Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят "Самодивски сън" във Видин

Снимка: Quick Hands Project

Спектакълът "Самодивски сън", който е част от програмата на Общината за коледните празници, ще бъде представен тази вечер в салона на драматичния театър във Видин.  Спектакълът е комбинация от танцово, драматично и магично изкуство, каза авторът Дани Белев. Изпълнява се с подкрепата на Национален фонд "Култура".

"За първи път на театрална сцена се съчетават театрално изкуство, илюзия  и танцово изкуство. Хората ще видят една смесица от магия, от танци, от театър. Голямо предизвикателство беше за нас как да съчетаем магичното изкуство, защото всички хора обичат магията, но те са свикнали да я виждат по един традиционен начин, по който излиза един фокусник, прави един номер, изумява ги по някакъв начин, те аплодират и с това приключва всичко, а тук за първи път ще разкажем една истинска театрална история с драматургична линия, със завръзка, развитие на отношенията между героите, с един финал, който ще ги остави доста замислени върху най-главнтие и най-ценните взаимоотношения между хората. Най- голямата магия - любовта, разбира се е засегната. Става дума в самия спектакъл, сега, ако трябва да влезем в някакви подробности за невъзможната любов между смелия юнак, който е тръгнал на едно пътешествие с двамата си другари и неземно красивата самодива, която той среща."

Началото на спектакъла ще е от 19 часа. 
Вижте още

Продават и отдават под наем общински имоти във Враца

Общинските съветници от Враца ще обсъждат на следващото си заседание включване на обекти в програмата за управление на имоти – едни от тях се предлагат под наем, а други се продават. Заседанието на местния парламент е насрочено за 27 февруари и ще започне в 10.00 часа.  В списъка с недвижимите имоти, които се предлагат под наем има 48 ниви, лозя и гори,..

публикувано на 25.02.24 в 09:50

В Лом предоставят услуги за представителите на ромската общност

В Лом се проведе информационен ден, във връзка с реализирането на инициатива за предоставянето на комплекс от услуги за приобщаване и овластяване на ромите в община Лом. Ръководителят на проекта Альона Арсенова направи представяне на реализирания комплекс от дейности и постигнатите резултати. До момента 720 представители на ромската общност ползват..

публикувано на 25.02.24 в 09:30
Бюро по труда- Враца

Над 6800 са безработните във Врачанско

6867 мъже и жени в трудоспособна възраст от област Враца си търсят работа, това показват данните на трудовата борса в края на януари. Процентът на безработни в региона остава два пъти по-висок от нивото за страната, който към края на първия месец от годината е 5.85 на сто, а за Врачанско този процент е 11.2 на сто.  Най-трудно е да си намери човек..

публикувано на 25.02.24 в 09:10

Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции обсъдиха в Лом

Изпълнение на проекти за 171 млн. лева планират съвместно АПИ, общините Лом, Оряхово и Димово, и фондация "Рома-Лом".  Обществено обсъждане на Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции се проведе в Лом. Изпълнението на инфраструктурни, социални и културно-исторически проекти на стойност 171 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ са..

публикувано на 25.02.24 в 09:03

Овошки цъфнаха в Монтана

Близо 24 градуса бе в Монтана в началото на месеца. От тогава дневно-нощните температури са почти положителни. Това "подмами" някой видове овощни дръвчета да се събудят от зимния покой и вече има цъфнали сливи, а на места и кайсии. Топлото време събуди и пчелите, които се възползваха от разтворените цветове по дърветата. Леночка Ангелова , началник на..

публикувано на 25.02.24 в 08:47

Различни инициативи организират в монтанското село Долно Озирово

Облагородяване на селото, набиране на книги за библиотечния фонд и разрастване на шестте клуба по интереси - това са само част от идеите на жители, самодейци и кметското настоятелство в Долно Озирово. В момента се провежда благотворителен базар с различни изделия, направени от местните клубове по интереси. Това обясни за Радио ВИДИН  Камелия Петкова,..

публикувано на 24.02.24 в 15:23

По-шарена и по-цветена ще е Кула през март

Доброволци от сдружение "Северозапазване"   и тази година ще украсят в червено и бяло дървета в центъра на  Кула  за Баба Марта. Инициативата е този път е под мотото " Баба Марта тръгнала в Кула се спънала ", за един по-шарен, по-цветен и по-красив град, съобщават организаторите. От  сдружението  канят жителите и гостите на Кула да се включат в..

публикувано на 24.02.24 в 14:52