Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" показа мъжка игра, но отпадна от "Берое" в турнира за Купата (СНИМКИ)

15
Снимка: Радио Видин

"Берое" Стара Загора отстрани трудно с 2:1 след продължения последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин в среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Мачът на стадион "Георги Бенковски" се игра при бурен вятър, ниски температури и лош терен. Срещата бе последна в професионалния футбол за асистент съдията Димитър Стоилов. По този повод той получи специален плакет от съдийския наблюдател Веселин Мишев от името на Съдийската комисия към БФС. В 18-ата минута агитките на двата отбора скандираха за оставка на ръководството на футболния съюз.

Гостите започнаха по-активно мача, а домакините стояха прибрани в собствената си половина, разчитайки на епизодични контраатаки. В 16-ата минута Тома Ушагелов опита да изненада излезлия напред вратар на "Берое" с удар от 30-ина метра, но топката мина покрай вратата. Три минути по-късно главният рефер Иво Андреев не зачете гол на гостите заради игра с ръка. Майк Ягуачи можеше да открие резултата в 21-ата минута, но силният му удар отблизо бе извън рамките на вратата на "Бдин". В 24-ата минута Енцо Хойос прехвърли стража на домакините, но топката отново не попадна в мрежата. Десет минути по-късно се откри нова отлична възможност за заралии. След центриране от ляво топката се разходи пред голлинията, но нападателите на "Берое" така и не успяха да я вкарат във вратата. Последваха удари на Хойос и Барето. В края на първата част футболистите на "Бдин" погледнаха по-смело към вратата на гостите и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

Второто полувреме отново започна с натиск на "Берое". Карлос Афестегий изпрати топката над вратата със силен удар, Бруно Ривас нацели гредата на "Бдин" след удар с глава. Резултатът бе открит в 58-ата минута. Лучиано Скуадроне центрира в наказателното поле. Защитникът на "Бдин" Георги Иванов плонжира, но вместо да избие с глава в корнер, вкара неспасяемо топката във вратата, пазена от Мартин Цветанов. Веднага след подновяването на играта домакините получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на гостите. Зад топката застана влезлият като резерва Цветомир Тодоров. Ударът му рикошира в двете странични гради и премина голлинията за 1:1 в 60-ата минута. Последваха силни минути за "Бдин". Винисиус Белоти бе изведен на чиста позиция, но вратарят Хуан Лунгаросо излезе и улови топката. В 76-ата минута Тодоров изведе Владимир Айтов зад гърба на защитата, но ударът му срещна тялото на стража на "Берое". В 85-ата минута атака на Белоти бе спряна заради засада. Редовното време завърши при равен резултат и се стигна до продължения.

В последните секунди на първото продължение резервата Сантяго Годой получи топката на границата на наказателното поле на "Бдин" и с премерен удар донесе победата за своя отбор.  През второто продължение бдинци опитаха да доведат мача до изпълнение на дузпи, но усилията им не дадоха резултат. Въпреки загубата публиката на стадион "Георги Бенковски" изпрати футболистите на "Бдин" с аплодисменти.


"Теренът не беше в добро състояние, имаше силен вятър, получи се двубой с много единоборства. В началните минути не успяхме да се адаптираме добре към терена. През първото полувреме, доколкото можеше, играхме футбол, имахме няколко положения за гол пред вратата на "Бдин", но не успяхме да отбележим. Второто полувреме беше същото. След изравнителния гол от статично положение, имаше няколко минути, в които не бяхме добре подредени на терена и дадохме възможност на "Бдин" да ни вкара при контраатака. Отборът успя да се успокои, държахме повече топката и стигнахме до няколко ситуации за гол. Искам да поздравя моите играчи, че се справиха със ситуацията. Показаха професионализъм и желание за победа", каза след мача наставникът на гостите от Стара Загора Хосе Ачиари.


"Показахме мъжество и борба на този тежък терен. Трябва да сме реалисти, късметът беше с нас, защото "Берое" имаше няколко ситуации за гол, които ни се разминаха на косъм. Жалкото е, че след автогола веднага успяхме да върнем попадението, но в продължението на първото продължение на мача отново от груба индивидуална грешка получихме втори гол и загубихме мача. Отборът на "Берое" е съвсем друго ниво, в момента е в подем и единствено с организация и на контраатака можехме да им противодействаме. През голяма част от мача това се получи, заслужавахме да стигнем поне до изпълнение на дузпи, но за жалост загубихме. По-жалкото за мен е, че губим Винисиус за следващия мач, защото получи пети жълт картон. Това ще натежи за следващата седмица. Иначе идеята ни беше да се представим достойно и, ако имаме спортен шанс, да отстраним "Берое". Но, когато намалим индивидуалните грешки, тогава ще започнем да печелим", коментира старши-треньорът на "Бдин" Живко Желев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35