Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият градски часовник във Видин отново спря

Снимка: Радио Видин

Новият градски часовник на площад "Европа" във Видин отново не работи, а един от четирите му циферблата липсва. Монтиран през 2019 година като елемент от новото градско обзавеждане на реконструираната тогава централната пешеходна зона, часовникът е направен по подобие на по-стар, който е бил в центъра на града. През 2021 година, в периода на гаранция за поддържане на изправността на механизма, часовникът спря за първи път и бе ремонтиран от фирмата-изпълнител на обекта. Поне от месец градският часовник отново не отмерва времето, коментираха граждани: 

"Не ги сверяват, никаква грижа... Вместо красотило, то на нищо не прилича... Не го гледаме, ама то много неща във Видин не работят. Институциите не работят, не ги интересува народа, гледат си заплатите... Това е най-малкият проблем на града, времето за този град е спряло много отдавна... Може би от една година не работи...Харесва ми, само че да работеше..." 

Ще бъде ли възстановен градският часовник във Видин? На този въпрос от Община Видин, която е ангажирана с неговата поддръжка, отговориха: "...взети са мерки за възстановяване на повредената част и в най-кратки срокове часовникът ще заработи отново". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Инициативата "Лекар на село" се провежда във Врачанско

Враца и населени места от областта се включиха в инициативата "Лекар на село". Тя е организирана от фондация "Практикум" съвместно с Община Враца и се провежда за втори път. Всяка събота и неделя мобилен екип от лекари, студенти по медицина и специализирани доброволци ще посещават различни населени места и ще извършват безплатни прегледи и..

публикувано на 24.09.24 в 16:44

Млад автор от Монтана издаде историческа книга

С нова книга се представя младият автор от Монтана Димитър Петров. Изданието разказва за 50 исторически личности от три епохи - Средновековие, Възраждане, Трета българска държава. Първите му две произведения са книги игри. Целта на ново издание е да запали пламъкът на родолюбието в малките читатели по достъпен и увлекателен начин, с нови,..

публикувано на 24.09.24 в 15:00

Гимназията по транспорт в село Владимирово е образец за съвременно училище

Иновативните методи на преподаване се прилагат в Професионална гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев“ в монтанското село Владимирово. Изцяло е обновен учебният корпус. Общо  215 ученици в 11 класа се обучават в 4 специалности, свързани с транспорта.  Целта е качествен учебен процес и по-висок успех на учащите, а училището се развива в..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

Награда за най-добър учител в Математическата гимназия във Видин

Емилия Петрова, преподавател по математика в ППМГ "Екзарх Антим Първи" във Видин получи наградата на училищното настоятелство за най-добър учител за 2024 година. Отличието се присъжда поради високите резултати на нейните ученици на националните външни оценявания след 7-и и след 10-и клас. Седмокласниците се нареждат на 15-о място по среден резултат..

публикувано на 24.09.24 в 13:00

Латино танците: Борят стреса и дават самочувствие

Латино танцът е социален танц. Много хора го използват и за социални контакти, и за раздвижване, и за разтоварване след работа. Там за работа не се говори. Това каза в "Направление здраве" инструкторът по латиноамерикански танци Александър Апостолов и отбеляза, че интересът към тях е заради нуждата на хората от общуване...

публикувано на 24.09.24 в 12:49

Видин е домакин на международна конференция по археология

 Видин е домакин на Седмата международна конференция за римските дунавски провинции. Тя се провежда от 23-и до 28 септември.  Домакинството на града изцяло става със съдействието на доц. д-р Здравко Димитров и на резултатите от проучванията на антична Бонония и на Рациария, в които участват археолози от Регионалния исторически музей във..

публикувано на 24.09.24 в 12:00

Габриела Руменова: Ефектът от забраната на “енергийния прах” без свалянето му от интернет е допълнителна реклама

Въпреки забраната за продажба на енергийния прах , който така нашумя напоследък, все още има информацията за него в българските сайтове, макар и да не могат да се правят поръчки. Специалните сайтове на двата продукта съдържат подвеждаща и поддържаща интереса към тях информация. Габриела Руменова , създател на платформата "Ние..

публикувано на 23.09.24 в 18:00