Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Враца е домакин на Европейско състезание по картинг

Над 200 състезатели от 17 държави дадоха началото на Европейското състезание по картинг във Враца. 

Състезание от този ранг се провежда за първи път в града и събира 37 отбора от Стария континент. 

Това е възможно, благодарение на добрата съвместна работа между общинската управа и Картинг писта Враца.

Преди 8 години имаше друг наемател на спортното съоръжение, който беше изгонен, а концесията с него - развалена. Наложи се да бъде направена нова процедура, която беше спечелна от амбициозен предприемач, а резултатите и подобренията на спортната база вече се виждат от всички. 

Само през тази година на картинг пистата във Враца се проведоха две национални прояви по картинг и по супер мото, едното от които беше на осветление.

По публикацията работи: Изабел Борисова
Вижте още

Грейва коледната елха в Кула

Кметът на Кула Владимир Владимиров ще запали светлините на коледната елха в града. Това ще стане на 4 декември, понеделник,  в 17:30 часа пред сградата на общината.  Негови помощници ще бъдат малчуганите от Средно училище  "Васил Левски", които ще зарадват гостите с коледни стихотворения и песни, а самодейците от Народно читалище "Просвета 1882" ще..

публикувано на 03.12.23 в 15:00

Изложба базар откриват в Дневния център за пълнолетни лица в Монтана

Изложба базар "Коледата в нас" ще бъде открита в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Монтана. В нея ще бъдат показани сувенири, изработени в часовете по трудотерапия в центъра. Със събраните средства ще бъдат закупени материали за бъде