Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет села от община Враца избраха кмет на втори тур

с. Згориград
Снимка: Ива Антонова

В община Враца в неделния ден се проведе вторият тур на местните избори. Минко Георгиев от ГЕРБ спечели балотажа в Тишевица, а Нанко Тодоров, издигнат от същата партия, беше преизбран начело на Вировско.

Най-драматична беше борбата в Лиляче, където Росен Петков взе връх след повторно броене на бюлетините. При първото отчитане беше фиксирано равенство, но при повторното броене кандидатът на ГЕРБ излезе начело с 2 бюлетини и с 234 да 232 гласа спечели кметското място. Изборите в Лиляче ще се запомнят с „преселението“ на над 140 души в месеците преди местния вот.

Международният съдия по борба Ангел Петров взе убедителна победа в Згориград. Той ще наследи в най-голямото село в община Враца ветеранът Асен Георгиев, който се оттегля в пенсия.

Георги Василев, издигнат от ПП „Български възход“, стана кмет на село Паволче, след като събра одобрението на 190 души от врачанското село. Това се равнява на 53.22% от упражнилите право на глас на балотажа. Вторият тур от изборите беше загубен от кандидата на ГЕРБ Теодора Игнатова, за която гласуваха 45.94 на сто или 164 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нормално протекоха матурите по български език и литература във Видин

Днес се проведе Националното външно оценяване по български език и литература, на което се явяват четвъртокласниците. Изпитът беше с продължителност 60 минути,  а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата във Видин премина спокойно, каза за Радио Видин Веселка Асенова началник на Регионално управление на образованието Видин:..

публикувано на 27.05.24 в 16:01

Клубът за Българско овчарско куче в Берковица с награди на Национален събор

Две награди спечели "Клуб за Българско овчарско куче" в Берковица, в дванадесетия по ред "Национален събор на овцевъдите в България". Състезанието се проведе през уикенда в района на Петропавловския манастир, под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, обясни Пламен Ерменков , председател на клуба: "Представихме породите..

публикувано на 27.05.24 в 15:45

Подготвят празнична програма за Деня на детето в Синаговци

Празнична програма по случай Деня на детето - 1 юни, подготвят в Народно читалище "Наука 1925" във видинското село Синаговци. Това каза за радио Видин Даниела Георгиева , секретар на читалището:   "Част от нещата са изненада, но ще има лакомства на корем, състезания с чували, ще им покажем игра на ластик и други игри от нашето време, на които ние..

публикувано на 27.05.24 в 15:15

Районното управление на МВР в Роман ще е с нов статут

Утре, 28 май, пред Районното управление на МВР в гр. Роман ще се проведе тържество с което официално ще бъде обявен новия статут – Районно управление на МВР. През последните две години статутът му беше УП /Участък полиция/ към РУ Мездра.  На тържеството ще присъства и министъра на МВР Калин Стоянов.  Началото е от 12:00 часа п ред сградата на РУ в..

публикувано на 27.05.24 в 14:57

Във Враца стартираха Ботевите дни

Със запалване на "вечния огън" край паметника на Христо Ботев в центъра на Враца беше дадено началото на Ботевите дни в града. С десетки културни, образователни, туристически и спортни прояви от днес до 2 юни ще бъде почетена 148-та годишнина от гибелта на поета - революционер. По традиция при откриването с благослов, китка здравец и кратка церемония..

публикувано на 27.05.24 в 14:25

платена публикация
Оркестри от 3 държави се очакват за Дико-Илиевите празници в Монтана

Общо 18 формации от България, Турция и Румъния ще участват на Осемнайстите международни празници на духовите оркестри "Дико Илиев" - Монтана 2024. Те ще се проведат от 31 май до 2 юни на централния площад "Жеравица". При дъждовно време концертите ще са в Драматичен театър "Драгомир Асенов". Събитието се организира от Община Монтана и се провежда под..

публикувано на 27.05.24 в 14:05

Син наруши ограничителна заповед в Берковица

Задържан е жител на Берковица за нарушение на заповед за незабавна защита, издадена спрямо баща му, съобщават от полицията в Монтана. В късния следобед на 26 май в Районното полицейско управление в Берковица е постъпил сигнал за възникнал семеен скандал на частен адрес. При посещение на място дежурен автопатрул на местното полицейско управление..

публикувано на 27.05.24 в 12:25