Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кула 04" приключи успешен полусезон

2
Снимка: Радио Видин

"Доста ползотворен и приятен първи полусезон", това каза за Радио Видин Пенко Йончев - треньор на двата отбора - деца и мъже във ФК "Кула 04" в анализ на есенния полусезон в областната футболна група на Видин. 

"Вижда се огромен напредък при децата чисто игрово от миналата година, но много работа положихме лятото - всеки ден тренировки. Нещата започнаха да се получават, започнаха да правят това, което изисквам от тях и резултатите се виждат. Засега сме на второ място в групата, добре вървим. "Бдин" Видин са пред нас, но е отбор в "Б" група, трудно можем да се преборим с него, имат голям избор на деца. Ние сме малка група, 13-14 деца съм картотекирал, на тях разчитам, което е твърде малко, но въпреки всичко се получават нещата. Само кулски деца са към момента. Доволен съм от тях. Каквото могат, дават. Много доволен съм от първия полусезон. Паузата в шампионата е до март месец. Първо децата ще починат малко, след това ще започнем тренировки поне събота и неделя, когато и аз съм по-свободен и не съм на работа."

Силен първи полусезон записаха и мъжете на "Кула 04".

"Също сме втори. За първото място не ни достига единствено малко късмет и малко повече сериозност във важните моменти. Има тънки моменти, в които трябва малко спортна злоба, малко късмет. Давам за пример мача с Грамада, който изгубихме. Играхме прекрасно, но изпуснахме хиляди положения и накрая резултатът бе 4:1. Една точка е разликата от първия, вторият полусезон ще натискаме здраво. Тази година ни е шансът и мисля, че ще се възползваме. За момента не сме говорили за нови попълнения. На първо време искам тези футболисти, с които разполагаме, да останат, да не губим кадри. В нашия регион "Бдин" Видин е в "Б" група, "Дреновец" са в Трета лига, постоянно ги гледат, следят ги, защото са млади момчета, кадърни, добри. Случва се да ни ги взимат. Но искам да си задържа този отбор. Разглеждаме няколко имена, вече сме говорили с тях, ще видим."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23

"Монтана" започна подготовка с трима нови, петима напуснаха

С три нови попълнения стартира лятната си подготовка "Монтана". От изпадналия в третия ешелон "Черноморец" /Бургас/ монтанци взеха десният бек Борислав Вакадинов и вътрешният полузащитник Даниел Кабанелас. Калоян Митев е ляв бек и идва от "Академик" /Свищов/. На проби са 21-годишните полузащитници Николай Горанчев от дубъла на "Локомотив" /Пловдив/ и..

публикувано на 13.06.24 в 07:44

Започна селекцията на "Бдин" (Видин) за новия сезон

Футболният "Бдин" (Видин) започна със селекцията за завръщането си в Северозападната Трета лига. Новият старши треньор на отбора Анатоли Тонов е привлякъл защитника  Александър Георгиев и нападателя  Денис Николов . И двамата са бивши футболисти на "Бдин" и имат значителен опит във второто и третото ниво на българския футбол. Алекс Георгиев идва от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

Футболен клуб "Монтана" започва подготовка

Футболистите на "Монтана" започват подготовка от днес, 12 юни. Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа на стадион "Огоста" . Тогава ще стане ясна програмата, по която ще се готви тимът на Петър Колев. Към момента единственото ново попълнение е Борислав Вакадинов. Защитникът идва от изпадналия от Втора лига тим на "Черноморец" (Бургас). Вакадинов..

публикувано на 12.06.24 в 13:50

"Бонония" Видин отново се нареди сред най-добрите на Държавния отборен шампионат по кану-каяк

Видинският клуб по гребни спортове "Бонония" се нареди сред най-добрите в България на Държавния отборен шампионат по кану-каяк , който се проведе в Русе. С призовите си класирания видинските гребци заслужиха общо 8 купи. Успешно мерим сили с най-добрите клубове в страната, които разполагат с много повече ресурси и по-добри условия за подготовка от нас,..

публикувано на 12.06.24 в 12:52