Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои нов избор на председател на Общински съвет - Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Предстои ново заседание на Общинския съвет във Видин, на което да бъде определен председател, след като областният управител върна за преразглеждане решението на местния парламент за избора на Светослав Славчев. За днес беше насрочено заседание, на което да бъде гласуван бюджетът на общината. Тъй като решението за избора му е обявено за незаконосъобразно, заседание не се проведе. Ново заседание трябва да бъде насрочено от Тодор Вълчев, който като най-възрастния в Общинския съвет, е временен председател.

"Заседание няма, тъй като областният управител със заповед върна точката, с която сме избирали председател за преразглеждане. Докато не изберем председател, докато не разгледаме пак тази точка, няма да има заседание. Последствията са, че сега временен председател е Тодор Вълчев. Насрочва една нова сесия, разглеждаме пак тази точка", каза Валери Василев от групата на ГЕРБ, които се обявиха срещу избора на Славчев като председател.

Според Валери Василев ново заседание е възможно да се проведе в най-скоро време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 юли 2024 година

Съюзът на международните превозвачи готви протести заради затворената за ремонтни дейности отсечка Ботевград - Мездра и ремонта на Дунав мост при Русе. В отворено писмо до медиите превозвачите посочват, че нямат възможност да осъществяват дейността си нормално и това става на фона на пълно бездействие от страна на Министерството на транспорта. В..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Заключителен концерт на Симфониета-Враца преди лятното турне

Вълнуваща програма е подготвила Симфонета - Враца за заключителния концерт, преди лятното си турне в страната.  За концерта пристигнаха у дивителната пианистка  Светлана Смолина,  която развива успешната си кариера на солист и преподавателв САЩ и по света, и  маестро Дерек Глийсън , познат за публиката във Враца от редицата си успешни концерти..

публикувано на 26.07.24 в 16:45

Празник на гората организират в Стакевци

Празник на гората ще се проведе за поредна година в село Стакевци. Традицията започва през 1989-та година, каза кметът на белоградчишкото село Свилен Георгиев. "Откриването ще е от 11:00 часа, то ще бъде поставено от кмета на Община Белоградчик Боян Минков и от архиерейския наместник на Белоградчишка духовна околия- отец Рафаил. След това..

публикувано на 26.07.24 в 16:24

Археолози посвещават конференция на Валери Стоичков

Национална научна конференция "Крайбрежна Дакия", в памет на археолога Валери Стоичков ще се проведе в Историческия музей в Лом. По този начин ще бъде почетен човекът, който е основен проучвател на старините  на Лом и района, обясни гл. асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Точно преди една година,..

публикувано на 26.07.24 в 15:18

Община Мездра е в стабилно финансово състояние

Общински съвет (ОбС) - Мездра прие информацията за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на тази година по прихода и разхода в размер на 18 663 465 лв. Решението беше взето на юлската сесия на местния парламент.  Със същото решение бяха приети още няколко информации: за състоянието на общинския дълг, за..

публикувано на 26.07.24 в 14:20

Задържаха фалшиви парфюми на Дунав мост 2

Над 7400 фалшиви парфюми задържаха на Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция "Митници".  Стоката е открита след извършена проверка на изходящ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, пътуващ за Австрия и Германия. Водачът е представил документи за стоката в товарния отсек. При извършените контролни действия в пет от..

публикувано на 26.07.24 в 13:20

Задържаха извършител на грабеж от Видин

Извършител на грабеж е задържан по „горещи" следи при съвместна работа на служители от Районните управления в Монтана и Лом, съобщават от полицията в Монтана.  На 24.07.2024 г. вечерта на перона на ж.п. гарата в гр. Монтана 70-годишен монтански жител бил ударен с юмрук по главата от непознат, който му отнел сумата от 230 лв и го заплашил с нож, като..

публикувано на 26.07.24 в 11:27