Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейна коледната елха в Кула

Снимка: Наско Цанов

Децата от пети клас при СУ „Васил Левски“ в Кула, с ръководител Светлана Стоянова, помогнаха на кмета на града Владимир Владимиров да запали 10-метровата коледна елха на централния площад. 


“Пожелавам на всички да бъдат здрави, силни и горди и през следващата година да направим много добри неща, с които да прочуем своя град. Нека повече от всякога си припомним християнските нравствени и семейни ценности – доброта, грижа за ближния, всеотдайност и съпричастност“, пожела кметът Владимиров на всички жители и гости.


Запалването на светлините на елхата постави началото на програмата за празниците в Кула, която включва прояви на местното читалище, училище, детска градина и Общината.


„Дядо Коледа ще бъде на 21 декември при елхата в Кула, за да зарадва всички деца с подаръци пред Народно читалище "Просвета-1882" - град Кула“, прикани кметът.


Базар на сувенири, коледни сладкиши и печива, организиран от Детска градина "Звънче" – град  Кула, ще бъде подреден на 20 декември, от 9:00 часа в Общината. Читалището организира детска работилница за коледни картички на 11-и и 12 декември, а родителите могат да ползват празничните декори в културното средище за снимки.


СУ „Васил Левски“ в Кула ще организира благотворителен Коледен базар, който по традиция ще се проведе последните две седмици на декември.


Вижте още

Врачански общественик показва нов филм

Врачанският общественик Христо Илиев ще покаже втория си филм „Човеци - парченца история“ . Премиерата ще се състои днес, 27 февруари, от 18:00 часа в кино „Метропол“ във Враца, като входът е свободен. Зрителите ще могат да видят доста неща, които не се знаят и не са писани в книгите, защото това са използвани спомени от семействата на..

обновено на 27.02.24 в 09:55

Възрастен мъж загина при пътен инцидент в Белоградчик

Възрастен мъж от Белоградчик е загинал след като е бил прегазен в града. Инцидентът е станал вчера, 26 февруари, около обяд, на паркинг пред хранителен магазин.  73-годишният мъж е бил прегазен от бус, който е излизал от паркинга на заден ход. Пристигналият на мястото медицински екип констатирал смъртта му. 33-годишният шофьор от Криводол е..

публикувано на 27.02.24 в 09:49

Във Враца обсъдиха екологични мерки

Във Враца се проведе обществено обсъждане, посветено на концепцията „Зелени решения за устойчиво развитие на Северозападния регион“ . Форумът беше организиран в градската концертна зала от общинската управа и областния информационен център. Инициативата е за прилагане на комплексно решение на  проблеми с принос в урбанистичното развитие на..

публикувано на 27.02.24 в 09:41

Над 700 са безработните навършили 50 г. във Враца и Криводол

Над 700 мъже и жени, навършили 50 и повече години в общините Враца и Криводол, са на трудовата борса. Това показват данните на бюрото по труда в края на януари. В община Враца хората без постоянна работа са 531, а в съседната община Криводол - 205.  Броят на регистрираните безработни на възраст над 50 години е нараснал с 34 лица спрямо предходния..

публикувано на 27.02.24 в 08:05

Снимката на 26 февруари 2024 година

Кога и изобщо дали ще приключи ремонтът на булевард "Панония" във Видин?  Този въпрос си задават видинчани вече седми месец - толкова време продължава да е затворено за движение едното платно на булеварда, което се ремонтира. От днес на обекта отново се появиха работници и техника, които, по думите на видинския кмет, разполагат с броени дни, за да..

публикувано на 26.02.24 в 18:00

Монтана посреща 3 март с военен ритуал и концерт

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнато националното знаме на 3 март в Монтана, съобщават от общинската администрация. Церемонията ще започне в 10:00 ч. на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към Народно читалище “Разум 1883”. Приветствено слово по повод..

публикувано на 26.02.24 в 17:27

Депутат пита за забавеното строителство на ГКПП Салаш - Ново корито

Народният представител от партия "Възраждане" от Видинския регион Вера Александрова е отправила въпроси към министъра на регионалното развитие и благоустройството за отварянето на граничния контролно - пропускателен пункт (ГКПП) при българското село Салаш и сръбското Ново корито. Напомни, че споразумението за изграждането на пункта е отпреди..

публикувано на 26.02.24 в 17:07