на 13.05.24 в 22:05

Купа за видинчанки от държавното по джудо

Състезателките на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" заслужиха купа от Държавното отборно първенство по джудо за девойки младша възраст. На състезанието в Перник възпитаничките на старши треньора Пламен Петров победиха отбора на "Слава" Монтана, но след това отстъпиха на бъдещите шампионки от СК "Хаджи Димитър" Сливен. В репешажите обаче се наложиха над..

публикувано на 13.05.24 в 12:21