Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспектори от инспекцията по труда във Враца глобиха за 18 хиляди лева

Снимка: Инспекция по труда

Глоби за 18 000 лева са съставени след актове на инспекцията по труда във Враца. Санкциите са в резултат на контролната дейност на институцията през септември. Акцент в дейността са били проверките в секторите „Строителство" и „Селско стопанство".

През деветия месец на годината иначе са били проверени 106 предприятия от различни отрасли на икономиката. В резултат на извършените инспекции и с цел отстраняване на констатираните нарушения от инспекторите по труда са издали 549 предписания, които са били задължителни за изпълнение.

Всяко трето нарушение, заради което са били съставени общо 14 акта за административни нарушения, са свързани с липса на трудови договори. Общинят размер на наложените санкции е 18 000 лева. Инспекторите са издали и 13 наказателни постановления за стар период, които са за 25 960 лева.

През септември са получени и установени забавяния на заплати на работещи в размер на 17 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трибагреникът се развява гордо над Клисурския манастир

Българският трибагреник гордо се развява на метри от Клисурския манастир.  Идеята е на кмета на село Спанчевци Емил Димитров, разказа Архимандрит Антим, протосингел на Видинската митрополия.  Пилонът е висок към 18 метра, а знамето, с размери четири на два метра, е ушито от жена от Спанчевци. "Рядкост е това в дворовете на храмовете и..

публикувано на 05.05.24 в 14:55

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

От днес пети блок на атомната централа е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщават от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

обновено на 05.05.24 в 13:50

Видинчани се помолиха на най-светлия християнски празник

Празнична литургия за Второ Възкресение беше отслужена във Видин.  Преди обед в първия ден на Великден за втори път, след отминалата нощ, се четат евангелските текстове, свързани с възкресението на Иисус Христос. В катедралния храм "Св. великомъченик Димитър Солунски" службата бе водена от Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит..

публикувано на 05.05.24 в 13:32

Беседа за изначалното родово познание ще се проведе във Видин

Беседа за изначалното родово познание и пазенето на традициите с лектор Росица Гергова ще се проведе във Видин, в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм", разказва  родовият  терапевт Росица Гергова, която се определя и като родолог, пазител на българщината и обучител:   " Идвам във Видин за трети път и моето посещение е..

публикувано на 05.05.24 в 12:00

Козунак и фолклорен концерт във Враца за Великден

За поредна година Възкресение Христово във Враца ще бъде посрещнато със 100-метров козунак и богата програма. От организатора на проявата - Община Враца, поканиха жителите и гостите на града на централния площад "Христо Ботев" в неделя /5 май/. Честването ще започне от 11:30 часа, а кулминация в празничния ден е концертът на фолклорната певица –..

публикувано на 05.05.24 в 08:10

Стотици посрещнаха Христовото възкресение във Видин

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово.  В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение.  В София в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

публикувано на 05.05.24 в 07:38

Враца посрещна Възкресение Христово

Празничните великденски служби събраха стотици вярващи в храмовете във Враца.  Озарена от пламъка на хиляди свещи тържествената пасхална служба в нощта на Великден в  митрополитския храм  "св. Николай"  започна с огласяването на евангелския разказ за жените мироносици, които първи отишли при гроба Господен, и се удостоили да чуят от ангела..

публикувано на 05.05.24 в 07:17