Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 15 км е опашката от тирове на Дунав мост 2

Снимка: Радио ВИДИН

Над 15 километра е колоната от изчакващи да преминат Дунав мост 2 Видин-Калафат тежкотоварни камиони. Опашката достига до съседния град Дунавци. Движението на изхода на Видин в посока София е затруднено. Екипи на Пътна полиция регулират трафика. За да не се увеличава колоната при Видин, тировете се спират, за да изчакат на околовръстния път на Монтана и в района на Бяла Слатина в област Враца. Сред причините за интензивния трафик към моста при Видин са ремонтните дейности на Дунав мост при Русе и ниското ниво на река Дунав, заради което не работи фериботът при Оряхово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 20 юни 2024 година

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на  жътвената кампания  в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Брутният вътрешен продукт на човек от..

публикувано на 20.06.24 в 18:10

Нова процедура за подмяна на печките на твърдо гориво започва във Видин

Близо 3800 домакинства от община Видин ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които по-малко замърсяват въздуха. Финансирането е за 23 452 000 лв. Близо 19 934 000 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите от държавния бюджет. Ще могат да се възползват жителите на всички населени места от..

публикувано на 20.06.24 в 17:18

Частични местни избори ще се проведат в Северозапада

Шест листи с кандидати за общински съветници са регистрирани за участие в частичните местни избори в община Борован , сочат решенията на Общинската избирателна комисия. Изборите ще бъдат на 23 юни . До ново гласуване за местен парламент се стигна след като изборите в Борован бяха касирани, заради видеозапис от пета секция в село Малорад , където..

публикувано на 20.06.24 в 17:00

Жътвата във Видинско стартира с ритуал

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на жътвената кампания в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски , председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите: "Началото на жътвата е завършекът на..

публикувано на 20.06.24 в 15:23

Прокуратурата във Враца разследва случая с падналото от третия етаж дете

Районната прокуратура във Враца разследва случая с 6-годишното момиче , което падна от третия етаж на жилищен блок в града. Образувано е досъдебно производство срещу родителите на детето, че са го оставили без надзор и достатъчна грижа, с което е създадена опасност за неговото физическо, душевно и морално развитие. Засега няма данни,..

публикувано на 20.06.24 в 14:41

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00

Дете на 6 години падна от третия етаж на блок във Враца

Шестгодишно момиченце е паднало от третия етаж на жилищен блок във Враца . Детето е със счупен крак и натъртвания и няма опасност за живота му. Незабавно е оказана медицинска помощ. Инцидентът е станал тази сутрин. Детето е полетяло от девет метра височина през кухненския прозорец. По случая работят от полицията и социалните служби и все още се..

публикувано на 20.06.24 в 12:10