Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нанси от "Бъдин" пребори и момчета в Пловдив

2
Снимка: личен архив
Нанси Николова от видинския клуб "Бдин" заслужи два медала от тазгодишното издание на открития международен турнир по джудо „Тодор Даракев” за приза Михаил Палиев в Пловдив. По-малката дъщеря на шампиона по смесени бойни изкуства Емил Николов спечели златото в своята възрастова група - родени 2016 и 2017 година, в категория до 18 килограма. Любопитното е, че титлата е в т.нар. "микс", където се състезават заедно момичета и момчета. Талантливата видинчанка си тръгва от Пловдив с още един медал - бронзов. Тя стана трета при по-големите момичета (2014-2015 година) в по-горната категория - до 24 килограма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинските математици са вицешампиони на България по лека атлетика

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I" Видин постигнаха огромен успех на финалите от ученическите игри по лека атлетика при юношите 11-12 клас. В Сливен възпитаниците на Анелия Димитрова спечелиха половин дузина медали в индивидуалните дисциплини, което ги изкачи на почетната стълбичка в отборната надпревара в генералното класиране със сребърните..

публикувано на 12.05.24 в 19:37

Видинчанка заслужи медал от силен международен турнир в Словения

Талантливата състезателка на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова прибави още един медал към богатата си колекция. Тя спечели бронз от силния международен турнир по джудо "Аполон" в Марибор, Словения. В състезанието участваха близо 1000 джудоки от 117 клуба от цяла Европа. След турнира Никол ще остане на тридневен тренировъчен лагер в..

публикувано на 12.05.24 в 19:27

Днес ще стане ясен шампионът на област Видин

Днес ще стане ясен шампионът на Областната футболна група на Видин. Преди мачовете от последния кръг на първенствата "Кула 04" е начело в класирането с 34 точки - две повече от настоящия носител на титлата "Ботев" Грамада. За да си гарантират купата, играчите от Кула трябва да победят "Рациария" Арчар като гости. В същото време "Ботев" ще е домакин на..

публикувано на 12.05.24 в 16:14

Бивши футболисти на "Монтана" с грижа за децата

Бившите футболисти на "Монтана" Сергей Георгиев и Иван Михов вече работят са най-малките деца от града. Школата им се казва „Active Kids". Целта е да дадат нужната двигателна култура на малчуганите деца на възраст от 4 до 8 години. "Идеята се роди спонтанно. Решихме да направим нещо малко по-различно за града. Вече доста година живеем тук и като..

публикувано на 12.05.24 в 15:48

"Локомотив" Мездра и "Севлиево" не успяха да си отбележат

0:0 приключи в Мездра дербито между  „Локомотив” и едноименния тим на Севлиево в 27-ия кръг на Северозападната Трета лига. Получи равностоен и изпълнен с напрежение мач, в който герои бяха вратарите на двата отбора.По един по- сериозен момент имаше пред двете врати през първото полувреме. Кристиян Димитров пропиля шанс за домакините в 28-ата минута,..

публикувано на 12.05.24 в 15:41

Младежки национал от Враца посреща рождения си ден в клиника в Барселона

Врачанинът Георги Николов посреща днес 22-рия си рожден ден в Барселона. Той се възстановява в местна клиника след операция заради скъсани кръстни връзки и менискус на коляното. Младежкият национал, който до преди месец беше водещ реализатор на родната Първа футболна лига, ще догледа мачовете до края на сезона по телевизията. Престоят му в Барселона е..

публикувано на 12.05.24 в 15:37

"Монтана" гостува на "Дунав" с мисъл за победа

Монтана гостува на Дунав /Русе/. Мачът е днес от 18 часа. Наставникът Петър Колев няма да може да разчита единствено на наказания Франк Ландри. Халфът изтърпява втори мач наказание за натрупани 9 жълти картона. Победа в Русе ще остави шансовете на Монтана за третата позиция даваща право на бараж за елита. Срещата е поверена на Тодор Киров,  Богомил..

публикувано на 12.05.24 в 15:33