Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни пакети ще зарадват деца от община Кула

3
Снимка: Северозапазване

Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула. За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Над 50 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Ива Методиева:

"Тази година решихме да зарадваме най-малките в общината - дечицата. Имаме включени 30 семейства в тазгодишния списък с дарения и ще зарадваме над 50 дечица. В момента имаме над 55 по списък, но понеже събрахме доста неща, благодарение на Община Кула, на страшно много дарители, хора с добри сърца, и може би ще зарадваме още 10 деца с един родител, от социално слаби семейства. Получихме страшно много лакомства, дрешки, имаме дори две детски колички, имаме много плодове. Ще получим лекарства от първа необходимост за семействата."

Във всеки пакет ще има коледна картичка, създадена от учениците от училището и децата от детската градина в град Кула, добави Ива Методиева.

Децата, които ще бъдат подпомогнати, са от няколкомесечни бебета до 18-годишни. Определени са с помощта на служителите на "Социални грижи", които познават децата и техните потребности.



23-годишната Изабел Цветанова и нейното семейство са сред редовните участници в кампанията. Младата жена смята, че чрез дарителството всеки човек, който има любов в сърцето си, може да я предаде и на някой друг.

"Участваме всяка година, съответно шеста поред. Съдействаме чрез закупуване на хранителни продукти, в зависимост от необходимостта - дрехи, играчки, колички за бебета, и се опитваме да дадем на някой надежда, че може да дойде нещо по-добро, хората да бъдат по-щастливи и с цел да ги зарадваме. Съответно към настоящия момент имаме информация, че целта на кампанията е изпълнена, събрани са повече неща като хранителни продукти и всякакви други неща за едно семейство с деца."

Всички коледни пакети ще бъдат раздадени до края на деня, за да зарадват над 50 деца и техните семейства преди празниците, но и да им вдъхнат вяра и надежда в бъдещето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Обелязваме Деня на българския спорт

Днес на 17 май отбелязваме Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Денят е обявен с Решение 581 на Министерски съвет от 4 август 2006 г. На тази дата през 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария - Шарл Шампо, Луи Айер и др. Тяхната мисия е да положат основите..

публикувано на 17.05.24 в 17:06

Ново училище отваря врати във Видин наесен

Откриването му е съвместна инициатива на Видинската света митрополия и Фондация "Частно начално училище Митрополит Неофит Видински". Целта е прилагането на държавните образователни стандарти да става в среда, която цени човешката личност и съдейства  за въплъщаването в живота на децата и учениците на  непреходни християнски добродетели,..

обновено на 17.05.24 в 16:15
Семейството на Валя Иванова с осиновени и временно приютени кученца.

Кучешка идилия: Домът на Валя е изпълнен с лаещи радости

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ще ви запознаем с едно семейство, за което кучетата не са просто домашни любимци, а нещо много повече.  Срещаме се с Валя Иванова, която е родом от Кула, но от няколко години живее със семейството си в София. Ще започнем с лошото, че за да стигнем към хубавото. Първото куче на Валя и съпругът ѝ бива..

публикувано на 17.05.24 в 12:04

Търси се "Най-чисто населено място” в община Берковица

Всичките 19 села в общината участват в конкурса. Приключило е почистването, а от тази седмица комисия ще оценява как са се справили хората от населените места. "Конкурсът се провежда по инициатива на кмета на община Берковица. Такъв конкурс е провеждан през 2018 и 2019 година. Идеята е да оценим най-чисто населено място на територията на  община..

публикувано на 16.05.24 в 17:16

Долна Кремена посреща "Кремена Рок фест 2024"

Пънк-рок групата SVETLIO & THE LEGENDS ще бъде специален гост и хедлайнер на четвъртото издание на фестивала "Кремена Рок фест 2024", което ще се проведе на 18 май. В съботната вечер от 19.00 часа, мездренското село Долна Кремена отново ще се превърне в столица на рок музиката за Северозападна България. В импровизиран купон, в частен имот на..

публикувано на 16.05.24 в 17:00

Три черни лешоядчета се излюпиха във "Врачански Балкан"

Първото черно лешоядче в природен парк "Врачански Балкан" се излюпи преди Великденските празници.  Увеличи се броят се гнездящите двойки черни лешояди в природен парк "Врачански балкан". Трета поредна година една от двойките, която гнезди в Западна Стара планина, има малко. Тази година има двойки, които гнездят на територията на парка. В момента две..

публикувано на 16.05.24 в 16:50

Богомил Петров - за спорта, рекордите и обществената дейност

Почетният гражданин на Видин Богомил Петров гостува в "Думата имат старейшините". Той е добре познат в града с множеството инициативи и прояви, които организира. Завършил е видинската гимназия и Висшия институт за физкултура и спорт (НСА). Поводът да ви срещнем с Богомил Петров е 60-годишнината от неговия световен рекорд по вдигане на тежести..

публикувано на 16.05.24 в 16:50