Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу БФС във Видин

Снимка: Радио Видин

Десетки футболни привърженици от различни фен клубове се събраха на мирен протест пред сградата, в която се помещава Областният съвет на Българския футболен съюз /БФС/ във Видин. Акцията е под надслов "Обединен протест! 18 години СТИГАТ!". 

"Поводът да се съберем и да изразим нашето недоволство е управлението на БФС, в частност на управлението във Видин. Защо хората не си подават оставките, като не си вършат работата...Ние сме солидарни с всички фенове, които протестират във всички градове на страната. Ние сме малък град, но трябва да се чуе и нашият глас. Повече не се търпи, затова сме излезли всички фенове от цялата страна да свалим тази престъпна организация, да дойдат дали Бербатов, дали Лъчо Танев, дали някой друг професионалист, разбиращ, да се направят с помощта на държавата стадиони, да има къде да играят нашите деца..."

Протестът във Видин е в подкрепа на националния протест в столицата, който започна в същия час пред националния стадион "Васил Левски". Там в 19:00 часа ще се играе квалификацията за европейско първенство между националните отбори на България и Унгария, но пред празни трибуни. Протестиращите футболни привърженици настояват за незабавна оставка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС. Свикване и провеждане на спешен нов Конгрес на БФС и избор на ново ръководство.

По публикацията работи: Стефка Павлова

БНР подкасти:

Вижте още

Благотворителен концерт в подкрепа на болна жена организират във Видин

Благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на Цветанка Иванова ще се състои на 15 март в Спортната зала във Видин. Организатор е кметството на село Капитановци. "Цветанка Иванова от село  Капитановци има нужда от подкрепата ни. Тя е съпруга и майка на момченце, което е едва на четири годинки. След години лечение в България на..

публикувано на 04.03.24 в 13:23

Пускат движението по новия участък Макреш-Бела от пътя Видин - Ботевград

Движението по новоизградения участък между с. Макреш и с. Бела от пътя Видин – Ботевград ще бъде пуснато утре – 5 март, след 15 ч. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на новоизградената отсечка, съобщават от ведомството. Участъкът е с дължина 13,6 км и  започва от разклона за Макреш и е до Бела...

публикувано на 04.03.24 в 12:02

Зa първи път от близо век двойка черни лешояди свиха гнездо в Природен парк "Врачански Балкан"

За първи път от близо 100 години двойка черни лешояди свиха гнездо на територията на Природен парк "Врачански Балкан". От парковата дирекция отчетоха факта като успех на програмата им за възстановяване на този изчезнал вид птици в пределите на Стара Планина. В западния дял на Стара планина последното свидетелство за гнездене на черни лешояди или..

публикувано на 04.03.24 в 11:27

Данъкоплатци дължат 3 млн. лева на Община Враца

Некоректни данъкоплатци дължат на местната хазна във Враца налози за 3 милиона лева. Половината от натрупаната сума е на МБАЛ „Христо Ботев", като задължението на държавната болница е отложено с решение на Общинския съвет. „Болницата няма кешова наличност и е необходимо да се правят различни компромиси, за да не фалира. За последните 9 години са..

публикувано на 04.03.24 в 09:15

Обявиха конкурс за управител на болницата в Берковица

Общински съвет – Берковица провежда процедура за избор на управител на "МБАЛ – БЕРКОВИЦА", която ще се проведе при спазване на Наредба №9/26.06.2000 г. на МЗ. Конкурсът ще се проведе в три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, като до втория етап на конкурса ще бъдат допуснати само тези..

публикувано на 04.03.24 в 09:05

Навършват се 82 години от голямото наводнение на Видин

На 4 март се навършват 82 години от голямото наводнение на Видин, при което водите на Дунав заливат града с 5-метрова вълна. До бедствието се стига след задръстване на ледовете по реката, обясни Йорданка Костова, главен експерт в отдел "Държавен архив" Видин.  "В ранното утро на 4 март 1942 година църковните камбани известяват идващата..

публикувано на 04.03.24 в 08:05

В Кула почетоха 146 години от Освобождението на България

Община Кула отбеляза 3-ти март с поднасяне на цветя пред паметната плоча на опълченеца Димитър Гетов. На мястото пред паметника самодейци към читалището изнесоха кратка празнична програма, а децата от Детска градина „Звънче" в града зарадваха гостите с рецитал.  „3 март 1878 г. е датата в историята на България, която се отъждествява с думата свобода...

публикувано на 03.03.24 в 17:42