Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоматолог с кампания за орално здраве сред децата в малки общини

3
Снимка: Радио Видин

Кампания за профилактика на оралното здраве сред децата в община Ружинци започна стоматологът Олга Папушева. Проведе беседа в детската градина в село Дреновец, а за прегледи в кабинета ѝ пристигнаха първокласниците.

"Целта на кампанията е децата да бъдат запознати със зъболекаря, да бъдат запознати с това какво прави той. Много е важно, че не трябва да се търси зъболекар, когато вече ни боли, когато има проблем, много по-лесно става комуникацията с децата, когато те са предразположени, когато не ги е страх, когато комуникираш с тях. Днес беседата беше доста двупосочна. Те взеха много сериозно участие в разговора. Показаха как се мият зъбки. Бяха заинтересовани. Идеята е да свикнат, да се научат да търсят стоматологична помощ, защото, колкото е по-рано, толкова по-малки ще бъдат проблемите."
 
След Дреновец кампанията ще продължи и в село Ружинци, а след това в общините Чупрене и Брусарци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Над 500 подрастващи танцьори и певци се изявиха на Третия международен детски фестивал „Мездра-май“

Повече от 500 подрастващи танцьори и певци от България и Гърция взеха участие в Третия международен детски фестивал (МДФ) за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“, който се проведе в гр. Мездра, съобщават от общината. Организатори на събитието, което е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата..

публикувано на 09.05.24 в 16:52

Ден на ученическото самоуправление се проведе в училището в Зверино

Денят на Европа, 9 май, се отбелязва в Средно училище "Свети Климент Охридски" в мездренското село Зверино като ден на ученическото самоуправление .  Макар за няколко часа учениците, които взеха участие в самоуправлението, се запознаха с отговорността и задълженията на учителите и училищното ръководство.  Те имаха възможност да упражняват..

публикувано на 09.05.24 в 16:18

Аварирал тир затвори движението по Е-79 при Долна Вереница, има обход

Горящ тир затвори международен път Е-79 край Монтана. Тежкотоварната машина е катастрофирала на входа на село Долна Вереница. Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия тир. Машината се е преобърнала на входа на село Долно Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав, заради падналия дъжд. Причините за катастрофата..

публикувано на 09.05.24 в 15:41

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна (видео)

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския..

публикувано на 09.05.24 в 14:12