Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Танцов клуб в Монтана обновява костюмите си със средства по национална програма

3
Снимка: личен архив

Клубът по модерни танци "Дъга" към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ОДК) "Ние, врабчетата" в Монтана спечели финансиране по Националната програма на Министерството на образованието и науката "Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците", с максимален резултат от 100 точки. Проектът на организацията, озаглавен "Дъга от танци", е на стойност 20 000 лева и предвижда закупуване и шиене на костюми за близо 70 деца, казва  ръководителят на формацията Светла Иванова:

"Проектът е насочен изцяло към петте групи към клуба по модерни танци за закупуване на костюми, танцови обувки, реквизити - помпони, клинове... Над 70 деца са включват в групите от 5 до 19 години. Разучаваме различни видове танци - модерен балет, диско балет, характерни танци, хип-хоп... Липсата на такива костюми ощетява естетическия вид, това наложи търсене на финансиране. Още повече, че тази година се навършват 30 години от основаването на състава...  Имам идея за постановката на новите танци... Започваме да действаме по изработването на съответните костюми."

 Към многообразието от танци ще се включат и още два нови стила -  лирикал денс и джаз денс. Центърът за подкрепа за личностно развитие - ОДК "Ние, врабчетата" в Монтана получава финансиране и на другите си клубни форми, казва директорът на институцията Миглена Георгиева

"Спечелихме четвърти поред проект. За четвърта поредна година нашата институция успява да се пребори за финансиране, а общата стойност на отпуснатата сума е близо 90 000 лв. Със средствата до момента е закупена професионална озвучителна техника за вокално студио "Детски смях", национални костюми за ФТА "Северняци", техника за дейността "Кариерно ориентиране и консултиране", обновени са и залите на съставите..."

Повече може да чуете в прикачените звукови файлове. 

Галерия

Вижте още

Да сме светлината на света?!

Днес е Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение  –  на Йерихонския слепец . "Да бъдеш християнин, не означава просто да бъдеш един добър и благороден човек, защото такива хора има навсякъде и във всички култове и религии. Нещо повече – и невярващите понякога са такива. Жизненият опит показва, че измежду тях се срещат..

публикувано на 03.12.23 в 08:00

Национален математически турнир ще се проведе във Видин

Национален математически турнир "Иван Салабашев" организират във Видин . Състезанието ще се проведе днес от 10 ч. във видинската математическа гимназия. Участие могат да вземат ученици от 1-ви до 12-и клас, обясни за Радио ВИДИН председателят на видинската секция на Съюза на математиците Камелия Иванова : "Турнирът "Иван Салабашев" има..

публикувано на 02.12.23 в 09:05

Коледна украса радва видинчани за втора година

Ако искате да си направите снимка за спомен за коледния ви албум, ще можете да го направите от днес, не само на площада във Видин, но и пред заведение в града, където всеки минувач би могъл да се възползва от тематична украса. Инициативата е на  Малвина Аристотелова , собственичка на заведението. За втора поредна година нейната идея радва малки и..

публикувано на 01.12.23 в 16:10

Какви са възможностите на Вършец за развитие на целогодишен здравен туризъм

Здравният туризъм трябва да е приоритет за България - за тази кауза ще работи правителството, около това мнение преди дни се обединиха и участниците в Дискусионна кръгла маса "Фокусът на туристическата индустрия се измества към здравните дестинации - новият приоритет на потребителите“. Идеята е страната ни да се установи като четирисезонна..

публикувано на 30.11.23 в 15:50

Законодателни промени в защита на старите къщи предлага сдружение

Старите градски къщи не са защитени от закона. Изводът е на сдружение "Врачанските къщи", което подготвя предложение за промяна в Закона за културното наследство. Предложението ще бъде внесено в Народното събрание през януари, каза п редседателят на организацията Светла Буюклийска. Тя  е цигуларка, концертирала дълго време в чужбина. Създава..

публикувано на 30.11.23 в 15:30
Градски духов оркестър Видин и духова формация

Ученици и професионални музиканти свирят заедно във Видин

" Проходилка за начинаещи музиканти"  е наречена съвместната инициатива на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" и Градски духов оркестър - Видин , чрез която младите музиканти могат да се докоснат  до опита на професионалистите, да наблюдават синхроните в оркестъра и да добият представа за професията от първо лице. За идеята..

публикувано на 30.11.23 в 15:20

Какъв е потенциалът за смарт туризъм

Приключи VI международна конференция SMARTOURISM.BG. Това е изследователски проект, който няколко партньори стартират през 2015 година. Той е насочен към изследване на практиките и предизвикателствата пред развитието на интелигентния туризъм в България . Сред най- важните партньори са образователни институции като Асоциацията на училищата по..

публикувано на 30.11.23 в 15:05