Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд за нуждаещи се деца осигурява БЧК в Кула

Снимка: Радио ВИДИН

40 деца от община Кула са включени в програма "Топъл обяд" на БЧК и ще получават безплатно топла храна през зимните месеци на тази учебна година. Това каза председателят на Областния съвет на организацията във Видин Цветелина Петрова:

"Ще храним 40 ученици от средното училище в Кула. Храненето е за 55 учебни дни, започва в понеделник, 4 декември, и ще продължи до края на февруари за деца от уязвими семейства. Знаете, че в област Видин безработицата не е много ниска, доходите са ниски, особено в малките населени места. В училището има доста пътуващи деца от населените места на общината."

В област Видин програма "Топъл обяд" се изпълнява от 2010 година, като досега са обхванати деца от 6 общини. В община Белоградчик програмата е реализирана 3 пъти, в община Ружинци - 2. Целта е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и топлият обяд да ги задържи в класните стаи. 

Вижте още

Монтана се включи в борбата с тормоза в училище

Световния ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в Монтана . Инициативата,  позната като „Ден на розовата фланелка“ започва през 2007 година в Канада. Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз. Децата идват на училище, облечени в розови фланелки, за да се обявят срещу тормоза..

публикувано на 28.02.24 в 17:00

Уличен музикант привлече вниманието на хората в центъра на Видин

Той има ясна цел - да събере пари за яхта. Казва се Николай, уличен музикант, който свири в центъра на Видин. Идва от един от най-старите градове в Сибир - Новокузнецк. Във Видин е от два дни, а в България - от два месеца и половина и днес е последният му ден в нашата страна.  Николай е обиколил 45 града в България и 24 страни по света на..

публикувано на 28.02.24 в 16:14

Кметът на Монтана е избран в Управителния съвет на сдружението на общините

На ХХVII –то общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) кметът на Монтана Златко Живков бе избран за член на Управителния съвет на организацията, съобщават от общинската администрация. Номинираните кметове за състава на ръководния орган бяха гласувани от 377 делегати от цялата страна...

публикувано на 28.02.24 в 16:10

Шофьор на микробус е починал докато шофира във Видин

60-годишен шофьор на малък автобус е починал по време движение във Видин . Инцидентът е станал на улица "Митрополит Кирил" в областния град. Сигналът е подаден малко след 12:00 часа. По първоначални данни на шофьора му е прилошало. Няма други пострадали. Оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от Областната..

публикувано на 28.02.24 в 15:55

Видински ученици дискутираха агресията в училище

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия Световния ден за борба с тормоза в училище , познат като "Ден на розовата фланелка". Темата на разговор в часа по философия в VIII "в" клас беше "Добрата  дума". Инициативата е на преподавателя по философия Марчела..

публикувано на 28.02.24 в 15:23
Мартин Дончев, зам.-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин

Мартин Дончев пое ресора на заместник-кмет по финансите на Община Видин

Мартин Дончев поема поста на заместник-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин . Една от основните цели, които си поставя новият заместник-кмет е постигането на балансиран бюджет, който гарантира изпълнението на основните приоритети на общинското ръководство. Това каза за Радио ВИДИН Дончев и обясни:..

публикувано на 28.02.24 в 15:00

Извършват се аварийно-възстановителни работи на корекцията на река Войнишка в Дунавци

Започнаха аварийно-възстановителни работи на корекцията на река Войнишка в землището на град Дунавци . Протоколът за започване на работа е подписан на 26 февруари, съобщи управителят на Напоителни системи - клон Видин инж. Янчо Василев: "В тези ремонтно-възстановителни работи влиза почистване на дървесна и храстовидна растителност; изкопни и..

публикувано на 28.02.24 в 14:00